Reklama

Reklama

Temná polovina

  • Česko Temná půle (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhalení druhého já rozpoutá opravdové peklo. Horor USA podle úspěšné novely Stephena Kinga. Jako chlapec trpěl Thad Beaumont nesnesitelnými bolestmi hlavy. Jednou po cestě ze školy dokonce ztratil vědomí. Při operaci objevili lékaři v jeho mozku pulsující strukturu, kterou pokládali za nádor. Bylo to ale Thadovo "dvojče", které nemělo možnost se dostatečně vyvinout v děloze. Tkáň byla z mozku odstraněna. O 23 let později je z Thada učitel a spisovatel a neznámý vyděrač mu vyhrožuje, že prozradí Thadův pseudonym, pod kterým vydává knihy plné násilí. Thad se proto rozhodne veřejně se k podvodu přiznat a společně se svou ženou Liz uspořádá obřad, při němž svůj pseudonym pohřbí. Pár dní poté se rozpoutá peklo: několik lidí, kteří věděli o Thadově spisovatelské druhé tváři, jsou brutálně zavražděni ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale film je i na poměry adaptací Stephena Kinga dosti nezáživný, chybí mu atmosféra, tempo a napětí. Pro mě spíš slabší dvě hvězdičky, hodnocení tohohle kousku nejspíš zvedá přítomnost známého specialisty na horory - Romera - na režijním postu. Je to béčko jako vyšité, kvalita triků je nízká. Celkový dojem: 35 %. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem rád, že jsem před filmem četl knižní předlohu od S.Kinga, která mi přišla jako celkově lepší než samotný film, Film nemá žádné velké odlety od předlohy, což si cením, Teda B., Goerge Starka i šerifa Alana P. jsem si představoval úplně jinak pří čtení knížky, ale s obsazení mi asi jako jediný trochu vadil právě šerif. George A.Romero je dobrý režisér, ale mohl film trochu oživit, za tu dobu co trvá, má pár hluchých míst. Filmová adaptace mé oblíbené knížky dopadla průměrně, ale i tak sem rád, že jsem tento snímek viděl. 6/10* ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten starej dobrej psychologickej King. Tohle je ta stará dobrá nepodlézavá filmařina. Tohle je ten pravý kingovský Castle Rock. Tohle jsou ty přirozené charaktery a dobří herci. Tohle je ten dobrej příběh, kterej nenudí ani dvě hodiny při pomalém tempu. Tohle je ten film při kterém jsem se cítil tak dobře. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Niekde v temných zákutiach, leží adaptácia filmu Stephena Kinga The Dark Half, zrežírovaná George A. Romerom, dlhým, celoročným priateľom Kinga osobne. Títo najlepší kamaráti už produkovali poviedkové B-čko Creepshow, a daľšie úspešné projekty. Tento na moje počudovanie nie je až tak zle zfilmovaný a môže sa z časti zaradiť medzi tie úspešné majstrové adaptácie. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Z (možného, nečetl jsem) knižního psycha zůstal ve filmu průměrný, těžko uvěřitelný mysteriózní krimi thriller o vraždícím maniakovi (nebo schizofrenikovi, ale scénář moc dlouho nenapíná). Není špatně rozehraný a chvilkami nepostrádá atmosféru, na druhou stranu se docela táhne a "vrabčí" finále jej strhává do vyloženého hororového béčka. 5/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Jméno padoucha ve filmu, George Stark, je poctou neslavnému sériovému vrahovi Charlesu Starkweatherovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama