Reklama

Reklama

Belgravia

(seriál)
  • Velká Británie Belgravia
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál z produkce britské společnosti ITV je adaptací stejnojmenné knižní předlohy Juliana Fellowese, pojmenované podle luxusní londýnské čtvrti. Autor Panství Downton a dalších oceňovaných scénářů diváky zve do Londýna 19. století mezi společenskou smetánku. Rodiny z nejvyšší aristokracie, které nemají své bohatství a tituly komu odkázat. Rodiny sice urozené, ale bohaté jen potomstvem, které musí ve sňatku hledat zajištění. A rodiny nově zbohatlých podnikatelů, toužící po vzestupu mezi šlechtu. Osudy všech se protínají v přepychových salonech panstva i skromných pokojících služebnictva. Na své si přijdou všichni ti, které přitahuje rub i líc životního stylu britské vyšší společnosti, především však milovníci dobrých příběhů, plných intrik a nečekaných zvratů. V hereckém obsazení se vedle osvědčených tváří britské televizní a filmové tvorby, jako je Philip Glenister, Tamsin Greigová, Harriet Walterová, Tom Wilkinson, Paul Ritter či Saskia Reevesová objevují i jména nastupující herecké generace Richard Goulding, Ella Purnellová a Emily Reidová. Režie se ujal zkušený John Alexander. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V polke E1 som to chcela vypnúť. Ku koncu E1 už zaujalo natoľko, že som si ešte dva diely pustila. Po treťom som zaváhala, ale reku keď už som v polke... A na koniec som rada, že som dopozerala! Na to, že väčšinou len sedia a pokľudne konverzujú, sa toho udialo viac než dosť. Herecky sú postavy vybrané výborne a Tamsin Greig ich perfektne vedie. Veľké plus aj za to, že príbeh sa s finále uzavrie. Prípadná S2 je možná, ale rozhodne nie je potrebná. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci Downton Abbey ponechali všechna pro a proti tohoto žánru na místě, jen pro svůj nový počin nahradili venkovské panství londýnskou čtvrtí. Z mého pohledu se jim opět zadařilo a předvedli mi to, co jsem od nich očekával. Já ale nejsem objektivním divákem. Já totiž tu starou Anglii tak nějak "žeru"; všude samý snob, jasně rozdělené kasty, romantika i pragmatismus a žádná mnohobarevná aristokracie. Byl jsem spokojen s obsazením jednotlivých rolí, s dokonalými kostýmy i s celkovou jasně viditelnou profesionalitou. Solidní počin. / Poučení: Zkontroluj si rodokmen a doufej. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

70letý Julian Fellowes nepřekvapil ani nezklamal. 1)  Vzdálenému bratránku Panství Downton se tolik v životě nepoštěstilo, a tak je chudší, méně výpravný, méně okázalý a výrazně jednodušší. Nu, což, není každý den posvícení._____ 2)  Po rozpačitém prvním dílu a poněkud nudném dílu druhém se příběh nakonec rozjel a byl stále lepší a lepší. Nicméně stále jsem se trochu cítil jako při četbě červené knihovny._____ 3)  A k tomu tu byla 52letá Taamsin Greigová (Anna Trenchardová), jejíž vystupování by nepochybně uspokojilo i královský dvůr._____ 4)  Ani pěkní kluci nechyběli. 30letý Jeremy Neumark Jones (mladý lord Edmund Bellasis před bitvou u Waterloo) si na obrazovce moc nepobyl, za to přibližně 20letý (přesnějších údajů jsem se nedopátral) Jack Bardoe (mladý podnikatel Charles Pope) mi to v následujících dílech vynahradil._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k roku vzniku uvedeném v titulcích, tj. 2019. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na televizní počin má Belgravia poměrně rozmařilou výpravu. Příběh o touze patřit ke smetánce, i když jste stále vnímán jako pouhý obchodník, by byl zajímavý sám o sobě. K němu se však přidávají intriky, boj o moc, úklady, podplácení, zkrátka až má člověk dojem, že se jedná o skrytou kameru z české politické scény. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Hned v prvním díle mě zarazilo zajímavé obsazení postav. Hned z počátku je časový skok o 26 let, což se tvůrci rozhodli vyřešit tak, že Tamsing Greig a Philip Glenister hrají důchodce, a věkové souputníky např. Toma Wlkinsona, což je prostě divné, a nefunguje to, ačkoliv herecky se všichni snaží na maximum. 6 dílů nedokáže rozjet takové emoce ve vztahu k postavám, které jsou vesměs šablonovité, ani tak proniknout do příběhu, jako je tomu u lepšího bratříčka Panství Downton. ()

Galerie (133)

Reklama

Reklama