Reklama

Reklama

Vánoce u našich

(seriál)
Trailer
Norsko, (2019–2020), 5 h 54 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Dennis Storhøi, Hege Schøyen, Felix Sandman, Sajid Malik Hussain, Oddgeir Thune, Kingsford Siayor, Arthur Hakalahti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. (Netflix)

Zajímavosti (11)

  • V seriálu několikrát zazní narážka na „východoevropskou Popelku“, čímž je myšlena pohádka Tři oříšky pro Popelku (1973). Tato pohádka je v Norsku velmi populární a stejně jako u nás je považována za vánoční film. (mkali)
  • Nápad na seriál pochází od dvou studentů, Amira Shaheena a Kristina Andersena, kteří jej jako pitch představili The Oslo Company. Inspirovali s v norských advetních seriálech, kdy se v rozhlase každý den pouštěla epizoda nějakého vánočního příběhu. Nechtěli však pro inspiraci používat jiné norské vánoční filmy a snažili se tak natočit vánoční film laděný jako norský seriál Skam (od r. 2015). Jejich hlavní myšlenkou pro seriál také bylo mít sympatickou hlavní hrdinkou, do které se divací budou schopni vžít. (hansel97)
  • Seriál se odehrává v Oslu, kde se převážně natáčel. Zimní scény se ale točily v těžařském městečku Røros. (hansel97)

Vánoce u našich - Série 1 (2019) (série) (S01)

  • V první sérii je jednou z hlavních písní v soudntracku „Years“ od norské zpěvačky Astrid S. Ta se po uvedení seriálu stala nejvyhledávnější skladbou skrze aplikaci Shazam. (hansel97)

Vánoce u našich - Série 1 (2019) (série) (S01)

  • Kvůli nečekaně vysokým teplotám se při natáčení první série musel dovážet sníh na plac z lešitě v Rørosu. (hansel97)

Reklama

Reklama