Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evžen se sice narodil a vyrostl ve Švýcarsku, ale protože byl vždy tak trochu bohém, rozhodl se opustit tamější buržoazní svět, kam příliš nezapadal. Po třicítce se přestěhoval do Prahy, odkud jeho otec naopak v roce 1968 emigroval a už se tam pak nikdy nevrátil. Evžen se i přes dospělý věk stále není zcela schopen postavit svému dominantnímu otci. Pro něj je Česko a Praha dávno zapomenutá minulost a jediné, na čem mu záleží, je dobrá pověst a slušně vydělávající soukromá zubařská praxe ve švýcarském Bernu. Evžen naopak v Praze provozuje vysněný hudební klub, zažívá tu osudovou lásku, ale i osudové neštěstí, a nakonec to vypadá, že se bude muset do Švýcarska přece jen na chvíli vrátit... (Cinémotif Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Marze 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film, v němž je slabá pointa a vyprávění je nevýrazné, ale má pár silných okamžiku. Tématem je sobecka nezávislá nezodpovednost, která je jen klam. Přitom snímek nikoho neodsuzuje. Pár se k sobě hodí. Nejvýraznější postavou je hrdinů otec Ivan Pokorný. Preziraveho hrdinů si moc neoblibite. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Švýcarská absolventka FAMU Fiona Ziegler natočila česko-švýcarský film, který je víc švýcarským filmem, ale nějak to bylo jako filmový zážitek na úrovni bakalářské práce, těch pár prvků, které z toho dělají nějakou trochu zapamatovatelnou věc ( Hanka Vagnerová, Vratislav Brabenec z The plastic people of the univers !!! nebo ten Knight rider ), ale to není nic nad jednu hvězdu. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Úplne o hovne. Režíruje Fiona a nie je to Čaputová. Ten Dominik Ján, ten by mohol hrať akurát v dokumentoch o Dachau, keby ho tam dokreslili, nikto by si nič nevšimol. A Vagnerovej tie bradavice stále vidno. Film jedine pre tých, ktorí milujú nemčinu a ešte viac pre tých, ktorí ju milujú len počúvať, no nerozumejú jej, lebo titulky si treba dokúpiť. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok nebol až takou prázdnotou a katastrofou, ako som si pôvodne myslel. Každopádne ale platí, že pointa samotného filmu mi trošku ušla alebo bola tak zanedbateľná, že v závere ma to až tak nezaujalo a skôr som len zotrvačne sledoval, čo sa bude diať. Veľa sa toho neudialo, malo to taký skôr televízny look, ale aby som z toho robil odpad, to asi nie. Už som videl aj horšie české filmy. 50 % ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak takovou kokotinu bych snad natočil taky. Tohle podporuje Státní fond kinematografie?!? Jedna ušmudlaná * za H. Vágnerovou. A jinak se budu na tuhle vyjebávku na diváka snažit rychle zapomenout. Jako já něco německy umím, asi bych se v tom dokázal zorientovat, to by tomu ale muselo být kurva do hajzlu rozumět. Jedna z mála vět, které jsem rozuměl celé, bylo "Ich brauche Geld". Jinak je to vesměs tak zkurvená hatmatilka, že tomu není rozumět většinou ani hovno. Nevím, snad švýcarská němčina?? S tou moc zkušeností nemám. A pokud pominu tuto skutečnost, čili že to tomu tvůrci jaksi zapomněli udělat českou zvukovou stopu, protože Evžen toho česky oc nemaluví, jeho tatík česky jen nadává a zbytek Švýcarů je úplně v hajzlu, tak dějově to taky nemá hlavu ani patu, je to slepenec nějakých prostřihů ve stylu hned tu, hned tam. A Knight Rider?? No tak to snad ani nebudu komentovat vůbec... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o historicky první švýcarsko-český koprodukční snímek. (Zdroj: Cinémotif Films)
  • V ČR byl film podpořen Státním fondem kinematografie, Prague Film Fund a jedná se také o koprodukci s FAMU. Jde o celovečerní, částečně autobiografický debut režisérky Fiony Ziegler, který vychází z jejích vlastních zkušeností se životem „mezi dvěma světy“. (Zdroj: Cinémotif Films)
  • Postavu Evženova otce Václava, který od roku 1968 žije ve Švýcarsku, ztvárnil režisér a herec Ivan Pokorný. Ten sám prožil část života v emigraci v Rakousku a Německu – na rozdíl od své filmové role se ale Ivan Pokorný po revoluci do Česka vrátil zpět. (Zdroj: Cinémotif Films)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno