Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alicent pověří Cola a Aemonda úkolem vypátrat Aegona a Otto svolá všechny významné rody ze Západozemí, aby mu stvrdily věrnost. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

Kevadros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co vám jebe lidi..telenovela pokračuje, ve stylu Má tlustá Valentýna ( v epických kulisách) 40 minut nudných intrik a absurdních situací korunuje kromě "krále" blonďatá holka with balls (do teď jedna z mála postav s jasnou motivací) jednající naprosto proti svému charakteru..opravdu zklamání roku. Komentáře tady jsou btw (kromě samotného seriálu) velkej zdroj zábavy ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu slabší epizoda po dvou dokonalých. Což neznamená, že byla špatná, to vůbec ne, jen zkrátka nebyla tak dokonalá jako ty dvě předchozí a některé pozměnéné části oproti předloze nebyly tak dobré, jak bych čekal. SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER Vypíchnul byl jako obvykle vynikající hudbu, obzvlášť ve startu epizody a poté při Aegonově korunovaci, která byla celá natočená skvěle. Herecké výkony také jako obvykle na velmi vysoké úrovni. Co mi trochu vadilo bylo Aegonovo podivné chování a hlavně poslední scéna s Rhaenys a Meleys. Buď jí tam vůbec neměli tvůrci dávat, nebo jí měli udělat tak, aby nepůsobila tak nelogicky, neboť Rhaenys tu měla šanci okamžitě ukončit válku ještě předtím, než vůbec vypukla a přesto to neudělala. Samozřejmě se dá úplně v pohodě okecat, proč to neudělala, ale ta scéna tam především vůbec být nemusela. Chápu, že by pak jednodušší diváci brblali, že to byla nuda, nebyl tam drak a nic se nedělo, ale takovéhle wow momenty jen pro efekt ve finále spíš ubližují. Celkově ale nejsem zklamaný, ani nasraný, jen prostě lehce rozčarovaný, tohle jsou spíše zbytečné chybky. Jinak celkově 7/10. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Nemám tady Aryu, takže si ten kill list musím začít psát sám: Ser Criston Cole. Sir Cristone Cole podruhé. Ser Fucking Criston Cole potřetí, jenom abychom se ujistili, že je fakt mrtvej. Otto Hightower. Aegon Targaryen (ten, no však víte kterej) a Larys Strong. Krucinál, Martin fakt umí psát prvotřídní šmejdy, a House of the Dragon díky tady těm pomalým epizodám, kdy mi ke konci pokaždé hrozí zástava srdce, atakuje seriál roku. Další desítková epizoda, tak snad finále nezklame. ()

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většinu času skvělý díl zatím skvělého, předloze věrného seriálu, ve kterém přijde úplně na konci epizody úplně zbytečná černá kaňka (přílet Rhaenys). Snad se příště tvůrci vyvarují nutkání přidávat do seriálu takové přebytečné scény. Jinak stále spokojenost, seriál kvalitu drží, tak snad jí za nějaké ty čtyři série nepustí. GO GREENS! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Atmosféra a to všechno okolo zde fungovalo a bylo fajn, jen nechápu všemožné časové skoky z předešlých dílů, když se teď tvůrci rozhodli tak 80 % této stopáže věnovat hledání ztraceného budoucího krále Aegona, které bylo sice zajímavé, ale dovedu si představit vyplnění stopáže podstatně lepším dějem. Tím se dostáváme k zásadnímu nedostatku tohoto seriálu. V každé epizodě je obrovská spousta vaty. Konec dílu byl tradičně epický jen nedávalo moc smysl, že je ze sedla draka všechny neusmažila. Jasně, následující díly by potom byly hodně o hovně, ale i tak to působilo velmi zvláštním dojmem. [75 %] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Podle George R. R. Martina je Aegon (Tom Glynn-Carney), který si uzurpoval Železný trůn od Rhaenyry (Emma D'Arcy), založen na následnické krizi po smrti anglického krále Jindřicha I. v roce 1135, který svou dceru a jediné žijící legitimní dítě, Matildu, jmenoval jako dědice Anglie a tím i první vládnoucí královnou. Trůn si uzurpoval Matyldin bratranec Štěpán z Blois, který přijel do Londýna a byl korunován, zatímco Matilda byla pryč. Štěpánovo tvrzení bylo podpořeno zprávami, že král na smrtelné posteli změnil názor a jmenoval ho dědicem. (mikki089)
  • Lyman Beesbury (Bill Paterson) říká: „Je mi šest a sedmdesát let“. To z něj dělá vzácný příklad postavy, která je v seriálu mladší, než ve zdrojovém materiálu. V knihách Beesburymu bylo 80 let, když zemřel. (mikki089)

Reklama

Reklama