Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco nařachanější, ale i tak je to celkem jízda, kde pro mě ale vítězí parádní písničky nad samotným obsahem filmu. Ten má dobré momenty, některé scény v Detroitu jsou super (striptýz, zpověď), ale celkově to není úplně takový odvaz, jaký jsem čekal. Tohle mělo být ještě trochu ostřejší. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Suprová komedie s jedním z nejlepších soundtracků co jsem kdy slyšel. Absolutně nechápu jak film mohl tak šíleně prodělat. Možná protože s timhle tématem přišel příliš pozdě. Kdyby vyšel tak o 10-15 let dřív, určitě by se chytnul víc. Jenže ve svojí době už letěly jiný teen komedie a kapely jako Kiss, Thin Lizzy, Cheap Trick nebo Blue Öyster Cult už byly zapomenutý. Jinak záběr z pusy Gena Simmonse je nejsrandovnější věc co jsem kdy v hudebním filmu viděl :D ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se jede na koncert skupiny Kiss musí to vypadat odvázaně. Čtyři oddaní fanoušci ani nic jiného nechtějí než se pořádně zmrskat a hlavně získat lístky na téměř vyprodaný koncert. Pro to, aby uviděli svoje idoly hodlají udělat snad všechno na světě a striptýz v zaplivaném baru jednoho z těch čtyř výtečníků je toho jasným důkazem. Trapas za trapasem a docela svižně podáno a natočeno. Andrews, Huntington, DeBello a Furlong jsou perfektní. Něco málo k dokonalosti chybí, ale kdo se chce pobavit v rytmu rockových Kiss si tohle může bez obav dát bez nutnosti pomalovaného obličeje. 80% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z 70tek a do toho motiv jízdy na koncert KISS a ktomu je servírován soundtrack plný skvělé rockové muziky. Někdo si řekne "hele není toto Waynův svět?". Tak trochu jen toto je v modelu teens komedie koukatelné, zábavné a díky té hudbě příjemné. Nu takže kdo máte rádi Kiss a nejen Kiss a taky jste jednou zažili jízdu na koncert snů, nenechte si ten film ujít. U mě vede zmlácení diskoboyů! god gave rock n roll to you ()

aluna 

všechny recenze uživatele

"Don't you know what "KlSS" stands for? Knights In Satan's Service! ; Satan, Satan...Santa. They're the same letters. They're the same guy. It's the same friggin' guy!" "Uctívání Satana a drogy blízko našich dětí." A já říkám, radši nechat mladý hudbě a hudbu mladým, než aby skončily naše děti uctíváním Boha, protože to je uBohost, když jeden Otčenáš spraví vše, co děláme blbě. Například je třeba trochu krotit radost, vyhrajete-li lístky na svou nej kapelu, páč když v afektu zapomenete sdělit svý nacionále, nespasí vás ani Zdrávas a vy se pak můžete prodírat kostely, stripkluby a sámoškami či dělat nedobrovolný sparingpartnery wrestlerským nadějím, abyste se na něj prodrali. Ale ty "nejnevydařenější" akce jsou nakonec retrospektivně stejně ty nejlepčí! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Skladba "Detroit Rock City", kterou Kiss znovu pro tento film nahráli, je poslední písní, kterou spolu původní čtyřka natočila. (liquido26)
  • Slova "fuck", "fucking" a "fucker" zazní ve filmu dohromady 83krát. (liquido26)
  • Ve filmu kromě jiných interpertů ze 70. let zní převážně hudba skupiny Kiss. Jedná se o skladby: Rock´n´Roll All Night (kterou hraje skupina Mystery v jejich zkušebně), I Stole Your Love, Love Gun, Ladies Room, Shout it Out Loud, Christine Sixteen, Shock Me, Strutter, Beth, Calling Doctor Love, Detroit Rock City (nová verze nahraná pro tento film) a Nothing Can Keep Me From You (nová píseň, kterou složila Diane Warren a skupina Kiss jí pro film nahrála; skladba zazní při závěrečných titulcích). (liquido26)

Reklama

Reklama