Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Vražda v Orient expresu (S12E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Murder on the Orient Express (více)

Orient expres, luxusní vlak, projíždějící celou Evropou, se jedné mrazivé noci stává dějištěm případu, k jehož vyřešení musí Hercule Poirot, který se čirou náhodou ocitl mezi jeho pasažéry, zapojit veškerý svůj důvtip a genialitu. Má k tomu dostatek času, protože vlaku, uvězněnému sněhovou kalamitou kdesi v srbském vnitrozemí, nezbývá než trpělivě čekat na vysvobození ze závějí. A zatím se tedy slavný belgický detektiv pokouší vypátrat, kdo je pachatelem neobvyklé vraždy amerického obchodníka a jaký byl její motiv. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel tomalakis smazal svůj příspěvek.

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Obsahuje spoiler z knižní předlohy 

 

Upřímně nechápu kde tvůrci vzali příběh se sebevraždou, který je hned na začátku..je sice v knize zmíněný, ale jen zmíněný. Snad je to příběh jiné knihy, ale jestli ne, tak nechápu proč si vymysleli takovou krutost ze strany Poirota. A pak ten závěr.. Kniha je naprostý opak. Otázka ohledně spravedlnosti je v knize naprosto jasná, a Poirot v ní nemá žádné osobní rozpory ohledně víry a spravedlnosti. To jak se Poirot ve filmu snaží udělat naprostý opak, mi k němu vůbec nesedí..taková bezcitnost, chladnost, lhostejnost a nevcítění se do ostatních..to není Poirot. 

matolas

matolas (hodnocení, recenze)

PetriK12: Bude. Ešte vyjdu štyri epizódy, posledná bude niesť názov "Opona". A to bude dosť smutná rozlúčka, ak sa to bude držať knihy.

PetriK12

PetriK12 (hodnocení, recenze)

Vzhledem k tomu, že číst knihy neumím a sám se v tom světě nevyznám, mám jednu otázku. Bude epizoda třináct ? Tento snímek na mě hodil podivnou/sklíčenou náladu a nerad bych se takto loučil s Hercule Poirotem.

RJLR

RJLR (hodnocení, recenze)

Tento film je pro mne největším zklamáním poslední doby, tedy co se týče Hercula Poirota. Myslím, že snaha o navození jakési až přespříliš akční atmosféry nebyla dobrým krokem, stále se pohybující kamera a krev stříkající Herculovi do tváře není podle mne na místě. A navíc je zde velice mnoho nesrovnalostí s knihou, což beru jako důležité, neboť do této chvile byl celý seriál psán výhradně, podle pouze trochu poupravených předloch, ale zde se film od předlohy liší až přespříliš, obzvláště mne znepokojuje stvárnění pana Bouca a také věc kolem doktora Constantina je až k pláči. Musím však vyzdvihnout výkona pana Sucheta, jenž byl opět dokonalý.

fugyx

fugyx (hodnocení, recenze)

Toto filmové spracovanie skvelého románu je naozaj senzačné. Od prvej scény ma film upútal. Celé stvárnenie filmu je naprosto jedinečné. Realisticky na mňa pôsobila každá jedna minúta, celkové zasadenie deja do hĺbky minulého storočia je jednoducho šialene dokonalé. Neviem, či je v knihe tak riešená otázka náboženstva, ale kvôli záverečnej scéne filmu som si prečítal kúsok zo záveru knihy, kde neodhalil pravú tvár zločinu, čo bolo spomenuté v krátkom odstavci. O to sa skláňam pred tvorcami, ako dokázali rozpracovať psychiku a stvárnenie daného, pravdu povediac, zriedkavého okamihu - skutočnej spravodlivosti, nie zákonnej. Suchetovi som uveril každé jedno slovo, cit, aj záverečný vnútorný boj s ružencom v ruke. Spolu so skvelým českým dabingom (nepochybujem, že aj slovenský sa vydarí) radím tento film medzi moje srdcovky ako príkladu stojacim za zamyslenie.

logyc

logyc (hodnocení, recenze)

Z posledních pár vteřin filmu se vzpamatovávám půl hodiny.

Poirotek

Poirotek (hodnocení, recenze)

Filmovalo sa na mieste zvanom Ferry Meadows pri meste Peterborough v Anglicku.

Raviola

Raviola (hodnocení, recenze)

Nové ztvárnění Orient Expressu by mohlo být podle traileru opravdu pěkné... Už se těším.

Reklama

Reklama