Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nakládaný Seth Rogen v dvojroli postav dělící celé století. Z hodnocení jsem měl celkem obavy, které se ale naštěstí až tak nevyplnily. Ve schopnějších a odvážnějších rukách mohl být film klidně o půl hodinu delší a věnovat se více do hloubky rozdílům v chování a obou hrdinů. Takto se jen tak klouže po tématech, aby se došlo v ději dost daleko. Dost věcí není vysvětleno, ani si tvůrci nelámou hlavu s obhajobou některých zvratů. Prostě šup šup, aby se naši hrdinové posunuly o značný kus cesty dál. Ale ve výsledku to není tak špatné, párkrát jsem se zasmál a sblížil jsem se lehce s oběma hrdiny. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní krátkeho obsahu a názvu som čakal klasicky bláznivú komédiu Setha Rogena. Tá sa nakoniec nekonala a film hral relatívne na vážnu notu. V tejto rovine je však Americká nakladačka nie príliš pútavá a zaujímavá, podobne ako dej a postavy. Rogenova postava z minulosti ešte ako tak ujde, no tá zo súčasnosti je nezáživná ako hrom. Pár vtipov sa podarilo, a to je asi tak všetko. Nevýrazný film, ktorý sa príliš nevydaril. 40% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tragikomedie,která nesjpíš měla vést k zamyšlení nad tím jak je dnešní doba (oproti době před 100 lety) extrémně pohodlná,plná těžké pozéřiny,přičemž nějaké hodnoty jako víra číi rodina jsou spoustě lidem cizí.Stejně jako,že tehdejší hodnoty a názory jsou už na dnešní dobu těžko aplikovatelné a přesto by si z nich měl být schopen člověk něco vzít za své.Potud je to v pořádku a v jednotlivých záblescích a scénách to i funguje.Bohužel v jiných momentech - a není jich málo - je všechno extrémně shazováno tím,že se oba hlavní hrdinové Rogen a Rogen chovají buď jako debilové,nebo jako extrémní zmrdi.Jako jedno hubka - jedna nakládačka - budiž,ale nic víc...60% ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páčil začiatok, keď sa ešte dej odohrával v minulosti. Celkovo mi bol sympatický humor v tomto filme. Trochu mi pripomínal Borata. Seth Rogen sa dokonca držal na uzde, aj keď podľa mňa mohol trochu pritvrdiť občas, aby ten film trochu obzvláštnil. Takto postupne strácal dych a držal sa na jednej úrovni. Škoda. 6/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Miluju všechno židovské a miluju nakládané okurky, takže jediná otázka byla, jak moc se mi film bude líbit. A i když po parádním úvodu vzalo trochu jiný směr, než bych si přál, bavil jsem se výborně. Trochu jsem se bál, že se Rogen i tentokráte omezí na různé stupně vulgarit a laciné sexuální narážky, ale tyhle obavy se ukázaly jako liché. Film si bere na paškál neduhy současné společnosti, které vtipně glosuje a v některých momentech dokáže být i nečekaně citlivý. Je sice pravda, že co se satiry týče, mohli tvůrci šlápnout do pedálů podstatně víc, ale celkem chápu, že v současné době je to ve Státech o hubu. herecky to sice žádný dramatický koncert nebyl, ale to asi ani nikdo nečekal a Rogen svou dvojroli zvládl dobře. Nenápadná záležitost, která potěší a zahřeje u srdce. 80% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Velká část filmu se natáčela v Pittsburghu v Pensylvánii. (SONY_)
  • Seth Rogen najskôr natáčal pred zeleným plátnom scény ako Herschel. Postavu Bena zahral dodatočne po ostrihaní a zmene účesu.  Nejednalo sa teda o dabléra v spoločných scénach. (toi-toi)
  • Uprostřed závěrečných titulků je možné vidět krátkou scénu, kde Hershel a Ben sledují film s Barbarou Streisand. Jedná se o film Jentl (1983). (MTHRFCKR)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama