Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ostřílený detektiv Ho (Kang-ho Song) obdrží anonymní hlášení o teroristickém útoku na let KI501 z Inčchonu na Havaj. Navzdory své fobii do letadla nastoupí. Těsně po vzletu umírá na palubě z neznámého důvodu muž a v letadle nastává panika. V Koreji na zprávy reaguje ministr Hee Sook, jenž svolává nouzovou schůzku s plánem zajistit bezpečné přistání letu KI501. (mikki089)

(více)

Recenze (19)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jížní Korea a intenzivní katastrofický Thriller z letadla ( jeden z nejlepších v žánru!). Filmy z prostředí letadel mám hodně rád, uzavřený prostor, panika a chaos zkrátka na plátně funguje dobře a Korea na to jde opět trochu jinak, protože bomba v letadle je klišé, že ano? Proč tam nevypustit rovnou smrtící virus! a udělat z toho hutnéj bioterorismus velkých rozměrů, do kterého se bude muset zapojit celý svět. Na zemi máme skvělého Song Kang- Ho ( Parazit), který si střihne detektiva, jehož žena je na palubě letadla a dělá vše pro to, aby zabránil katastrofě i dopátral viníka ( jedno gesto v závěru, které provede je naprostá ukázka silného charakteru- kde padá až čelist!). Ve vzduchu je naopak největší JK hvězda Lee Byung- Hun ( skvělé vidět dva top herce pohromadě), který má jedno nečekané tajemství. Hodně nepříjemná a dusná atmosféra pronásleduje celý film, jsou tu opravdu nezáviděni hodné situace, které by nikdo na vlastní kůži nechtěl prožít. Ve filmu nastává nepříjemná otázka Sofiiny volby, zda letadlo zachránit a ohrozit celý svět, nebo všechny sestřelit ?? ! Zapojení japonských stíháček lehce pomrkne na americký Top Gun 2. Bavila mě i politika, kde vláda s okolními zeměmi celou situaci řeší a potěší i detektivní část, kde se snaží dopátrat původ viru. Finále je slušné emocionální inferno, které nenechá jen tak někoho chladným. Áčkový Thriller se všemi potřebnými ingrediencemi jak se patří. 8/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Devadesátkový katastrofický "jsme v letadle a jsme v háji" snímek zpožděný o dvě dekády. Každopádně na vrcholu pomyslného seznamu pocovidových filmů "rozhodně nechci vidět za letu, zatímco vedle mě někdo pokašlává". Vynecháme-li aktuálnost, tak zbývá poctivá žánrová práce. Navzdory přepálené stopáži to šlape, umí to být adrenalinové (volný pád), stejně jako jímavé (nepřistaneme), občas sympaticky nekompromisní a byť se to nebojí za své přijmout nejedno klišé, tak se to v rámci mezí drží ve vodách uvěřitelnosti. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(Ne)nervy drásajúci, po dejovej stránke pomerne priehľadný mix katastroficko-politického thrilleru bez prekvapenia, ktorého sledovanie nijak neurazí, no nato aby to človeka viac zasiahol, by sa muselo to lietadlo aspoň tri krát zjebať. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Když od filmu zase tolik nečekáte, protože vám sice žánrově sedí, ale je tak nabušený hvězdami, že to zavání docela průserem, tak můžete být i mile překvapeni. A přesně to se mi s Emergency Declaration stalo. Všichni byli výborní! Nikdo nepřehrával a přesně zapadal do obrazu své postavy. Je mi jasné, že věční kritici se vyřádí, ale vzhledem k tomu, že mě děj chvílemi tak pohltil, že jsem v podstatě nevnímala, že při tom cvakám do klávesnice a pak jenom zírala, kolik jsem udělala řádků, nemůžu jinak, než to zase jednou napálit. Bavilo mě to hodně, finále mě strhlo a úplný konec byl jenom třešničkou na dortu. Titulky. P.S. Jako obvykle je tu ten obsah poněkud mimo. Detektiv do letadla opravdu nenastoupí, fóbii má někdo úplně jiný a ministr Sook Hee je ženská... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž pri väčšine častí Leteckých katastrof som bol viac napätý a to som vedel, že to vždy rachne. Ani kórejský Greengrass a lá Let číslo 93 sa neudial. Ako katastrofický film je snímok dobrý. Máme lietadlo, máme teroristu, máme boj o prežitie. Samozrejme, je tu rodinná téma, traumy z minulosti a tým pádom stopáž natiahnutá do ázijských parametrov, oni majú vlastné zákony. Samotná teroristická téma je tak trochu nudná a niekedy aj úsmevná, lebo taká nenápadná otázka, že dajte mi letenku na lietadlo, v ktorom je najviac ľudí, to teda scenáristicky zaškrípalo. Povinná vírusovo-vakcínová zložka je už asi len nánosom z aktuálnej doby, ale chýbal tomu niekedy aj väčší realizmus, pretože lietadlá takýchto rozmerov zvyčajne nerobia nad riadiacou vežou pomaly saltá a za takýchto podmienok ani pristátia takmer do telemarku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že Korejci se podobné filmy učili u hollywoodských kolegů. A své učitele zjevně v mnohém přinejmenším dostihli. Thriller to precizně vystavěný, dobře vygradovaný a vypointovaný, pochmurný, se skvělou výpravou a s několika parádními hereckými výkony (včetně malé dcery náhradního pilota). A oceňuju i jeden