Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rýchlejší ako smrť. Toto je na filme jedine pozitívne, a to že skončil rýchlejšie, ako som zomrel. Super herecké osobnosti v niečom, čo sa chcelo stať westernovou legendou, ale klasike nesiaha ani po päty. Mladému DiCapriovi rola ani nepasovala s tým mladistvým výrazom, Sharon Stone v kovbojskom výstroji je všetko len nie sexy a to je jediná poloha, ktorú kedy vedela hrať. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj po rokoch to je katastrofa. Raimi tento western natočil ako takú tupú arénovku s bláznivými cirkusantmi a humorom jak zo Xeny, Herkula a ďalších jeho infantilných seriálov, ktoré v tej dobe produkoval. Lenže k tej vážnej zápletke o pomste sa tento komediálny prístup vôbec nehodí. Postavy sú len komické karikatúry na ktorých zaujme len hviezdne herecké obsadenie. Niektorí svoje postavy akotak utiahnu aspoň charizmou (Hackman, Crowe, DiCaprio) ostatní sú len trápni. Hlavne Sharon Stoneová pôsobí celý čas vystrašene, nevierohodne a keď v prestrelke vyhrá, tak vyzerá prekvapene. Drsniačku jej nikto neuverí. Scéna, v ktorej si ju zmýlia s kurvou, je trefná. Na viac ako na kurvu nemá. Prestrelky zaujmú akurát všetkými tými šialenými kamerovými nájazdmi a zoomovaním, ale keď nefungujú postavy, tak je to prd platné a žiadne napätie sa nekoná. Raimi to stále kazí tlačením za hranu (pištoľník po zásahu robí absurdné premety), aby docielil humor. Za niečo stojí až finále v ktorom Raimi všetko vyhodí do vzduchu. Škoda, že ho to nenapadlo oveľa skôr. Výsledkom je netradičný experiment, ale v žiadnom ohľade nie je funkčný. 4/10. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Vcelku rýchly westerník, len škoda toho scenára s podtitulom "Ako som vyhral turnaj". Strielačka určená skôr mladšiemu publiku, ktoré netuší, že western je aj o inom ako o napínavých dueloch a ktoré si nepamätá, čo dokáže napríklad taká obyčajná harmonika... A tí starší si aspoň nostalgicky zaspomínaju na časy, keď sa točili filmy za hrsť dolárov... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jak jsem řekl, tak jsem udělal. Zkoukl jsem další western. Nadšení je však už menší. Je to především díky zručnému režisérovi. Sam Raimi je jeden z těch lepších režisérů, ale westernový žánr mu asi nesedne. Příběh o pomstě už je docela vyhaslý a předvídatelný, takže ve scénáři bych nějaké velké plus určitě nehledal. Velké plus má film díky dobré atmosféře. Atmosféra městečka Redemption je skvělá. Pistolnická soutěž je luxusní. To čekání, kdy konečně můžou pistolnící vystřelit bylo až neúnosné, takže napětí to má výborné. Herecké obsazní to je lahůdka. Parchant Gene Hackman. Sympaťák Russel Crowe v roli snad nejrychlejšího pistolníka nemá chybu. Mladý a namachrovaný (ve filmu) Leonardo DiCaprio. A hlavně Sharon Stone, která hraje rok po Specialistovi mstící se ženu a nutno podotknout, že ji ty role sednout. Potom samozřejmně další zvůčná jména Bell, Sinise, David a Henkriksen. Bohužel, pokud se zrovna nekonají pistolnické souboje, tak jsou zde hodně nudná místa, která mně opravdu nebavila. Určitě snímek má co nabídnout, ale čekal jsem něco lepšího! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Western určenej hlavně na zábavu, kterej se nesmí brát moc vážně, aby člověku některý scény nepřišly trapně směšný, mimochodem aspirantů na ně je tady celkem dostatek, ale zároveň se to nesmí brát zase moc zlehka, aby to bylo aspoň trochu napínavý, což se mě osobně podařilo a já se tak celkem dobře bavil, i když Sharon sem tu pistolnici moc nežral, ale to zase vyvážil perfektní Hackman ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy spolu před střelbou hovoří Herod (Gene Hackman) a Ace Hanlon (Lance Henriksen), je na začátku rozhovoru vidět, že jsou od sebe do 3 metrů. O několik záběrů později jsou však od sebe mnohem dál, aniž by se kdokoliv z nich pohnul. (Armin82)
  • Snímek čelil potížím s nedostatkem westernových kostýmů z důvodu natáčení dalších 12 westernů v roce 1994. (TaNya_)
  • Všechny scény, kde se vyskytuje Bruce Campbell, byly z finální verze filmu vystřiženy. Přesto zůstal v obsazení. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama