Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Křížový král (S01E09)

(epizoda)

Obsahy(1)

Kapitán Hastings navštíví svého dobrého přítele, začínajícího filmového režiséra Bunnyho Saunderse, a společně s ním se do atraktivního prostředí filmových ateliérů Parade podívá i Hercule Poirot. Stává se však bohužel svědkem nepříjemného výstupu mezi autoritářským majitelem studií, Henrym Reedburnem, a stárnoucí hereckou hvězdou Ralphem Waltonem. Reedburn herce na hodinu propustí, což se neobejde bez vzájemných slovních inzultací a výhrůžek. Tím ale aféra nekončí, večer je totiž filmový magnát nalezen ve své funkcionalistické vile zavražděn. V průběhu vyšetřování, v němž sehraje důležitou úlohu balíček karet, prokáže kapitán Hastings nevšední zájem o moderní umění. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhy ze zákulisí filmového průmyslu mě baví, navíc i proto, že jsou velmi často nápadité. Tohle se podařilo udržet i Agathě a jejímu Poirotovi v tomto příběhu, který je skvěle vypointovaný, i když sama pointa může být do jisté míry zklamáním. Ty scény ve studiu jsou sice místy celkem klišé, ale stejně pobaví. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj příběhu má všechny klasické Poirotovské prvky. Zajímavé prostředí anglických venkovských vil uprostřed zahrady, nečekané a až absurdní prvky zápletky, gentlemanského a šarmantního Poirota který dokáže být při odhalování zločinu velkorysý k menším prohřeškům. Vila producenta Reedberna je úžasná, tahle architektura by se neztratila ani v současnosti. Nicméně - postava prince Paula na mne působila naprosto nevěrohodně, uměle...jeho věta"říkejte mi Paule" - působí groteskně, bohužel jsem ale přesvědčen že spíše zásluhou představitele, než obsahu věty samotné. Tady režisér neměl podle mne šťastnou ruku. Proto 4 hvězdy. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý to má samozřejmě jinak, mě přišel tento díl k přiřazení k těm lepším, musíme rozlišovat povídku od knihy detektivky. Obzváště zábavná byla komunikace Hercula Poirota s vrchním inspektorem Jappem, kousek Vám zprostředkuju : Z diskuze nad případem "Hmm samozřejmě vždycky jste krůček přede mnou, vrchní inspektore Mno nesmíte ztrácet naději, kdybyste měl zkušenosti jako já, měl byste na takové věci čich" *** Po vyřešení případu, no hádejte kým ? : " Dříve nebo později ho najdeme, nebojte se Velice obdivuji Vaši vytrvalost, příteli Šedé buňky mozkové jsou potřebné, Poirote, ale když zatnete zuby dokážete všechno ! Ááno mockrát děkuji, inspektore, budu si to pamatovat. Au revoir" ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám takový pocit, že minimálně vizuální stránka je poněkud jiná než u ostatních dílů, možná je to stářím, ale od stejného režiséra ostatní díly taky vypadají jinak. Není to špatné, ale jde vidět, že je to starý díl. Zápletka bohužel není příliš náročná, ne snadno odhalitelná, ale patří mezi ty obyčejné. Ke všemu ta ženská je fakt škaredá:D! Jinak souhlasím s Šandík. ... Moderní kruhovitá knihovna, zlatý lev, cigánské boty, filmové natáčení scény na poušti, bridge. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní filmové zpracování, které mimo jiného opět příjemně překvapuje precizností s jakou se tvůrci předlohy zmocnili. Třeba jenom ten zdánlivě moderně ale přesto nevkusně zpracovaný interiér vily, okouzlující zachycení filmového natáčení, Hastings, rádoby poučeně mudrujcící o moderním umění před podivným, naprosto duchaprázdným drátěným objektem, Japp zabavující srduté boty za účelem identifikace. Prostě nádhera. 85% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama