Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina teenagerů závislých na technologii se dostane do offline tábora. Společná turistika v lese bez přístupu k smartphonům však nekončí tak, jak to naplánovali organizátoři. Budou muset bojovat o skutečný život s něčím, co neviděli ani v nejtemnějších koutech internetu. Tváří v tvář smrtelnému nebezpečí číhajícímu v lese, objevují skutečné přátelství, lásku a oběti. Vyjdou z toho celí nebo v krvavých kouscích? (překlad: LIVINGDEAD) (dixx)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trochu zamrzí nevyužitý potenciál. Prvých 40 minút tam bolo všetko tak, ako má byť. Potom sa to rozhodlo, že si to na plecia zoberie každé jedno klišé podobne ladených hororových príbehov. Či už na poli charakterov - gay, tučko, silná ženská hrdinka, alebo v rámci dejových zvratov, ktoré sú skrátka hlúpučké. Od nápadu utkať sa s nepriateľom až po - vráťme sa do príšerného domu, lebo je tam mobil. Niektoré línie sú neuzatvorené - čo sa stalo s gayom v kostole a prečo sa ocitol, kde sa ocitol? Čo starý poštár? No a do toho zarátajme ešte fakt, že je tu dôraz na origin story vytrhnutý z nejakého Cčkového sci-fi. Podobnosť s Venomom čisto náhodná? Chcelo by to trošku lepšie nápady a možno nie až tak blbé postavy. ALE, typovo sú všetci obsadení dobre. Bavilo ma, sa na nich pozerať. Prostredie je využité rovnako na maximum a ako vravím - prvých 40 minút je funkčných. Nie sú to najsilnejšie tri*. Je mi jasné, že si to asi druhý krát nepozriem, ale kupodivu som pri tom netrpel tak, ako som sa obával. Za každé odhalené poprsie patrí akémukoľvek tvorcovi moja neskonalá vďačnosť. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I lesy mají oči, stačí v pátek špatně odbočit... Kdo alespoň trochu pochopil tenhle můj pokus o jinotaj, zřejmě v tom lese dnes usnul.  Já měl co dělat a to mám slashery a buranské horory v dosti velké oblibě a dost často se mi stává, že se v jejich hodnocení rozcházím s tím většinovým. Tady mě rozhodně potěšila spousta rozličných odkazů na základní milníky žánru, o to ne, ale vlastní příběh se  příliš nepovedl a to zejména kvůli ne-charismatu hlavních padouchů. Jako pocta vlastně už mrtvému žánru tedy vcelku fajn, ale to už mnohem víc pobaví  třeba sestřihy původních snímků na youtube. A tak i přesto, že se považuji za příznivce recyklace, nemohu vymáčknout víc než tři vředy.  Poznámka: V komentáři nebyl použit ani jeden Polák. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lesní Wrong Turn po Polsku! Poláci se vyšvihli a servíruji lesní campový slasher s Mutanty a je to překvapivě fajn. Příběhově je to samozřejmě jalové až běda a z postav zaujme jen atraktivní blondýnka, která se naštěstí nebojí sundat si šaty. Velkým plusem je duo záporných Mutantů, kteří mají naprosto vynikající masku ( na nich se někdo hodně vyřádil) a potěší i slušné gore. Komu chybí Pach krve a Hory mají oči, tak by tímhle pokusem od Sousedů vyloženě uražen být neměl. Příběh**, Akce***, Humor**, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí***. 6.5/10. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Hele je to paráda!! Poláci v poslední době točí fakt parádní filmy ve všech žánrech. I když jsem si říkal, že je to drsná vykrádačka mnoha slasherských klasik, tak právě bych to považoval za poctu klasikám. Tohle si myslím, že je potřeba umět rozlišit. Na filmu je vyloženě vidět láska a nadšení k žánru. Má to perfktní vizual!! To už samotný byla fakt pastva. Plus postavy super, docela mi bylo líto, že většina z nich nekompromisně zhebne. Herci je parádně zahráli. Jsou správně ujetý a srandovní. Gore a vraždy taky super. I když to má trochu zvláštně hluchý místa, tak jsem si to fakt užil. Nemohu vzpomenout klasiku, čistou lesní hrůzu Just Before Dawn (1981), kde byli skoro stejný zabijáci, a kterou se tento kousek nechal nastopro inspirovat. V poslední době jsem viděl 2 pecky z bývalých socialistických zemí (Polsko a Rusko - Táto už konečně zhebni) a oboje pecka ve svým žánru. Ten jiný nádech a východní syrovost je tam parádně cítit od toho amerikánskýho směru. A zase to bylo jiný než Asie. Jen tak dál ... ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by mi student na FAMU promítl snímek W lesie dziś nie zaśnie nikt během klauzurní projekce, tak ho bez milosti vyrazím. Jak může někdo točit horor bez pevného režijního záměru? Bartosz M. Kowalski vaří z vody a ještě v průběhu natáčení evidentně netuší, jakými prostředky hodlá diváka strašit. Kolem dvacáté minuty na nás kupříkladu vyrukuje se záběrem na tajuplný pařát, čímž se otevře a zároveň i uzavře celá duchařská linie snímku. Na scéně se místo toho objevují mutanti, kterým se z hrdla linou chrčivé zvuky o síle, jež by probudila i mrtvého, a přece se vždy dokážou ke své lidské kořisti připlížit tišeji než stín. Jakožto zdejší hororový expert jsem už dlouho neviděl snímek, který by podobným způsobem dehonestoval královský filmový žánr a urážel inteligenci publika, v důsledku čehož nemám jinou možnost, než snímku W lesie dziś nie zaśnie nikt udělit zasloužený odpad. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen za 23 dní. (Delock)
  • Film byl předběžně promítán filmovým kritikům, od kterých získal většinou pozitivní reakce. (Delock)

Reklama

Reklama