Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (251)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak se mohlo jevit z diváckých ohlasů. Největším problémem filmu je prostě těhotenství Voříškové, které bylo uměle našroubováno do scénáře a hlavní dějová linie kvůli tomu dost trpí. Ženská si během těhotenství přestane rozumět s manželem, tahá těžký přepravky s hrozny a je sváděna slovenským Noidem Bártou - je to tak hloupé, až to diváka mnohokrát vytrhne z dění. Jinak si myslím, že je to solidní film o přátelství a rodině, který je doprovázen krásnými záběry na Moravu a zakončen povedeným rozuzlením. Pokud však od filmu divák očekával humor, tak chápu jejich zklamání, protože ve filmu v podstatě není. Berte film jako rodinné drama, přimhuřte oči nad těhotenstvím Rambičky a dostanete fajn zábavu. . ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu prázdné jako hlavy nějaké partičky z ubytovny po vyklopení několika kusů krabicových vín. Dějově to prostě zase nefunguje. Žádnou slávou nebyla ani jednička (jistý pražský švihák fušuje do realitního světa tak vehementně, až po něm jde kriminálka, zašije se u dědy na venkově, kde se blíží sklizeň i sbližování s místní kráskou) a hrdinové řešili potíže o dost banálněji, než by se dělo ve skutečném životě. Ale tak nějak to bylo fajn. Dvojka byla průšvih. Docela velký. Tvůrci nechali diváky rudnout hanbou v sedačkách, přibyl například Jiří Krampol nebo nájemný vrah Jiří Korn. A scénář, který byl tak prázdný, až z toho bolelo břicho. Přesto odfláknutá dvojka měla to, co jednička i aktuální trojka: fajn hudbu, krásnou Terezu, malebnou krajinu jižní Moravy, scény nasáklé vínem a vizuál, který se prostě musí líbit. Kryštof Hádek a Tereza Ramba jsou manželé, na cestě je třetí dítě, mají sice partnerskou krizi, ale rodinné vinařství se snaží vést poctivě. Ovšem byznys a prachy budou vždy mít zelenou. Starého Michalicu vnímáme alespoň prostřednictvím voice-overu (bohužel zesnulého) Václava Postráneckého, což je fajn. Trable přijdou s potížistou v podání Lukáše Langmajera, který „přijel pomoci“ se sklizní, ale kvůli osobním problémům dotáhl i otravného Slováka. A ten je tu skrze zmiňovaný byznys. Zápletka přesto skoro neexistuje. Mnohé se drolí, mnohé by šlo vystřihnout, mnohé linie vyznívají do ztracena. Děti vylezou na skálu, otec pro ně jde a prostě spolu slezou dolů. Některé neshody končí u posezení s pohárkem, jiné jsou prostě odpuštěny. Policistka nám nejprve ukáže zadek, pak se tváří drsně a odhodlaně, pak asi vyřeší případ, aby na konci nečekaně strčila jazyk do pusy jedné z postav. Pokusů o hlášky vyjde opravdu jen pár, hlubší emoční dopad na diváka chybí, pro napětí jděte jinam. Přesto je to tak nějak hezké. I díky Richardu Krajčovi a Janu P. Muchowi. Dvě až tři hvězdy. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Není to trapný pokus o komediální taškařici jako dvojka, atmosféra svěží a inteligentně vtipné jedničky s vůní vína však také chybí. Příběh ujde. Je však cítit spíše melancholie a pokus navázat na úspěch prvního dílu připomínkou zábavných scén či hlášek. Tak nějak mi pokračování připomínalo návratové "Sněženky a machry po 25 letech", kdy opakovaný vtip již není vtipem veze se to v melodramatickém duchu. 60% (viděl jsem: 1x) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

No, vinař ze mě nikdy nebude, nicméně nový realizační tým na čele s neobroušeným režisérem Martinem Koppem přišel napravit nanicovaté předešlé pokračování. Po starém vinaři Michalicovi se dochoval jen jeho hlas, na Kláru s Honzou dolehla prvotní manželská i finanční krize, očekávají příchod už třetího potomka a líčí na neznámého zloděje, co jim za noci loupí na jejich vinici, Jirka má opletačky se zákonem a nevítaná návštěva ze slovenských fitcenter vážně ohrožuje nerozlučné přátelství našich dvou sympatických hrdinů. Každé pokračování Bobulí mělo značně rozdílnou kvalitativní úroveň, asi tak, jak to je s kvalitou vína. Trojka sice trpí mnohdy dějovým (nevz)ruchem, ovšem Václav Postránecký svojí neskutečnou hlasovou kreací v posledním tažení dodává dějství nezvyklý zážitek. Humorná dvojka Kryštof Hádek a Lukáš Langmajer je nezvykle umírněná, asi jako užitý product placement, a už hláškuje pomálu. V tomhle ohledu éterem neproletí vyloženě extrémně zapamatovatelný slovní bonmot, i tak je jejich působení příjemné a nevtíravé. Tereza Ramba a zbytek poměrně nepříliš zajímavě využit. Čestnou výjimku tvoří vinařský starousedlík Miroslav Táborský, jehož neprodejný patok nakonec najde obchodní uplatnění. Policejní hlídka se osvědčila minule, tak dostala o dost větší prostor i tentokrát. Policejní uniforma pro Radima Nováka a Lumíru Přichystalovou má (ne)seriózně nažehlené sekvence. Celkově se jedná o příjemnou vinotéku značky Pálava, co má přijatelný buket. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se i v rámci českého mainstreamu urodí film, co není úplně k nepřežití a k tomuto se u mě série Bobulí určitě řadí. Jedná se sice o patrně o nejslabší díl (musel bych si po letech zopakovat dvojku) s předvídatelnou zápletkou a černobílými charaktery, ovšem má své feel good momenty, jež vás po skončení na chvilku zvládnou přesvědčit, že jste svoje těžce vydělané chechtáky za časů korony neutratili úplně zbytečně. Jen tu Terezu Voříškovou nám vyměnili za toho času těhotnou a nemístně nabalovanou Terezu Ramba (existují umělecká jména). PS : Karel Roden je ve filmu 2 sekundy, Marian Roden 2 minuty. PPS : Češi vážně neumí product placement a nikdy se to nenaučí...lehký nadprůměr...6/10...[30.6.2020_Letní kino_Klatovy] ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Speciálně pro snímek 3Bobule nahrála skupina Kryštof píseň „Hvězdář“. Tato kapela navázala na předchozí spolupráci, kdy již k prvním dvěma snímkům Bobule (2008) a 2Bobule (2009 nahrála úspěšné písně „Atentát“ a „cyRáno“. (VášaVF)
  • Tereza Ramba původně ve filmu nechtěla hrát, ale po přečtení scénaře změnila názor. (Duoscop)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama