Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Viděla jsem vraždu (S12E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hallowe'en Party (více)

Ariadne Oliverová se vypravila navštívit svou známou, aby jí pomohla s organizací dětského večírku. Během příprav je zasypána dotazy dětí ohledně svých knih. Dívka jménem Joyce začne tvrdit, že ona sama nedávno viděla vraždu, ale nikomu o tom neřekla, protože si až později uvědomila, že šlo o vraždu. Nikdo nebere Joyce vážně, ale zanedlouho je děvče nalezeno utopené v nádobě s vodou. Ariadne Oliverová se neztotožňuje se všeobecným názorem, že šlo o čin neznámého šílence, a žádá o pomoc Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Klariska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé, co jsem viděla mého miláčka Poirota v původním znění...nic proti perfektnímu dabingu dříve Petra Kostky, nyní Jaroslava Meduny, ale až teďka jsem docenila celou genialitu Davida Sucheta...předtím to byl perfektní představitel, dokonalý herec, ale teď..od teďka je opravdovým Herculem Poirotem;o) všechna jeho gesta, pohyby, dokonalá sebekontrola, mimika obličeje..to vše dokreslil jeho opravdu skvěle vysledovaný přízvuk a "neaglicky" znějící angličtina..takže já opravdu před tímhle dokonalým a skvělým hercem smekám...všechna čest! A k filmu: skvěle vykreslená, mrazivá, halloweenská atmosféra.. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot je pozván na klasické anglické sídlo aby vypátral vraždu malé dívky. Pozvala jej jeho stará známá Ariadne Oliver (Zoë Wanamaker), která již počtvrté provází Poirota při pátrání (od filmu Karty na stole). Úvod je skoro až hororový, další pátrání je spíše zase tradiční s hodnotícím závěrem. Nutno ale říct, že tento díl má několik opravdu strašidelných scén. Hudba: Christian Henson ()

Reklama

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eh.. poor kids! Musím říct, že novější Poiroti mi celkově připadaj prostě lepší než ti starší (před tímhle jsem koukal na Vraždu na golfovém hřišti, a to bylo neskonale slabší, ještě plný melodramat..), tohle se rozjíždí pomalu, ale že to v samotnym závěru nabere na intenzitě (tim rozhodně nemyslim scénu v zahadě, která je jak z céčkovýho počinu, ale naštěstí mnohem lepší to, co přijde po ní).. Některý herecký výkony v závěrečný scéně (sledováno v originále!) mě dost příjemně překvapily, vydařenej je i drobnej epilog, kde paní Oliverová (kterou mám minimálně stejně rád jako Hastingse) docela vystihla moje pocity. Možná jeden z nejlepších dílů. 85%. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starší díly se mně zdály vypracovanější a napínavější. Chybí mi postavy jako slečna Lemonová, detektiv Hastings a inspektor Web a Poirotův byt( v půvabém moderním domě). Nové epizody sice stále mají poutavý a originální příběh, ale spíše připomínají slečnu Marplovou-různí detektivové, cestování po Anglii a Doktora House-náhlé osvícení a vyřešení zápletky. Navíc se mi zdá, že leckdy je dobrý námět přímo zahozen, lecos se dá odhadnout, ztrácí se moment překvapení. Každopádně, kdybych měla hodnotit celkově, pak jsou všechny příběhy o Poirotovi vysoce kvalitní a jako takové si zaslouží 5 hvězd, já zde mluvím pouze o jedné z epizod a jak se říká-výjimka potvrzuje pravidlo:) ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hudba: Christian Henson / Scénář: Mark Gatiss Hercule Poirot byl opět kouzelný a s ohledem na mé frankofilství se mi líbily jeho drobné výrazy např. Regardez… Calmez vous madame… či Pas de tout. Vím, že nedáte dopustit na to Vaše teoretizování a psychologické kejkle, ale měl byste to raději nechat na nás, profesionálech. My ho vypátráme, žádnej strach řekl inspektor, ale kdo vlastně nakonec objasní proč musela jedna dívka zemřít, a jak to vlastně vše bylo, zkuste uhodnout ?… nevím zda se mi líbí Halloween … ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Mladá opatrovateľka Olga, jedna z postáv a zároveň podozrivých, prišla v rámci charity z Československa. (Autogram)
  • Děj, včetně závěrečného rozuzlení, prošel mnoha úpravami, které bychom v knize hledali marně. Jedno z nejdiskutovanějších témat pod tímto dílem je jméno Olgy Seminoffové, která v knize nepochází z Československa, ale z Hercegoviny. (alanwilder)
  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)

Reklama

Reklama