Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, trošku horší scénář a jeho realizace. Neherec v hlavní roli může být lákadlem pro diváky, ale samotnému filmu neprospěl. Něteré scény na sebe logicky nenavazují, což zhoršuje orientaci. Joska se vždy někde objeví, ale proč tam je, co zamýšlí (například na nádraží při zatčení)? O některých postavách se jen mluví, přitom v ději mají důležité místo (strážník-udavač - je zabrán kamerou jen z dálky). Je zde příliš mnoho opakujících se záběrů přírody. Scéna přestřelky v lese je docela amatérsky natočená. Benevolence gestapáka je velmi nepravděpodobná. Jak dlouho se vlastně Joska skrýval? 2-3 roky? Nějak mi to nesedí na věk dcery. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

No hodně nevyvážený film. Sama zápletka o horolezci a hrdinech kolem něj není nijak zajímavá a možná v tom je kámen úrazu, neboť film nemůže čím překvapit a něčím strhnout. Už od začátku si člověk říká, proč zrovna tento příběh se tvůrci rozhodli natočit. Začátek je hodně vlažný, herci se snaží hrát, ale není co a děj se strašně táhne. Překvapivě v půlce film nabírá dobrý kurz, zápletka se vyvíjí směrem, který ždímá ze scénáře asi maximum a film zvedá z průměru a musím říci, že mě bavil. Asi se člověk musí pousmát nad tím, jak je shovívavým SS majorem Budař a jinými nesmysly, ale to čert vem. Bohužel příliš uspěchaný závěr, až přehnaný s telenovelickými prvky se hodně nepovedl. Poslední scéna s proslovem komisaře "Wolfa" (Wolfův revír) byl tak trapný, že jsem si ťukal na čelo......5/10 ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut by se mělo jmenovat: "Jak jsme padali ze skal". Mohli tam dát alespoň jeden úspěšný výlez na skálu a ne jen pořád jak někdo padá dolu. Dále nechápu české filmy v tom proč pasáže, kde se mluví německy nejsou automaticky s titulky. Ano já třeba němčinu na jistou úroveň ovládám, ale spousta lidí zná dvě slova a zůstane jim tak pointa rozhovoru, která je pro celý děj důležitá, úplně skrytá. A tedy nevím jestli by nějaká normální matka riskovala život svůj tedy i svého dítěte pro nějakého cizího floutka, který se nechal 2 roky živit na úkor svých známých. No a útěk od výslechu - tak jako to si z nás diváků někdo dělá srandu ne? Budař je tam tak trapný v pozici důstojníka SS, který dělá velké bububu a vlastně je jen psem, který štěká a nekouše. Kdyby gestapo chytalo každého jako Josku tak by asi neměli všichni takový respekt, jeho zásahy byly opravdu k smíchu. Celá složka severočeského gestapa neměla celou válku nic jiného na práci než honit asi po 20km2 jednoho člověka. Nakonec se nám děj trošku rozproudí a v Terezíne na malé pevnosti to vypadá trošku jako v americkém filmu. Já si myslím, že se to vůbec nepovedlo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozhodne smutný príbeh plný hrdinstva a nezlomnosti. Z tohto pohľadu bola postava Joska veľmi sympatická. No na druhú stranu i nerozumná. Nechápal som tomu jeho častému vyhádzaniu do mesta, to mi akosi logika nepobrala. Celkovo bol príbeh akoby bez duše a jednotlivé vedľajšie linky dosť nudili. Trochu viac upútal iba záver, aj keď z toho vyšlo také patetické klišé niečo na spôsob Vojaka Ryana. Podpriemer. 40/100  ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Vica Kerekes. Myslím si, že to rozhodně není taková hrůza na úrovni bezmála padesáti procent. Když k tomu ještě přičtu, že hlavní roli si střihl sportovec. Kolem sebe má krásnou Vicu a Jana Budaře v další odpudivé roli. Scénáristicky by se dalo leccos vylepšit, ale za mě slušný film. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel také v Českém ráji, kde se měl příběh i odehrávat. K rozpoznání jsou lokality kolem hradu Valdštejn a v Hruboskalském skalním městě. (lenka.lemur)
  • Vávra Hradílek pochopitelně ve filmu nelezl. Nicméně za něj nedublovali kaskadéři, ale civilní horolezci – např. ve spáře na Drážďanské věži v Prachově (toto lezení skončilo ve filmu pádem). (chamonix)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (BathoryMan)

Reklama

Reklama