Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Knor 

všechny recenze uživatele

Strašně moc velká nuda. Ten příběh není špatnej, ale provedení je absolutně nezáživný. Příšerný herecký výkony a jediný na co se dá celou dobu koukat je Vica Kerekes. Film se snaží být hluboký a emotivní, ale nedaří se to, vůbec se to nepodařilo. Takže kromě hezký hudby a ještě hezčí Kerekes ... vůbec nic. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého nadějného horolezce, který odmítl nasazení v říši a skrýval se ve skalách... Chudý a prázdný příběh s příšerným scénářem i režií, který nenabízí žádný převratný zážitek. Jediné, co hezkého film nabízí, je kamera a částečně i hudba. Tyto dvě složky výrazně převýšily ty ostatní. Co se týče medailisty z OH a MS Vavřince Hradílka, jeho herecký počin snese vcelku příznivé hodnocení. 45%. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězdička je pouze za pěkné záběry přírody ... jinak zde nefunguje prakticky nic, scénářem počínaje, herci, nevhodně umístěnou hudbou a režií konče. Trochu mi to připomnělo Burácení, tedy poslepování záběrů a scén bez ladu a skladu, neherec v hlavní roli a velké ambice projektované do obsazení co nejvíce slavných jmen. Tam i tady by se to dalo omluvit debutem a neznalostí řemesla. Ale spíš je to pouze odfláknuté a do sebe zahleděné nedostatkem soudnosti. Total shit! ()

malylada 

všechny recenze uživatele

No hodně nevyvážený film. Sama zápletka o horolezci a hrdinech kolem něj není nijak zajímavá a možná v tom je kámen úrazu, neboť film nemůže čím překvapit a něčím strhnout. Už od začátku si člověk říká, proč zrovna tento příběh se tvůrci rozhodli natočit. Začátek je hodně vlažný, herci se snaží hrát, ale není co a děj se strašně táhne. Překvapivě v půlce film nabírá dobrý kurz, zápletka se vyvíjí směrem, který ždímá ze scénáře asi maximum a film zvedá z průměru a musím říci, že mě bavil. Asi se člověk musí pousmát nad tím, jak je shovívavým SS majorem Budař a jinými nesmysly, ale to čert vem. Bohužel příliš uspěchaný závěr, až přehnaný s telenovelickými prvky se hodně nepovedl. Poslední scéna s proslovem komisaře "Wolfa" (Wolfův revír) byl tak trapný, že jsem si ťukal na čelo......5/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se moc těšila, ale zklamal mě. Čekala jsem silný příběh nabušený emocemi a myšlenkami. Námět jistě silný je, ale zbytek němak vymizel. Jinak si tu u tohoto filmu nedokážu vysvětlit. Tady bylo všechno ploché a nezáživné. Proti Vavřincovi Hradílkovi nic nemám, ale jeho postavami přišla jako nezodpovědný a nedospělý fracek, kterému jsem ve finále nepřála nic dobrého. Scénář nedával hercům moc prostoru ke hraní nebo to fakt bylo takhle divně sestříhané. Já z toho mám pořád rozporuplné pocity. Jediný, kdo tu něco hrál byl Budař. Kupodivu jeho postava jednala celkem férově. Kdyby chtěl tak je tam vystřílí všechny jak holuby. Manželé Štáflovi přece zemřeli společně při únorovém bombardování Prahy spojenci v roce 1945. Tuším, že bydleli kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech. Proto nemohla být Vlasta zastřelená. Co tam dělal ten ruský partizán nebo, kdo to byl,, to mi taky není úplně jasné. Tady snad bylo všechno vyfabulované. Na mě i příliš plytké a zbytečné. Záběry skal byly krásně nasnímány. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (BathoryMan)
  • Film se natáčel také v Českém ráji, kde se měl příběh i odehrávat. K rozpoznání jsou lokality kolem hradu Valdštejn a v Hruboskalském skalním městě. (lenka.lemur)
  • Automobil rodiny Friedelových nemá v žádném ze záběrů přední tabulku s poznávací značkou, což by v době Protektorátu bezpochyby nebylo tolerováno. (Martin_L)

Reklama

Reklama