Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Němý svědek (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Dumb Witness (více)

Obsahy(1)

Za celou jeho kariéru ho ještě žádný detail tak netrápil. U každého zločinu, s nímž se dosud setkal, se mu dříve nebo později podařilo odhalit motiv. Tentokrát však tápe v temnotách. Komu mohla prospět smrt bohaté tety Emily, když všichni potenciální dědici dobře věděli, že právě změnila svou závěť a že nikdo z nich nedostane ani penny? V zájmu všech přece naopak bylo, aby žila dál, a mohla je zase někdy třeba vzít na milost! Poirot musí chtě nechtě připustit, že podezřelí jsou sice všichni, důkazy však nemá ani proti jednomu z nich. Kdyby tak mohl mluvit foxteriér Bob! Ten určitě zná pachatele. Vždyť se volně pohybuje po celém domě, a určitě byl svědkem všech těch nepravostí, které se tu děly. Jenomže Bob se zatím ještě komunikovat s lidmi nenaučil. Nebo ano? Hastings si už pomalu začíná myslet, že mezi ním a Poirotem přece jen nějaký druh dorozumívání existuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ môj najlepší Poirot. Je tu všetko to najlepšie od A. Christie - Poirot i so svojimi bonmótmi, zaujímavá krimi záhada, napínavé vyšetrovanie vraždy a páchateľ, ktorého by ste čakali najmenej. Ono vôbec, záhada okolo vraždy pani Emily nebola vôbec jednoduchá a rozlúsknuť ju chcelo riadne ponapínať mozgové závity, Poirot sa veru zapotil, aj keď zase na druhú stranu sa dá povedať, že mu pomohla náhoda a bystrý psík. Fantastický diel. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jeden výborný díl a 5. hvězdička za foxterora monsieura Boba. :-) Udivuje mě, že jsem tento díl opravdu viděla dnes poprvé, protože Hercula miluju, ale je to tak. Ten pejsan byl neskutečně roztomilý a jako dvojka s Herculem Poirotem byli prostě nej. K tomu ještě bláznivé duchařské sestry, pro mě nečekané rozuzlení a absolutně perfektní závěr se špringršpanělem Albertem dává dohromady skvělý díl. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teprve vidouc francouzské zpracování http://www.csfd.cz/film/105925-vrazdy-podle-agathy-christie-nemy-svedek/prehled/ jsem dokázala ocenit toto britské a změnit hodnocení na plný počet. Obsahuje vše, co má, Poirotovu noblesu, zamotané rozuzlení i logickou úvahu, jež k němu vede. A za to jim ode mne patří poděkování a absolutorium... Robert Arundel se vzdáleně blíží usque ad komisař Rex... PS: a krásný komentář od paní Filomény (I.) ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říci o detektivce, kde vrah se přizná, ledva se naň uhodí? Kde vše je založeno na jediném postřehu, který navíc nic nedokazuje? V závěrečném "kolečku" lze bez problémů obvinit jinou osobu a logice by to vůbec neublížilo. Vrahem mohl být skutečně kdokoli, důkazy se nekonaly a zbyly pouze otázky, které jsou možná v knize zodpovězeny, ale tipoval bych, že scenárista ji nečetl. Za vtip a obrazovou originalitu tohoto dílu dva body, ale jen proto, že je srovnatelný s jinými ranými díly. Jinak ale kazí průměr skvělé 6. sérii. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Libí duchařská atmosféra a domácí mazlíček. Zase tak trochu jiný díl. Jen jsem doufal, že Poirot odhalí, že ty dvě tetky jsou podvodnice a že své tvrzení vždy zakládají na takových a takových faktech. Poirot přece pracuje jen se skutečnými fakty:). ... Foxteror, fosfor a rekord na "futuristickém" vodním člunu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Při rozuzlení říká Hercule Poirot (David Suchet), že všechny formy fosforu (bílý, černý, červený fosfor) jsou jedovaté. Pravda ale je, že jedovatý je jen bílý. (Sebi236)
  • Foxteriér Bob se ve skutečnosti jmenoval Snubby. (Sebi236)

Reklama

Reklama