Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě mě to dost zklamalo. Nečekal jsem, že to bude lepší než dost povedená jednička, ale že to bude aspoň důstojným pokračováním. Jenže nebylo. Místnosti sice nejsou špatně vymyšlené, nějaká atmosféra a napětí v tom sice je, ale už to tak dobře nefunguje. Může za to především několik věcí. Jednak se dvojka snaží působit strašně velkolepě a plná zvratů, jenže těch zvratů je přehnaně a navíc se buď dají lehce odhadnout nebo nejsou zrovna nejlíp vymyšlené. Včetně toho závěrečného, který nejen že se dal docela odhadnout, ale navíc opět zůstal otevřený, takže z Únikové hry asi chce Robitel udělat sérii a la Saw a natáhnout ji na co nejvíc dílů. S takovým koncem to ale spíš vypadá jak nějaký díl seriálu. Navíc celý ten Turnaj šampiónů je dost odbytý. Nejen že smrti za moc nestojí, ale hlavně je předem jasné, že tu všichni ostatní kromě hlavní dvojice jsou jen křoví, které dříve či později musí zemřít, proto se je ten film ani nesnaží nějak víc představit, když je to vlastně úplně zbytečné. On to sice ve výsledku je obyčejný průměrný horor na jedno zhlédnutí, žádná katastrofa se naštěstí taky nekoná, ale oproti povedenému prvnímu dílu je to pro mě fakt hodně velké zklamání... Slabé 3* ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co dělá v žánrovém označení horor, který tam není zastoupen ani vteřinu. Příběh absentuje a jen se tu plynule přeskakuje z jedné místnosti do druhé. Na této úrovni to vlastně funguje celkem dobře. Únikové sekvence jsou napínavé, řemeslně slušně provedené, ale film nenabídne vůbec nic navíc. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Logika jde v Turnaji šampiónů tak trochu stranou a do popředí se dostává akčnost a hra o čas. Místnosti byly fajn (banka, pláž, deštivá ulice), nápady na hádanky zajímavé, ale ten konec... ten to naprosto zazdil. Vlastně mám pocit, že celou tu dobu byl příběh a hrdinové v pozadí a řešily se jen hádanky, a až na konci se to snaží naznačit nějaké - hodně komplikované - emoce. No jo, bude další díl, protože Escape game room prostě frčí. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Turnaj šampiónů se nijak neodlišuje od jedničky Únikové hry. Jedná se o klasické pokračování, kde najdeme původní hlavní hrdiny, jak se ocitnou prakticky ve stejné kaši a jsou doprovázeni "nenápadnými" drobnostmi, které mají napomoct k odkrytí "nečekané" pointy. Ano příběh se dá odvyprávět po shlédnutí prvních pěti minut, ale dobře se na to kouká a divák se nijak nenudí. Podobné filmy prostě neomrzí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kde první díl těžil ze zajímavého začátku (hlavolamy v kostce), úvodu do únikovek (nerdský ind vysvětlující pravidla) a poutavého konce, který navnadil na další díl, zde druhý díl zásadně chybuje. Po úvodu do děje už nám servíruje "jen" únikovky a závěr, který tak nějak všichni tušíme, že nastane. Postavy jsou kromě hlavní dvojky nezajímavé a mají málo prostoru, místnosti jsou opět cool a stylové, ale uvěřitelnost jejich provedení je tak mimo realitu, až to bolí a i když bych trochu přivřel oči, tak je to pořád nemožné. Řešení hádanek jsou teda sakra složitá, ale postavy na ně přijdou během pár sekund, a tak se pokaždé doberou ke zdárnému konci místnosti. No žádné emoce, napětí nebo možnost diváka přemýšlet o rozuzlení sám. Stejně tak promluvy postav typu "Ach ne, umřel pro mě, byl to můj jediný kamarád a obětoval se, abych já mohla žít" jsou teda otravné a tyhle sentimentální bláboly jsou asi stejně nepravděpodobné, jako skutečnost, že radikální odpůrci očkování budou mít IQ nad 60. A že jich je ve filmu víc než dost. Snaha tvůrců o jeden (nebudu zmiňovat) zvrat na konci mi přišla nezajímavá a bezúderná a zas a znova spíše absurdně zbytečná. Takové nemastné, neslané, bez výraznějšího procítění či geniálnějšího nápadu, prostě jen pásová výroba dalšího komerčního pokračování úspěšného prvního dílu, nic víc. Výrazněji neurazí, ale rozhodně ani nenadchne a ambice byly výše. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)

Reklama

Reklama