Reklama

Reklama

Calm with Horses

  • Velká Británie The Shadow of Violence (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalý boxer Douglas „Arm“ Armstrong (Cosmo Jarvis) se stal obávaným vymahačem rodiny Deversových, která obchoduje s drogami, a zároveň se snaží být dobrým otcem svého autistického syna. Armova loajalita, rozpolcená mezi těmito dvěma rodinami, je podrobena zkoušce, když je poprvé požádán, aby zabíjel. Jedná se o adaptaci stejnojmenné povídky ze sbírky „Mladé kůže“ od Colina Barretta. (mac000)

(více)

Recenze (15)

Troniq 

všechny recenze uživatele

Syrová atmosféra jako sám venkov Irska. Celá ta zvířecí divokost a zároveň i ukrutně nudný klid zapadákova, který má pod palcem klan nebezpečnejch vyvrhelů byla až hypnotická kombinace společně s prázdnou krajinou, jejíž skalnatý břehy ohlodává studená voda příboje. Hlavnímu troubovi musíte fandit, i když ho osud už hezky pěkně zlámal v bezemočního mlátičku a stroj na vykonávání špinavý práce. Na snímku oceňuju hlavně fakt, jak dokonale vykresluje ty vážně špatný charaktery některých postav a zároveň z nich nedělá velkoplátnový záporáky, kterým skoro až "nadlidský" role nejde moc uvěřit. Takhle si filmový špinavce představuju. A stejně tak i procítěný závěr, místo stylu "Rambo" zúčtování, protože vnímavého diváka zasáhne mnohem víc, než se může zdát... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsné kriminální drama z Irského venkova, natáčené nedaleko ode mne. Příběh se soustředí na bývalého Boxera a jeho parťáka ( Vynikající Barry Keoghan- Dunkirk, Zabití posvátného Jelena), kteří jsou outsideři společnosti a dealují drogy. Problém nastane, když dostanou nový rozkaz od šéfa zabít člověka, což je nenávratně poznamená. Drsný film z drsného prostředí, který má drajv, dobře napsané postavy, sychravou atmosféru, dávku emocí i nutnou dávku násilí. Já byl velmi spokojen. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Big heart and loyal skin. To první se do toho dá, to druhé nastaví.. Zajímavá oscilace mezi sociálním dramatem a rustikální gangsterkou vzešlou z irské divočiny. Míří to odhadnutelným směrem, nicméně míra násilí ve finále překvapí. Olezlý Dennehy, Jarvisova býčí šíje i Keoghan, který je tradičně na přesdržku, to zodpovědně táhnou, ale přiznejme si, že bez elektroniky Blanck Mass by to čerpadlo emocí jelo na poloviční výkon.. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky silnej výkop debutujícího Rowlanda, s naprosto skvělým obsazením (Cosmo Jarvis a Ned Dennehy rozehrávaj přímo koncert) a hudbou, který v závěru překvapuje projevem hlavní postavy s velmi citlivou a herecky i režijně procítěnou odbočkou, namísto krvavého zúčtování. Nádhera jak prase. Nicku Rowlande na tebe si dám bacha. Naprostej diamant. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Celkem drsná nálož, která je hodně o kompozici, zasazení postav a ždímání bezvýchodnosti, mající ale pár světlých nádechů v mezidobí (odtud název). Douglase (Arm) potkáváme v situaci, kdy se poté, co omylem zabil člověka jako boxer, živí jako gorila, která mlátí lidi pro vlivnou a nekompromisní gangsterskou rodinu, někde na pobřeží Irska. Douglas tráví většinu času s týpkem jménem Dymphna (Barry Keoghan), který je členem, "mladým princem", téhle rodiny a svým způsobem v jádru dobrotivého Arma využívá k čemu je potřeba, ale taky pro něj má slabost a vnímá ho jako figuru staršího, ale mentálně slabšího bratra. Douglas má rovněž malého syna, který je taky mentálně postižený, s ženou jménem Ursula. Z kontextu pouze vyplývají poslední roky všeho okolo, ale příběh se víceméně koncentruje na krátkou část života hlavního protagonisty, který hned na začátku filmu zřídí člověka, o němž se později dozvíme, že zneužil čtrnáctiletou dívku... a že "zřidit" někoho je nedostačující a tak se nakonec Arm ocitá v situaci, kdy je nucen muže zabít a konfrontovat tak všechny svoje hodnoty, svůj charakter, svoje srdce, svoje postavení a rozhodnout se udělat to, co je správné - tady bych řekl, příběh začíná, ač celou dobu tak nějak spíš pluje, svým tempem. Na debut dost dobrý a jsem zvědav, s čím dalším přijde Nick Rowland, pokud se bude vyvíjet směrem, jaký určil tady. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Finále to nakonec zvedlo na čtyři, zbytek je solidní ale spíš průměrná povídka z irskýho burákova vedená hrstkou uvěřitelnejch herců, obzvlášt ten ranař v hlavní roli to dal suprově. Hudba od Blanck Mass je zde asi to nejlepší. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Asi mi mělo být líto zneužitého bouchače, ale každý je svého štěstí strojvůdcem... Navíc má film rozjeto více témat, ale žádně z nich úplně dotažené. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Syrová minimal atmo gangsterka z irské pustiny. I když vpodstatě je to spíš komorní drama o jednom pomalejším bývalým boxerovi, kterýho využívá/zneužívá místní mafiánská rodina na špinavou práci, a kterej se snaží najít cestu ke svýmu autistickýmu synovi a jeho matce. Celý to stojí na výborných hereckých výkonech (Barry Keoghan je od "Zabití posvátnýho jelena" jedním z nejvíc znepokojivých herců v branži :-)) a hudbě od Blanck Mass. Někdy vám nejvíc sednou filmy, od kterých nic nečekáte. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo jedny z prvních filmů s Mickey Rourkem, kde obyčejný člověk zahnaný na okraj společnosti hledá sám sebe a přehodnocuje svůj život, když už je pozdě. Takový člověk ten život nakonec přehodnotí, uzná, že posral, co se dalo, protože se mu v mládí nechtělo na Harvard a udělá to nejlepší, co se dá v daném časovém presu udělat: vžene svým finálním rozhodnutím slzu do oka citlivého diváka. Jelikož se mezi tyto diváky také počítám, dávám tomuto filmu 4 hvězdičky. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Na tento typ filmov o outsideroch spoločnosti mám jednoducho slabosť, zrejme preto, že ani so mnou sa život nikdy nemaznal a preto to viem viac precítiť. Rovnakú ako na filmy s atmosférou, ktorá chytí za gule a nepustí, myšlienkou, ktorá nevyšumí do prázdna, hudbou, ktorá sa vryje do srdca a hereckými výkonmi pod kožu. Naozaj neviem, čo by som mu mohol vytknúť, snáď len to, že z traileru mal človek pocit, že ho čaká väčšia divočina. Nie žeby film nebol miestami dosť surový, to nie, ale vo svojej podstate sa jedná o veľmi citlivý, komorný snímok jedného dobráka, ktorý sa vinou okolností a vplyvom prostredia stal niečím iným, horším, no napriek tomu si v zásadnej chvíly dokázal uchovať svoju ľudskosť. A ak niekto povie, že mu na konci nevypadla slza, je to hnusný klamár, alebo sa narodil so zlatou lyžicou v hube a o prebíjaní životom vie asi toľko ako ja o kvantovej fyzike. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Surová dráma, dokonalo špinavá atmosféra v krásnom írskom prostredí. Dokonalo zahrané, podmanivé, drsné a zároveň citlivé. ()

Zaks 

všechny recenze uživatele

Plný očakávania riadne drsného príbehu z írskeho vidieku, ale v skutočnosti to bolo také nemastné - neslané, neprišlo mi to ničím moc zaujímavé. A dôvod všetkých problémov bol tiež dosť zvláštne vysvetlený... ()

Reklama

Reklama