Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat do světa, který určil novodobou televizní zábavu. A je to opět velkoryse pojato. Šachové partie jsou zatím rozehrány jen tak napůl. Nesledujeme v tuto chvíli mraky postav jako v původním GOT, ale co není může rychle být. Sapochnik potvrzuje, že velkolepost umí, stejně tak jako akci, krev i orgie. Prostě esence GOT tam je a já se těšim, jak to bude pokračovat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepý návrat do Západozemí nabízí přesně to, co předchozí série Hra o trůny. Temná doba s rytíři, draky!, intrikami a bojem o moc. Ten sice teprve začíná, ale je naprosto jasné, jak bude pokračovat. A to nejen proto, že řada věcí je známá z literární série...což mně ale vůbec nevadí, páč ani té se filmaři příliš věrně nedrželi. Jedna z nejpůsobivějších scén je turnaj s prostřihy na porod královny. Vlastně jsem spokojen, hlavně s draky, a plný počet nedám jen proto, že jsem čekal větší odvaz, na nějž je ale doufám našlápnuto. Snad jen princezna moc krásy nepobrala, ale tak to chodí i v životě. Matt Smith byl dobrá volba, z jeho pohledu běhá mráz po zádech... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť House of the Dragon ma milo prekvapila. Od spin-offu Game of Thrones som po poslednej sérii skutočne nečakal veľa, ale nová časť je skutočne solídna osmička. Paddy Considine je ako Viserys veľmi charizmatický, Matt Smith s postavou Daemona na jednotku stvárňuje arogantného princa a Milly Alcock si už po niekoľkých scénach získala moje sympatie. Bohužiaľ, ostatné postavy mimo rodu Targaryenovcov ma príliš nezaujali a prvej epizóde tiež chýba silnejší odpich v podobe neočakávaného zvratu. 8/10 ()

TheDavid 

všechny recenze uživatele

Kompetentní návrat do světa Západozemí, který sice není nijak zvlášť ohromující (a zpočátku dokonce mírně nudí), ale v hodinové stopáži efektivně načrtne nové ústřední postavy seriálu. Budoucí díly (a série) ještě ukážou, zda se Rodu Draka podaří vystoupit ze stínu Hry o trůny a pro mnohé napravit pošramocenou pověst tohoto kulturního zeitgeistu. Na základě prvního dílu zatím držím tvůrcům opatrně palce. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Velkolepý návrat k tomu, co Hru o trůny poprvé udělalo tolik populární. Prolog vás vcucne, během následné představovačky postav si každou zamilujete, a první pohyby figurkami po šachovnici ve druhé polovině pilotu vás zaháčkují takovým způsobem, že vaše pondělky budou v následujících pár letech opět ve znamení jediné věci – hltání každičkého momentu, který vám tvůrci seriálu spolu s G. R. R. Martinem v tomhle světě naservírují. Chybělo mi to a jsem moc rád, že se to vrací v takhle líbezném stylu. Více zde. 9/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama