Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

choze 

všechny recenze uživatele

SMRTELNÉ ZLO se potkává se SPIDER-MANEM a Raimi předvádí svůj nevšední cit pro komiksovou poetiku. DARKMAN je krásně komiksově groteskní a naivní (ale ne infantilní) a drsný zároveň - ze scén Neesenova zmlácení a vyhození do povětří v laboratoři nebo jeho "tančící příšery" mi dodnes není příjemně po těle. Motorem příběhu je zoufalá snaha tragické ústřední postavy (které z ní občas hrábne a dělá nepěkné věci, třeba láme prsty nevinným lidem) dokončit svůj výzkum a vrátit se k předchozímu životu, v čemž jí držíme palce (byť by to znamenalo konec superhrdiny), ale která je samozřejmě odsouzena k nezdaru a redukována na pomstu. Plusy jsou Raimiho nadšená vynalezává filmařina a herci (Neeson je vědec k sežrání a Drake jako charizmatický bezcitný sadista dokonalý), určitý mínus lze spatřovat v nedostatku akce, která je soustředěna do efektního pyrotechnického finále. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Možná si ty 4 hvězdičky film nezaslouží, protože balancuje na hraně béčka a céčka. Ano, všechno je tam dost přehnané, honička s vrtulníkem je prostě snímana klasicky před plátnem a Liam mi tam zpočátku neseděl, ale příběh s nepokaženým koncem to zachraňuje, stejně jako práce maskéra. S ohledem na dobu vzniku filmu, to mohlo být lepší, ale vznosný hudební podkres v kombinaci s příběhem (přistoupíme-li na tento comicsově laděný žánr) si prostě ty 4 * zaslouží, protože jsem se u filmu bavil a to i po letech... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Darkman je naprostá olsdchoolová pecka, která zraje jako víno. Čím starší, tím lepší. Úžasná atmosféra, Raimiho ujeté vtípky, comixovost, temnota, úžasné promyšlené pomsty, postavy. Prostě špičkový komixový film, jeden z nejlepších, co znám. Akorát Neeson v hlavní roli mi dvakrát nesedl. Ale fakt jsem byl nadšen. Paráda!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Darkman je béčko jako prase a i když po trikové stránce (v určitých pasážích) nemohl být úplně dobrý ani v době vzniku nedá se mu upřít jisté raimiovské kouzlo kdy Raimi v rámci omezených možností těží z minima maximum. Dnešní optikou by sice neobstál ani jako ta nejlacinější komiksovka, ale když vezmu v potaz že už má na krku víc jak tři křížky tak nabízí slušnou porci brakové zábavy…60% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi týtmo opusom a jeho neskoršími Spider-Manmi dokumentuje 10 ročný technický i inteligenčný vývoj filmových komiksoviek. Dynamičnosť deja, existenciálne utrpenie hlavnej postavy, jej láska k Žene, definícia zloduchov, množstvo skvelých režijných nápadov - to všetko ostalo, zmenilo sa "iba" zdokonalenie (zdigitalizovanie) technického prevedenia, väčší dôraz na logiku a náväznosť pri písaní scenára, a povýšenie čistej zábavy na zábavu s reálne dramatickým rozmerom. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Muž se zlatou zbraní je bratr režiséra Sama Raimiho Ted. (Lorge)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama