Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

DRC je typickým synonymem slova originalita. A to ve všech ohledech. Zpočátku nebylo jasné, kam se snímek nasměruje, ale úvodní jízdou s diskáčema nastartovala show, jakou svět nepamatuje.☺Současný ne, bohužel, doba opravdového fanouškovství je pryč. Sympatická 90-ková paráda s hudbou všeho druhu a vším co patřilo ke zlatému věku nejen v umění. Dobové prostředí a kostýmy, hodnoty, styl a vůbec život, kdy měl ještě smysl pojem člověk. Zní to nelogicky až banálně, když šlo celou dobu o šílené honění střelených mladíků za svým snem, přesto v tom nebylo nic vulgárního, natož obyčejného. Kultovní záležitost. Předvídatelný byl jen úvod s LP, vše ostatní se vyvíjelo naprosto nečekaně, jedinečně originálně. Fajn společnost, super doba, škoda jí, škoda ztraceného, co už nejde najít ani vrátit. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších rockerských filmů a navíc se u toho člověk dost pobaví a ta hudba nemá chybu.....♪♫ Apartně dobový příběh. takže dávám 5 hvězd! PS: Kdo si u tohodle filmu nezavzpomínal na své první zábavy/ koncerty/ fesťáky a jak se poprvé zchlastal jako prase u pořádný rockový hudby tak ho lituju, protože to jsou jedny z mých nejlepších vzpomínek! ;-) ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Suprová komedie s jedním z nejlepších soundtracků co jsem kdy slyšel. Absolutně nechápu jak film mohl tak šíleně prodělat. Možná protože s timhle tématem přišel příliš pozdě. Kdyby vyšel tak o 10-15 let dřív, určitě by se chytnul víc. Jenže ve svojí době už letěly jiný teen komedie a kapely jako Kiss, Thin Lizzy, Cheap Trick nebo Blue Öyster Cult už byly zapomenutý. Jinak záběr z pusy Gena Simmonse je nejsrandovnější věc co jsem kdy v hudebním filmu viděl :D ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě baví takové ty hudební "road" filmy, které mají určitý start a cíl. Je jasné, že to s hlavními hrdiny dopadne dobře a všichni budou šťastní atd... Ale přesto mě baví sledovat jejich trapasy a překážky na cestě za lístkem na koncert skupiny Kiss :-). Nejsem tak úplně fanouškem rocku, ale třeba se k tomu časem dostanu a i přes tohle všechno jsem si tenhle film oblíbila. Herecké výkony super, zápletka super, šílená věřící matka byla skvěle na facku a Melanie Lynskey byla v miniroličce taky skvělá :-). Jeden z těch nejlepších hudebních filmů pro které mám slabost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

I keď ide o slušnú porciu zábavy a film nenudí, jedná sa len o ďalší prírastok do rodiny 'road trip movie', v ktorá je natoľko početná, že tu zaujme len jeden z mála. Napriek tomu som bol ale prekvapený dobre fungujúcej a netradičnej polhodinke, ktorá to celé zachránil a tak film neurobil hanbu ani skupine Kiss. 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Písně "Makin´ it" od Davida Naughtona, "Escape" od Ruperta Holmese a "Highway to Hell" od AC/DC, které ve filmu zazní, v době, kdy se film odehrává, ještě neexistovaly. (liquido26)
  • Slova "fuck", "fucking" a "fucker" zazní ve filmu dohromady 83krát. (liquido26)
  • Noviny, které si čte pan Johansen, obsahují článek o Jonestownském masakru, ale jsou datovány 13.10. 1978. Jonestownský masakr se odehrál až 17.11. 1978. (liquido26)

Reklama

Reklama