Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (1)

Agent (2019) 

Tam kde mnohdy začíná obrovský potenciál, někdy ten potenciál může být silně nevyužit a brán jako konečné nic. Zde máme velmi ambiciózní projekt. Takový, který se nám snaží sdělit silný příběh silné doby podle skutečnosti. Spolu s tím to i ukazuje, že Cohen má na vážné role, které zvládá skvěle. Navíc... pokud by vám chyběl jako z původního plánu pro Mercuryho, tak tady máte věrnou ukázku a vizualizaci. Na to si po Bohemian Kýčstory, ale málokdo vzpomene. Zde je ječným zrnem v oku něco jiného. A to nuda. Je to docela obecné a nijaké slovo, když chcete popsat takhle rozsáhlejší dílo. Je to zabiják bez kapky vysvětlivky. Ale je to nejvěrnější a nejautentičtější popis. Seriál má dramaturgii na úrovni jednání politiků ze sněmovny. Občas se tam stane něco zajímavého fyzického (někdo někomu ubalí) a nebo verbálního (někdo někoho setře a nebo se lidé hádají). Sice se může zdát, že popisuji české soap opery, ale zde o něco jiného. A to je i fakt, že pokud vám v podstatě v kriminálním špionážním thrilleru chybí napětí, to je prostě průser. A já musím smutně konstatovat, že i nevypojená nabíječka ze zásuvky mě vynervovala více, než cokoliv v tomto seriálu. Je super tento příběh znát. Je skvělé, že ho zde máme. Ale mluvit zde o skvělém počinu v rámci nějaké dramaturgie prostě nelze. Ani zdaleka. Musím nicméně vyzdvihnout grafiku a změnu scén v rámci lokací. To je asi vše. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama