Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústřední postavou romantické komedie Casting na lásku je neúspěšná herečka Stela Nebeská, která s blížící se čtyřicítkou zjišťuje, že velkou díru do světa už asi neudělá. Ztrácí angažmá v divadle, kde stejně hrála jen nevýznamné role. Po kariérním neúspěchu přichází i osobní – manžel jí začne podvádět a ani se to nijak moc nesnaží skrývat. S porážkou od života se ale Stela nemíní smířit a rozhodně se nevzdá bez boje. Zapřisáhne se, že si stůj co stůj najde někoho, před kým její manžel zbledne závistí. Zahájí tedy velkolepý konkurz na novou lásku. Začne se seznamovat, ale co schůzka, to výstřední a nepoužitelný nápadník a každé rande končí fiaskem. Najde nakonec Stela toho pravého? Nebo všichni pořádní muži už vymřeli? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků, který stále každoročně přibývá, o současném českém člověku, většinou to bývá muž a tentokrát žena, který se dostává ve středním věku do krize. Manželství nevyšlo podle představ, kariéra také ne. Žena tak přestává uvažovat rozumně a manžela, který jí podvádí a zjevně o ni nestojí, hodlá naštvat sama nevěrou. Proč si myslí, že by ho to ještě mohlo naštvat, to je otázkou. Je více než jasné, že jen ztrácí energii. A pak tu máme klasickou, asi nikdy neohranou anabázi s různými typy rande. To se v různých obměnách opakuje v každém filmu, takže nevidíme nic nového. Typ muže zoufalce, zajíčka, bonvivána atd. Ve filmech o krizí postižených mužích jsou to zase různé rádoby zábavné ženy. A máme tu další klišé. Buď zralou ženu na castingu předběhnou mladé a krásné anebo se jedna z nich musí svléknout, aby roli dostala. A tak je Stela čím dál zoufalejší a její zoufalost je tak silná, že je ochotná se i ponížit, aby ulovila chlapa. To jako vážně? Běžte až za hranici studu a soudnosti, abyste něco získali? To má být vzkaz ženám? Casting na lásku nevyznívá dobře, vzhledem k již zmíněným klišé, které měly být základem humoru, ani jako komedie ani jako romantika. S Janem Řezníčkem se totiž Stela dá také víceméně ze zoufalství a náhodou. A jejich romantické setkání na letišti a odhalení, že obdarovaná je ségra, to zase nepůsobí jako doják s dobrým koncem u kterého si ženy pobrečí. Režisérka má za sebou kupříkladu Jak se moří revizoři a to jsem viděl a je to popravdě hrozný film. A ve srovnání s tímto to lepší není. Celý film působí spíše jako část televizního seriálu. A myslím si, že právě režisérské vedení může za spíše průměrné herecké výkony. Scénář nebyl nic moc, jednotlivé dialogy snad psal někdo, kdo mezi lidi nevyšel už mnoho let. Snad jen česká hudba potěší. Vnucování značky Bandi snad asi nestojí za řeč, viděl jsem mnoho reklam ve filmu, ale dalo se to dělat citlivě a ne že matka syna opakuje pětkrát, že oblek od Bandi byl drahý a dostal ho k maturitě. Ano, ten oblek od Bandi. Tak já mu to Bandi schovám. Celkově je těžké říct, co myslela režisérka tím, že se "v tom mohou ženy poznat". Nevím v čem. Že by byly stejně zoufalé? Mají snad odhodit zábrany? Není přeci jen lepší být sám než hledat za každou cenu a ztratit přitom úctu k sám sobě? Hlavní hrdinka si to dlouho nemyslí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám teorii, že ženským ke čtyřicítce hrábne. A nejsem sám. Samozřejmě jsou vyjímky. Snad je to hormony, snad něčím jiným souvisejícím s chemií, každopádně kolem té čtyřicítky se začnou dít věci... Žena, často matka už nechce být pečovatelkou o rodinný krb, domácí pohodu... Najednou zjišťuje, že celá ta léta dělala rodině ,,služku'' a tak nastává čas na nezávislost a kupu bláznivých nápadů z nichž jde jednomu a nakonec i té ženě samotné hlava kolem... Toulová touto katarzí asi prošla krapet dříve. Stela Nebeská (to je pekelné jméno) má sice manžela co jí zahýbá, ale věc se rozhodne řešit velmi originálně. Začne taky zahýbat... A tak tu máme kupu veselých historek kterak dopadají či nedopadají jednotlivé schůzky ... Romantických snímků znalý divák odhadne hned v úvodu, kdo bude ten co nakonec získá její srdce, takže žádná velká překvapení fakt nečekejte. Film vám svěže koření všudypřítomný PP a jediné co oceňuji jsou česky zpívané písničky. Bývá zvykem je zpívat v českých filmech anglicky s typickým přízvukem Aničky Dajdou... Dávám za jeden casting. * ()

Reklama

radaza odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě donutil k zamyšlení, proč někteří lidé studují filmařinu, jaké mají očekávání a jak je možné, že je to někdo nechá vystudovat. Když totiž pominu neuvěřitelně stupidní scénář, příšernou hudbu, naprosto hanebnou režii a otřesné herecké výkony většiny obsazení...tak vlastně nezbude nic. Berličkou příběhu je vnitřní monolog. Ten však funguje pouze když je opravdu vtipný, ironický...tenhle vnitřní monolog je monolog naprosto hloupé ženy. Pokud vychází ze zkušenosti autorky, tak ji toho 160 kilogramového romantika přeji. 2x jsem podlehl během projekce falešnému nadšení, že film končí. Bohužel až potřetí to trápení skončilo. Šel jsem ze sálu téměř v transu a naštěstí mě uklidnilo , že i odcházející ženy si buď klepaly na čelo nebo se tvářily, jako by zrovna prodělaly kolonoskopii. V současné době běží v kinech konkurenční romantická komedie Palm Springs, tak snad by se mohla madam podívat. Než filmy jako Casting na lásku , tak snad už i Ulici nebo Ordinaci v růžové zahradě. Jinak je poměrně komické, že členové ČSFD, které zdvíhají hodnocení tohoto filmu, hodnotili všechny kolem 200 filmů tvořících velmi zvláštní směsky. Rád bych majitele těchto nicků poznal. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Nenáročný film, kde to vypadá, že se v podstatě nic neděje. Při troše snahy, ale vidíme hlavní hrdinku, která se ocitla v životní etapě, která se jí příliš nelíbí a kterou dříve či později bude muset řešit každý z nás. Jestli se v 36. letech má ještě pokoušet o kariéru herečky a chodit na ponižující castingy, nebo se raději usadit a dát prostor svému osobnímu životu. Někomu se to třeba povede a dokáže skloubit obě věci dohromady a je opravdu šťastný. Nečekejte herecké výkony, nebo bůhvíjak vtipné situace. Přesto si myslím, že to nebyla ztráta času a za takový průser bych to nepovažoval. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát v průběhu filmu mě napadla hříšná myšlenka, že postava Stely nemá úspěch u castingu, protože nemá moc co nabídnout. Nemyslím to zle, ale když se podívám do filmografie její představitelky, tak moje domněnka se potvrdila. Ani celý film nemá příliš co nabídnout a scénky mi připadaly více trapné, než vtipné. Navíc závěr byl zcela neoriginální a PP strašidelný. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně v galerii dává hlavní hrdince jeden muž do výstřihu vizitku. Když pak nehnutě stojí a přijde manžel, vizitka ve výstřihu není, při odchodu z gralerie ale už zase vizitku ve výstřihu má. (jujec)
  • „Zrovna v době, kdy jsme točili jedinou postelovou scénu, se Terezce vrátil manžel. Ten sice o natáčení věděl, ale přece jen to byla trochu divná situace,“ zmínila Eva Toulová. (SONY_)

Reklama

Reklama