Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tigere, najmi pana Vance! Těch pět doláčů snad dáš dohromady… Jižanská kráska Charlize, Damon v jedné ze svých lepších rolí, Redfordova velmi jistá, leč uniformní režie a terapie života prostřednictvím golfu - to vše v mírně patetické a sentimentální rovině, ale takové už časem přikrášlené mýty zkrátka bývají. Upřímně řečeno, mně ty dvojsmyslné řeči o prostoru a švihu příliš nebraly, ale zato jsem ocenil férovou rivalitu účastníků turnaje, která byla pravým opakem klasického schématu dramat z prostředí sportu. Takže každý z nich dostane 3330 stříbrných dolarů a moudra trousící kouzelný dědeček Bagger Vance dostane zbývajících deset na nákup trávy, aby mu ten věčný úsměv kouzelné víly s golfovou hůlkou vydržel.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film o golfu a hledání sebe sama, s dobrými herci (Matt Damon ani Will Smith nepatří k mým oblíbencům, ale tady jim to sedělo, ostatní zdatně sekundovali), krásnou hudbou, vtipnými hláškami i moudrými postřehy. Robert Redford do tohoto snímku vložil kus srdce a je to poznat. Prostě moc hezký film, možná místy malinko zdlouhavý a bohužel dodržující zažitá klišé - nekoná se nic překvapivého. 81% ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Film posazený do mého nejoblíbenějšího prostředí :-) I když tady je golf zdánlivě jaksi druhořadý. Každý, kdo k téhle hře "přičichl" ale pozná, že veškeré hodnoty o které v tomhle filmu jde se naplno projeví právě v golfu (film si ovšem vychutná i člověk, který o golfu neví zhola nic). Režie Roberta Redforda se postupně zařadila mezi úplnou špičku, čehož je tenhle film jasným potvrzením. Skvělý Will Smith v roli "božího pomocníka" :-) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento film mne velmi zaujal. Čiší z něj nejen pohoda a klid, který golf svým hráčům nabízí, ale i napětí a drama v dílčích okamžicích. Will Smith ve skvělé roli jakéhosi poradce v herních, ale i životních problémech, naprosto skvěle zahrál. Celkový dojem z tohohle filmu je velmi dobrý a člověk by se na něj měl podívat už jen ze zvědavosti. 90% ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Jedna klasická vzpomínková filmová nádhera od mého velkého oblíbence R.R. se skvělým Mattem a krásnou okouzlující Charlie (až na to její vyškubaný obočí – to vždy trpím jako zvíře = strašná móda) .. pro mě však s jedním prvkem nepřirozeného narušitele : Hitch: Lék pro moderního muže .. ten mi tam fakt neseděl, ty jeho opičky (viz. jeho zmíněný pozdější film) .. tohle neustálé nadbíhání afroameričanům (v amerických filmech už nějakou dobu povinné) mě hodně často tluče do očí .. tento příběh je z Jihu a z určité doby, doby, kdy černí většinou ještě sbírali bavlnu, pucovali boty a vykonávali podřadnou práci v různých podřadných pozicích .. tak co tady dělala ta vztahová rasová veřejná společenská idylka? … a jestli to bylo takto v reálu, nechápu ty velké celospolečenské rasové nepokoje u nich o téměř třicet pět let později … (já vím, je to jen film …) … ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)
  • Poslední film Jacka Lemmona, jakožto i Lana Smitha. (HellFire)
  • Scéna, kde Rannulph Junuh (Matt Damon) žiada kvôli jeho vlastnej chybe pre seba trest, odráža skutočnú udalosť v živote Bobbyho Jonesa. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno