Reklama

Reklama

Nula nula nula

(seriál)
Trailer
Itálie, 2020, 7 h 20 min (Minutáž: 48–67 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mogwai

Hrají:

Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Érick Israel Consuelo, Giuseppe De Domenico, Mauricio Méndez, Harold Torres, Diego Cataño, Claudia Pineda (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Nula nula nula odhaluje temná tajemství světového obchodu s kokainem, od jeho výroby až po dodání na místa konečné spotřeby. Je to cesta do hlubin složitého, důkladně propracovaného systému, který se vyznačuje nejen násilím a krutostí, ale také vysokou odborností, zručností a představivostí. Od džungle až po mrakodrapy, od Mexika po Paříž, přes rovníkovou Afriku, země Maghrebu, Kalábrii, ve světě obývaném zločinci a byznysmeny, zoufalými lidmi i miliardáři, je vše propojeno neviditelnou a magickou lajnou kokainu. V této nelítostné mocenské válce jsou všichni zúčastnění, od malých lokálních dealerů až po kmotry nejvlivnějších zločineckých organizací, nuceni bojovat a riskovat své životy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl přinejlepším průměr. A to ještě dost slabý. Začátek vypadá slibně ale pak je to celé příšerně utahané.. dlouhá stopáž seriálu vyloženě škodí, jelikož 80% z každého dílu je zaplácnuto prázdnými scénami, které by mohly být bez problému vystřiženy aniž by to jakkoli ovlivnilo děj. Rozhovory, co by mohly trvat vteřiny zde trvají minuty, stejně tak záběry na zdi, auta, prázdné místnosti a především na protagonisty, hrozně významně hledící donikam, držící se za hlavu nebo chodící po ulici. To všechno by bylo fajn v rozumné míře ale ne, když to zabírá větší část každého dílu. Takový pokus o napodobení stylu Narcos, akorát hrozně nepovedené, utahané a nudné. 2/5 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle projekt Stefana Sollimy dopadl víc než jen dobře. Jeho jméno mám spjaté zejména s druhým dílem Sicaria, ale tento italský tvůrce má na svědomí taktéž i všeobecně uznávané pecky Suburra a Gomorra (budu muset dohnat). U něj je záruka v tom, že audiovizuální zpracování bude na té nejvyšší úrovni. Zaujalo mě, že se seriál rozdělil na tři příběhové linky, každá měla něco do sebe (samozřejmě, z hlediska akce vedla mexická linka, poctu starým gangsterkám složila zápletka z Itálie a příběh točící se kolem amerických sourozenců se taktéž v rámci konkurence neztratil). Jak jsem již zmiňoval, tak vizuál podmanivý, ta obrazová kompozice doplněná bezchybnými kamerovými úhly, můj optický aparát si to užíval plnými doušky naplno. Tučný rozpočet z toho koukal na každém záběru. Přestřelek je docela poskromnu, na druhou stranu když už se jich divák dočká, tak se jedná o realisticky nasnímanou podívanou s perfektním ozvučením. Na plný počet to není, ale velice slušného nadprůměru to dosáhlo úplně v pohodě. Za mě 8/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

U seriálu Gomora som si myslel, že mi postavy nesadli hlavne kvôli ich predstaviteľom, ale tento ďalší mafiánsky seriál od rovnakého tvorcu mi ukázal, že mi proste vôbec nesedí štýl akým píše. Nielenže nemám komu fandiť, ale ani ma osudy nikoho z nich nezaujímali a bolo mi jedno, či zvíťazí mladá mafiánska krv, ktorá sa snaží nahradiť starú, alebo či sa vzchopí stará krv, prípadne či nejak výraznejšie do toho prehovorí polícia alebo nejaká iná strana. Je to pre mňa podané strašne nezáživne. Trochu mi to pripomínalo filmovú sériu Sicario pri ktorej som tiež zdochýnal od nudy. Vydržal som sledovať 2 epizódy plus som si pozrel ešte záverečnú, aby som sa pobavil nad tým kto s kým vyjebal. Vyústenie ma nijak neprekvapilo. Takže ani v tomto smere to nič nové neprináša. 4/10. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Roberto Saviano a Stefano Sollima jsou prostě sázka na jistotu. Obával jsem se, že po všech těch Gomorrách, Suburrách, Narcos atd. už budou mlátit prázdnou slámu, ale opak je pravdou. Zvolený styl vyprávění rozdělený na příběhy dodavatelů, přepravců a odběratelů, kde jedou samostatné linky a vývoje postav se nadmíru povedl. Hlavně u sourozenců přepravců jsem místy ani nedýchal. Btw. Andrea Riseborough tady vypadá jako mix Tildy Swinton a Christophera Walkena. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • Názov seriálu odkazuje na spôsob, akým sa v Taliansku klasifikuje múka podľa rafinácie – 2, 1, 0 a 00 – kde dve nuly znamenajú najčistejšiu. Tri nuly v tomto prípade znamenajú čistý kokaín. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej seriálu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Mexiku, Taliansku, Senegale, Maroku a Spojených štátoch. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama