Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když je v lesích Georgie nalezeno tělo jedenáctiletého chlapce, detektiv Ralph Anderson se pouští do vyšetřování děsivé vraždy. Jelikož důkazy i svědectví naznačují, že vrahem je místní učitel a baseballový trenér Terry Maitland, Ralph se postará o jeho zatčení na veřejnosti. Je však zmatený z Terryho zjevné lhostejnosti k tomu svůj zločin skrýt. Poté, co Terryho žena Glory zavolá na pomoc jejich právníka Howieho Salomona, zmatený Terry během výslechu předloží neprůstřelné alibi. Howie mezitím pověří svého osobního asistenta Aleca Pelleyho, aby prověřil Terryho verzi příběhu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (48)

STORM70 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před půl rokem jsem četl knihu z které jsem měl pořádnou husinu a tak jsem byl zvědavý jaké bude filmové zpracování... Většinou mám po knize z filmu smíšené pocity viz Sněhulák, ale první díl mě vůbec nezklamal spíš jsem byl velmi mile překvapený. Výborná atmosféra, skvělá hudba a herecké výkony. Jen tak dál... 9/10 ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší a čím víc seriálů nakoukávám, tak je to fakt čím dál tím těžší narazit na něco, co by mě položilo a na tu krásnou televizní hodinu poslalo do totálního transu. A hele?! A přitom je to tak basic. Americký bílý předměstí, vražda, vyšetřování... A pak nějaká ta záhada. Ale celý je to tak mrazivý a brutálně nepříjemný, někdy mám pocit jako kdybych sledovala nějakou reálnou dost děsivou událost, a koukala se na ní pořád dokola, abych pochopila, proč se to stalo, a pak bych si všimla toho něčeho nebo někoho, kdo by v tom mohl být ruce. A to ve mně přesně evokuje ten vizuální styl, hlavně takový ty delší záběry, který pak začnou úplně pomalu, chladně a hlavně odporně děsivě zoomovat na nějaký point of interest. Výborný, dokonalý a Jason Bateman zase dokazuje, že to je frajer před kamerou a hlavně za kamerou, A mám strašnou radost za Bena Mendelsohna, ten týpek je fakt skvělej úplně ve všem, ať už je to galaktickej tyran nebo feťák. ()

Reklama

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší začátek jsem si snad ani nedokázal představit. Adpatace Kinga to mají hodně těžké a až příliš často je pokazí buď scénář nebo nefunkční atmosféra. Tady? Tady je to naprostá pecka! Tohle jede na sto 100% od prvních vteřin. Řemeslná špica, temná mrazivá atmosféra, skvělý herci a hodně fajn rozehraná zaplétka. Zvolená hudba skvělá. Kontrast mezi vyšetřujícími poldy, rodinou "vraha" i tou, která přišla o někoho blízkého jede přesně v duchu Kinga, který si rád pohrává s různými úhly pohledu více charakterů. Mysterózní prvky také už vystrkují růžky, aniž by kazily dojem. Našlápnutí na jeden z nejlepších seriálů roku a to je leden! Hlavně ať tahle kvalita vydrží co nejdýl! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tu parádní atmosféru na to budu muset hodit očko i na další díly.Jason Bateman pěkná režie,ale i jako herec umí.Pravda je,že v Ozark mě přestal bavit samotný seriál vcelku brzo.Knížku nečetl a celkově Stephen King není úplně můj šálek kávy,ale na tohle jsem sakra zvědavej.Pilot parádně vykresluje postavu a dokáže ji i prodat.V detektivním měřítku sledujete vlastně pomalu skvost,který doufám dalšíma díly bude jen překvapovat.90% ()

Ozo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta hudba! Podle předlohy mého oblíbeného spisovatele Stephena Kinga málokdy vznikne něco, na co se nedá dívat. Ale občas vznikne něco, co prostě boří veškeré pomyslné hranice toho nejlepšího, co jsem měl tu možnost a čas sledovat. Úplně se mi ve vzpomínkách vrací první díl Temného případu nebo The Wire - Špína Baltimoru. Jenže to bylo před dlouhou dobou. A tohle je skutečně nejlepší pilotní díl, jaký jsem za posledních pár let viděl. Už se těším na pokračování, snad se to bude vyvíjet v podobném duchu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu je řečeno, že syn detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) umřel na rakovinu, nicméně v novele je nepřítomnost jeho syna vysvětlena tím, že je na letním táboře v Michiganu. (NiWi)

Reklama

Reklama