významný kaz na protivně "povinném" happyendu, a to silnou závěrečnou scénu s policistou na vozíku. Na druhou stranu lze filmu jemně vyčíst šablonovitost, předvídatelnost, přemíru patosu, trochu přepálenou stopáž a hlavně a především otravně nervní (=škubavou) kameru, která ději jistě měla dodat na autenticitě a akčnosti, ale mně pouze otrávila divácký zážitek a o jednu hvězdu snížila moje hodnocení. P.S.: Zdejší synopse je úplně mimo, asi od mimoně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak zase mi pustili iný film ako ostatným. To je kríž, ktorý musím niesť celý život. :-) Alebo holt mi proste nesedia filmy od režiséra Jae-rim Hana, ktorý sa síce venuje zaujímavým námetom, ale spracovanie je v jeho podaní hrozne rozťahané a nudné. Presne taká bola aj prvá polovica tohto filmu. Zbytočne rozťahaná a nekonečná. V druhej polovici to pre zmenu začalo byť komicky prekombinované a úplne mimo realitu do tej miery, že aj hlavný záporák si to radšej hodil. Policajti sa znova správali ako banda neschopných hlupákov. Hviezdne herecké obsadenie na prvý pohľad potešilo, ale tie ich postavy boli jedno klišé za druhým, takže si ma príliš nezískali. O nejakých hereckých koncertoch sa nedá hovoriť ani náhodou. Celkovo to je infantilná jednohubka u ktorej som sa bavil skôr na účet tvorcov a tú tretiu hviezdu dávam hlavne preto, aby som zase nebol za kverulanta. :-) 5/10. P.S: Titulky od Ainny sú tip ťop. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Brutálna emočná nakladačka a napätie, ktoré mi robilo problémy so srdcom. Občas som zabudol dýchať a to som mal sánku otvorenú až po zem!!! Herecký koncert všetkých hercov a dejovo/zvratový MASAKER, ktorý má síce nie moc kvalitné CGI ale všetko ostatné šľapalo na jednotku s hviezdičkou. Kórea konečne nepotrebovala zombíkov a vystačila si IBA so smrteľným vírusom :D ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Já Korejcům odpustím ledacos, ale musí to dělat rafinovaně. Tentokrát mi v těch zpomalovačkách dali až moc prostoru k přemýšlení, a to byla chyba... ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Někdy to je intenzivní a někdy je to utahané..... Scény z letadla jsou dobře natočené a psychopat je od první chvíle na přesdržku 😉 Jak padalo letadlo tak jsem kolaboval taky, nesnáším létání..... Je to ale zbytečně dlouhé a jak už jsem psal občas utahané.... Je to ale ten lepší thriller z letadla.... ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Ak by titulky nabehli tak cca 25 minút skôr, bola by som určite spokojnejšia. Takto je z toho ďalší zabudnuteľný thriller z lietadla. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit kluky korejský, že natočili dobrý film. A to asijské filmy dost nemusím. Ta jejich žoviální sterilita je pro mě absurdní. Tady měli účastníci zájezdu, kromě stewardek, různá oblečení, tak jsem se docela orientoval. To končení bylo sice až příliš patetické, ale jinak, i na tu stopáž, jsem se kupodivu vůbec nenudil. (74%) ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Takový první katastrofální film, co se až do posledního filmu zdál, jako že katastrofou skončí. Teroristická hrozba biologickými zbraněmi je fakt děsivá představa. Každopádně 150 min bylo šíleně dlouhých, naštěstí to nebylo nudné. 60% ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem opravdu několik podobných filmů ohledně thrilleru z letadla, jenomže Jižní Korea mi nabídla opět tu nejlepší variantu. Film má neskutečně skvělý a fungující začátek, který mě hned pohltil a vtáhnul do děje. Příběh je navíc hned rozdělen na dvě prostředí, kde v letadle si to vzal na starost Byung-hun Lee a na pozemním prostředí tomu šéfoval Kang-ho Song, takže se jedná o hodně sympatickou podívanou. Vizuální stránka je též na dobrém levelu, protože třeba ta chase scéna na jeden záběr byla poměrně cool. První polovina mi přišla opravdu zajímavá a napínavá, ale po celkovém odhalení, kde se už jen řešila ta jediná věc, tak ta druhá polovina v tom trochu polevila, jenomže i tak to byla stále dobrá popcornovka, která mě 140 minutovou stopáží nenudila. Mé hodnocení: 7.5/10 ()

argus123 

všechny recenze uživatele

No musím uznať že som mal stiahnutu riť celý film. A ten čo napísal scénar dokonalo vie ako sa ludia správaju pri davovej psychoze. Akože klobúk dolu ped týmto filmovým počinom, dokonalo prekonáva aj americke filmy podobneho žánru. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Lacike mám problém spíš se srdcerivnou 2. částí , v té 1. se mi zdá napětí budované parádně , ale jak to sklouzne pak do té americko venezuelské telenovelové kaše , tak to u mě ztrácí body svistem šumu. A nezachránil to ani můj oblíbenec Kang-ho Song. Tohle mohlo být daleko temnější a akčnější. Dívat se na korejské babičky , jak pláčou v letadle , protože je nikdo nechce , to sem si nezasloužil. Škoda. ()

Reklama

Reklama