Reklama

Reklama

VOD (1)

Ochrnutý muž si na pomoc vycvičil opici, ale u zvířete se začne objevovat nečekaná zloba. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když si jde Allan zaběhat, vyřítí se na něj pes a on skončí pod autem. Po nehodě zůstane ochrnutý na vozíčku a jeho kamarád Geoffrey mu jako ošetřovatelku přinese opici Ellu (malpu), kterou tajně geneticky upravuje. Ta je schopna všech možných úkonů, a tak výrazně doplňuje práci najaté sestry. Mezi Allanem a Ellou vznikne úzké pouto, kdy Allan se ve snech jakoby vtěluje do opičího těla a spolu s ní utíká v noci z domu. A pak přijdou na řadu vraždy. Ella se stává vlivem dalších dávek séra stále inteligentnější a také nebezpečnější. Postupně začne likvidovat všechny z Allanova okolí. Ač si filmaři s lecčíms mohli poradit, přesto stále zbývalo dost činností, které opice bravurně zvládala. Současně její mimika dokázala vyjádřit rozličné emoce. Spíše komorní fantastické drama s pomalu dávkovaným napětím. Absence gore nevadí, hrůza je jinde. Napínavé je vyjednávání ohledně smrtící injekce, potěšil odkaz na Vetřelce v závěru. Po letech se mi film líbil ještě více, a tak jednu hvězdu přidávám. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Asi je škoda, že se Romero proslavil a mnohým je znám pouze jako tvůrce zombie série, když natočil spoustu jiných a dobrých filmů. Jako třeba tuhle adaptaci románu Michaela Stewarta. Druhý opičí horror, co jsem viděl (Kongo nepočítám) a opět kvalitní zářez. Super opička, skvělé herecké obsazení a příjemně napínavá atmosféra. Vyrvěte Romera zombíkům a dejte mu šanci bez nich. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som sprvoti myslel, že sa bude jednať o väčšiu opicu, ale na moje prekvapenie to bol len malý kapucín. A tak o efektnosť ci gore tu vobec nešlo. Bola to hlavne dráma s prvkami hororu. Vrážd máličko a ani neboli nejak zvláštne. Ale zas postavy sympatické a dej tiež slušne odsypal. Romero sa s týmto naozaj pohral. Nie je to žiadny bezduchý vraždiaci animal horor, ale pekne prepracovaná dráma o zvieracom miláčikovi a jeho hendikepovanom pánovi, ktorý si zvyká na nový život po svojom. Chcel som dať silne 3*, keďže som čakal väčšiu gore pastvu pre oči, keď to režíroval zombie kráľ. Ale keď som nad tým uvažoval, že je to oveľa viac prepracovane i zaujímavejšie ako som čakal, tak 1* musím prihodiť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Romero ač se snaží přepálenou stopáží nás nezabavý. Film je dost zajímavej a rozhodně i zábavnej, ale sakra proč to trvá skoro 2 hodiny? Navíc kdybych film sestříhal z nezajímavých scén v laboratořích a keců v rodině, tak by film vyšel na krásných 80 minut a byl by rozhodně zábavnější. Dnes film působí možná lehce úsměvně ale podle mě je poměrně slušně originální. Beghe v roli vozíčkáře nemá chybu a fakt jsem mu všechno žral, ale jak jsem říkal film dost nudí, takže nemůžu dát více než 3*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $5,344,577Tržby Celosvetovo $-║ prvá polovica filmu skoro milá rodinná ľahká dráma, v tej druhej to začne dramaticky gradovať, opica excelentná, šikovne zrežírované, až na tie súboje z opicou nad ktorými sa musia privrieť oči fakt dobré /60%/ ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama