Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

kitano 

všechny recenze uživatele

(obsahuje spoilery) Raimiho mam rad a koli poslednemu Spidermanovi ho vobe nezatracujem a s radostou si pockam na jeho dalsi film. Raimi je dobry reziser, dokazal to uz mnoho krat a preto som sa na jeho hollywoodsku prvotinu Darkman dost tesil. A sklamany niesom. Pravda je ze pribeh je z velkej casti zalozeny na otrepanych dejovych zvratoch, film vsak nieje hlupy ako to u mnohych komixovych adaptacii dopadlo (Catwomn, Fantastic four). Jednoznacne najvyraznejsim kladom je tragicka hlavna postava a niektore vyznamne dejove okamihy sa naozaj skvelo podarili a vytvorili tak celemu filmu slusnu atmosferu. Ked zmrzaceny hrdina prichadza do opustenej tovarne a scenu zakonci slovom "Home..", alebo ked v zavere filmu zisti ze aj ked sa snazil znovu ziskat svoju tvar, nema to uz zmysel, pretoze sa zmenil na nieco ine aj vo vnutri....to su naozaj skvele filmove okamihy. Naviac hudbu zlozil dvorny skladatel Tima Burtona - Danny Elfman, ktoreho meno hovori samo za seba. Raimi sa vie vynajst a dokazal to aj u Darkmana. Spokojnost. (8/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem kultovní, vizuálně zdrženlivá tragédie (nezaměňovat s hororem) o muži, který znetvořen usiluje o získání ztracené lásky. Ošklivě zjizven a popálen nezná nic jiného než pomstu. Na prahu úspěchu svého vědeckého úsilí totiž zničí jeho laboratoř i život sadistický milovník uštípnutých prstů. Původně zamýšleného Bruce Campbella nahradil Liam Neeson a lehce úchylný režisér (dnes tvůrce ryzího „pavoučího“ mainstreamu) získává další slušnou řádku fanoušků, přičemž Darkman skvěle utíká, nechybí nadhled, humor a zajímavé vizuální nápady. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že filmové spracovanie komiksovej predlohy a počítačové triky jednoducho patria k sebe. Tento film je z roku 1990, takže po vizuálnej stránke je to slabšie než ako sme dnes zvyknutý. No nechcem hovoriť, že je to špatný film, je to skôr pravek komiksových filmov. Príbeh samotný je však na slušnej úrovni. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tohle mi fakt nesedlo. Raimi se očividně pořád veze na vlně Evil Dead, ale tady mi jeho styl přišel nepatřičný. Do toho Liam Neeson strašně přehrává a celkový tón je „all over the place“. Chvíli se film tváří vážně, načež se hlavní hrdina začne chovat jako šašek. Hudba je spíš otravná, efekty přinejmenším amatérské a zvraty nelogické (při pohledu na kolonku Scénář, kde figurují 4 jména, to vlastně není s podivem). Neesonovi vybouchne laborka, přijde o ženu (která si myslí, že je mrtvý) a o domov. Jednoduše se tak přemístí do nějaké zapadlé opuštěné budovy, kde si postaví laborku znova. Kde na to vzal peníze? To se nikdy nedozvíme. Prostě si všechny ty neskutečně drahé a extrémně vzácné laboratorní přístroje potřebné k vytvoření syntetické kůže vykouzlí. Musí se přece pomstít svým vrahům a získat zpět svou ženu. A jde na to celkem mazaně, když na sebe vezme jejich podobu a páchá zločiny. Jenže jaksi nedává smysl, že má vždy stejné tělo a manýry, jako jeho oběti. Aspoň teda ve filmu není ukázáno, že by si třeba vycpal břicho polštářem, nebo nosil boty s podpatky, aby byl vyšší. Prostě si jen změní obličej a hlas a nikdo ho nepozná. Jo a jeho ženě není divné, že s ní může být každý den jen 99 minut, protože pak se umělá kůže rozpustí? Makes zero sense. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po tomhle komiksovém nadělení, kde je možná více ručně dělaných efektů než digitálních pavučin v celém spider-manovi, bych rozhodně Raimimu nedal režii ani jednoho filmu o pavoukovi. Naštěstí si renomé vylepšil několika podařenějšími snímky, což je jedině dobře, ale na Darkmana jistě vzpomíná s velkým úsměvem a už by se k němu nerad vracel. Uzavřená minulost, pro něj, i pro mě. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • O úlohu Peytona sa intenzívne zaujímal herec Bill Paxton, od ktorého sa o kastingu dozvedel aj jeho priateľ Liam Neeson. Keď Liam neskôr úlohu získal, Paxton bol tak nasrdený, že sa s nim pol roka nerozprával. (beso74)
  • Muž se zlatou zbraní je bratr režiséra Sama Raimiho Ted. (Lorge)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama