Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

InJo 

všechny recenze uživatele

Obstojná zábava, v níž Raimi opět dokazuje, že akci rozhodně umí (ovšem nečekejte akční jízdu!), Liam Neeson a Frances McDormand podávají v rámci žánru velmi slušné výkony, Elfmanova hudba je sázka na jistotu (i když určitě není jeho nejlepší), bohužel scénář je na tak dobrý námět příliš tuctový a ani ta stylizace není zdaleka tak výtečná jako ve filmech o tom "lehce" zmutovaném chlapci s pavoukem ve znaku. Ale při vzpomínce na výbornou scénu s vrtulníkem a lahodné cameo Bruce Campbella prostě nemůžu jít pod 4*! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nejprve shlédnul ´Epizody 4, 5 a 6´ (Spider-Man 1, 2 a 3) a teprve po letech se v jedné předaleké galaxii dostávám k režijním počátkům Sama Raimiho. Darkman je hustej! Komiksový hrdina, který se mstí parchantům za svůj zohavený osud. Černý plášť s otrhanými rukávy, zafačovaný znetvořený obličej obinadly, klobouk, útěk po střechách před sprškou kulek a výstřelů z granátometu... parádně komiksová scéna! Raimiho režie je velice jistá, s několika dobrými nápady, atmosférou, vydařenou akcí a i když finále na vrtulníku už je trochu příliš, úplný závěr (poslední scéna) vytáhl mé hodnocení na poctivou osmdesátku. 16 miliónů dolarů(rozpočet)/49 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Vědec experimentující s kůží – na půl člověk, na půl zrůda…. Beru film jako takovou přípravu na velké ,,věci příští“. Zaujme režie a výrazná hudba D.Elfmana, bohužel příběh je pouze o pomstě a nemá v sobě nic, co by extra překvapilo. Možná ale jen zestárnul. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

V dávných dobách komiksového půstu počátku 90. let minulého století se muž jménem Sam Raimi rozhodnul natočit adaptaci svého oblíbeného komiksu jménem Shadow. Jelikož se mu ale nepodařilo získat autorský souhlas, zdravě se naštval, přepsal si scénář po svém a vlastně si po svém udělal celý film. Pokud jste měli tu čest a podařilo se vám shlédnout obě dvě zásadní trilogie Raimiho tvorby (tedy Evil Dead a Spiderman), budete se v Darkmanovi cítit jako doma. První jmenovanou budete poznávat v některých postaru dělaných efektech a prolínačkách, druhou jmenovanou v záběrech ulic, střech a vůbec celého města. I přes to je ale Darkman osobitý a svůj. Civilní hrdina v podání začínajícího Liama Neesona rozhodně nevadí a pokud Arnold Vosloo vypadal ve dvojce po nalíčení aspoň z půlky tak dobře, vůbec se nedivím, že dostal roli v Mumii právě on. A pokud máte Raimiho aspoň trochu nakoukaného, přijde vám poslední scéna jako naprosto boží! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Najskôr som bol sklamaný, pretože podľa plagátu som čakal štýlového hrdinu, ktorému nezostalo nič, len nenávisť a tak rozpráva dlhé monológy s noirovým nádychom a prahne po pomste (niečo medzi Batmanom a Vranou). V skutočnosti som sa ale stretol s (až priveľmi) citlivým a introvertným vedcom, ktorý je zaľúbený a nechtiac sa mení na monštrum. Tu som pochopil, že Raimi asi nechcel nakrútiť štýlový akčný komixový trhák, ale skôr psychologickú drámu so superhrdinským nádychom (a so značnou dávkou brutality). Je pravda, že s psychikou hlavného hrdinu sa zahral veľmi pekne (pomohla tomu, ako aj celému filmu, hudba Dannyho Elfmana), no podľa mňa ju vôbec nedotiahol do maxima. Scéna, kde najviac vidno Peytonovu premenu sa paradoxne neodohráva počas záverečnej akčnej scény, ale v zábavnom parku (kde jedného človeka hodí o stenu- a to je všetko) Druhý veľký mínus spočíva v celkovej naivite, až stupidite scenára, ktorá popri tejto temnej psychológii nevyzerá dobre. Raimi sa mal buď sústrediť na Darkmana, ako superhrdinu, ktorý za niečo bojuje, alebo ako človeka, ktorý sa musí vysporiadať so svojim nešťastím, lebo spolu to vôbec nefunguje. Je to škoda, že to takto dopadlo, pretože samotný námet je zaujímavý a dalo by sa z neho veľa vyťažiť. Ktovie ako by to dopadlo dnes v rukách Nolana. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Jelikož si Sam Raimi nedokázal zajistit práva na zfilmování komiksů „The Shadow“ či „Batman“, napsal nakonec svůj vlastní komiksový scénář Darkman, ve kterém vzdal hold hororům studia Universal Pictures ze 30. let. (Aelita)
  • Po uvedení filmu do kin v roce 1990 vydavatelství Marvel Comics vydalo tři barevné sešity s adaptací příběhu Darkmana spolu s černobílým časopisem, který obsahoval všechny tři sešity. V roce 1993 Marvel Comics vydal šest minisérií "Darkman returned". (Aelita)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama