Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Recenze uživatele tomik99 k tomuto seriálu (6)

Část I (2022) (E01) 

Nečekal jsem takový úvod a takovou porci záběrů z prequelů. Konečně se od nich nechce studio distancovat! Asi je jasné, jakým směrem celý seriál směřuje. Nepůjde o nějakou super originalitu, ale spíše sázku na jistotu. Nicméně v tomto případě mi to nevadí a vidět po letech Ewana McGregora zpět v roli Obi-Wana je zkrátka úžasné. Mělo to malinko pomalejší tempo, ale protentokrát odpouštím. ()

Část II (2022) (E02) 

Možná předvídatelný scénář, nicméně výborně natočené a skvěle zpracované. Daiyu působila živě, stejně tak její obyvatelé. A konečně nevídáme jen lidi. Reva je zatím sympatická a od ostatních (monotónních) Inkvizitorů rozhodně vyčnívá. Líbí se mi Obi-Wan, jak je nejistý, bez formy a bez Síly. Dost paralel s Lukem v Epizodě VIII. A ten konec? Úplně úžasný a McGregorův pohled všeříkající... ()

Část III (2022) (E03) 

Líbí se mi, jak z Vadera (opět) dělají hrůzostrašnou postavu, na kterou nemá nikdo není. Jde z něj strach, člověk má husí kůži a přesně tato se má Vader chovat. Scény s ním byly super. Zbytek epizody byl o malinko pomalejší, nicméně to se dalo po dvoudílném úvodu poměrně čekat. Na druhou stranu jsme se dozvěděli více o Obi-Wanově rodině, Quinlanovi či třeba Revě, pozorný divák totiž již musí tušit, kdo ve skutečnosti Reva je. Já byl tedy nakonec spokojen, i když souhlasím s názory, že scénář je velice jednoduchý a jde fanouškovi až moc na ruku. ()

Část IV (2022) (E04) 

Obi-Wan se zotavuje v nádrži s bactou ze svých zranění, ale okamžitě se chce vydat do akce a zachránit Leiu. Ta je podrobena intenzivnímu výslechu v pevnosti Invkvizitorů na měsíci Nur. Zesláblý Obi-Wan v sobě nachází dávnou Sílu a vydává se mladou princeznu z Alderaanu zachránit. ()

Část V (2022) (E05) 

Sice dávám plný počet, ale spíše z nostalgie. Věděl jsem, že se příběhový oblouk okolo Revy nějak vyvine a postava je nyní rázem zajímavější. Flashbacky potěšily, mladý Anakin taktéž, ale vrásky jsou zkrátka vidět a nepomůže ani digitální omlazování. Přesto to byla báječná scéna a epizodu jsem si nesmírně užil a byl celou dobu napnutý. Scénáristicky to ovšem stálo za pendrek, znovu všichni utekli Impériu přímo před nosem, z Vadera je opět vůl, ale už si zvykáme, ne? ()

Část VI (2022) (E06) 

Ve finále poslední epizoda doručila vše, co měla, jen možná v méně epičitějším měřítku, než jsem čekal. Souboj byl na seriálové poměry hodně dobrý a určitě nejlepší, co jsme doposud z těch šermířských souborů pod Disneym viděli. Na druhou stranu jsem doufal přeci jenom více interakce mezi Vaderem a Obi-Wanem, chyběla mi tam zmíněná Padmé. Obi-Wan se mohl pokusit ve Vaderovi probudit Anakinovu stránku a trochu mě mrzí, že se to za těch šest dílů ani nepokusil. Celkově to nebylo špatné, jen takové brouzdání po povrchu. I ten návrat dvou velkých postav byl spíše z nutnosti než z nějaké podstaty, že by měly v příběhu místo... ()

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama