Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Voloda 

všechny recenze uživatele

Nuz kniha bola perfektna,cital som ju hadam 20x,ale film ma sklamal na plnej ciare..Takto okliestene a amaterske spracovanie kniznej predlohy som este nevidel,a stahoval som ho s velkymi nadejami.....zato asi tak velke sklamanie a take hodnotenie.Film totalne okliesteny,dialogy ako keby hovorili dementi.Jedine na com som sa bavil bol bol cigansky vykon Mariana Labudu::)) ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kniha skvělá.V euforii jsem si přečetl od Frýborta všechna jeho "díla" a dnes ho považuju za jednoho z nejhorších spisovatelů všech dob.No jak už jsem psal, Vekslák byl kult a každý ho chtěl číst.Ale ten "film"....tak to je katastrofa.Herecké výkony Zounara a Benešové jsou naprosto odstrašující a to tak, že by to mělo být prezentováno na DAMU jako lekce " Jak nehrát před kamerou". ()

Reklama

Nick321 

všechny recenze uživatele

I když mám na herecký (ne)talent Zounara taky svůj názor, myslím si, že tohle je naopak dobrý film. Realistický příběh mladého a naivního studenta, na kterého skoro každý zkouší nějaký podraz. "Míšo, na Tobě je krásný, že všemu věříš". No a tak, aby zacvakal údajné vyhubení nutrií a aby se postaral o flundru, která je údajně těhotná s ním, dá se na dráhu nejprve veksláka a později i bytaře. Samozřejmě není jediný, kdo tuhle hru hraje. "Pane Najman, tohle není džungle, ani země nikoho. Tohle je seriozní obchod se sférami vlivu. Nemáme rádi, když nám někdo leze do rajonu". ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Čím déle od vzniku tohoto filmu, tím více se na něj dá alespoň s přimhouřenýma očima koukat. Martin Zounar sice nebyl nejvhodnějším adeptem na hlavní roli, nicméně obsazení dalších úloh je uspokojivé, a to nejen díky vnadám Lucie Benešové. Stanislav Tříska i Marián Labuda potěší, blbost hlavního hrdiny už dnes neurazí, na rozdíl od hloupého závěru filmu. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Prima Varecka Zounar jako dost mozna nejvetsi trotl v dejinach kinematografie. Chapu, ze zahrat takovyho idiota asi muselo byt tezky a Martinovi se to tradicne nepovedlo. Jeho vykon byl tak trapny az me bavil :-) Odhalena Lucie - automaticky hvezda navic. A tu druhou davam za cigana Labudu. Celkove pruser, ale nikoliv nekoukatelnej. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává ve druhé polovině 80. let, ale ve výčepu hospody, kde hospodský (Ladislav Potměšil) čepuje pivo, je na zdi plakát týmu AC Sparty Praha z roku 1993. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama