Reklama

Reklama

Sešup

  • USA Downhill (více)
Trailer

Obsahy(1)

Billie (Julia Louis-Dreyfusová), Pete (Will Ferrell) a jejich synové jsou právě na terase, když je během idylické lyžařské dovolené v Alpách zasáhne lavina. Ačkoli všichni uniknou bez úhony, Peteovy činy během neštěstí odhalí jeho temnou stránku, která šokuje celou rodinu. Důsledky tohoto okamžiku ovlivní zbytek dovolené a čím více se Pete snaží vyhnout pravdě a vše vysvětlit, tím více jsou Billie a jejich děti nuceni přehodnocovat svůj život a především to, co si myslí o Peteovi jako o manželovi, otci a muži. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Mít za manželku takovou protivnou megeru, tak ji do té laviny strčím. Teď vážně. Popisek filmu není úplně přesný, dělá z manžela idiota, přitom idioti jsou v tom filmu snad všichni. Je to přesně takový ten typ rodiny, kterou bych nikdy nezval na návštěvy, ani nechodil na návštěvy k nim, protože bych si s nimi neměl co říct a stejně jako se oni ošívali u rozhovoru s jejich známými, to samé bych dělal já s nimi. Jako kdyby udělali z manželky normální, příjemnou, hodnou ženskou, tak si člověk řekne, že by ji před lavinou bránil svým tělem, no prostě klasický postoj, že by pro ni umřel a tím pádem by "selhání" manžela odsoudil. Takto je mi jejich konflikt u zadnice. Mimochodem, není tam ani cítit nějaké eskalování vztahu, který by postupně vygradoval, jde jen o takový prázdný sled scének, jako je tomu zvykem u současných českých filmů. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Sešup je volnou adaptací filmu Vyšší moc, ve které šlo v artové podobě o skutečnou psycho katarzi a zhroucení jednoho rodinného patriarchátu. Tady se naopak dva přirození komici Ferrell s Dreyfusovou ani moc nesnaží o vážno. Spíše jen stíní problémy v pocitech, jak se asi bude koukat jeden na druhého i skrze důležitý filtr očí potomků. Prostě pocitově nepovedená dovolená na svazích rakouské Ibizi. 45% ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost zajímavá psychologická studie chování při krizové situaci. To mohla být. Ferrellova (ne)akce vyvolá náležitou reakci u manželky a o tom je vlastně celý film. Jenže to není ani pořádné drama, ani komedie (byť se to o trapné humorné scénky místy snaží - included nadržená recepční či kdo to byl, scénky se spolupracovníkem, nebo mastrubace na záchodě) a v tom je ten problém. Po filmu jsem měl hlavu plnou, ale bylo to jen tou otázkou, kterou film dává - ne filmem samotným. 5/10 ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Neviem,ale mam pocit,ze patrim k nenarocnym divakom,lebo mne sa tento film celkom pacil,cele sa to odohrava v nadhernom zasnezenom prostredi,tie manzelske nezhody,hadky a ich dalsie problemy sa mi zdali take bezne zo zivota,pasovali mi,dialogy boli tiez ok a herecky vynikla hlavne Julia Louis-Dreyfus,myslim,ze svoju rolu zvladla velmi dobre,zatial co Will Ferrell,ktoreho mam rad,bol taky malo vyrazny,bez chuti a zapachu,takze styri hviezdicky tomu udelim...:-) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Som presvedčený o tom, že pôvodný film je lepší. Tento americký bratranec to podáva asi viac prvoplánovo, aby to pochopili. Našťastie to nebola tá ťažká, udepkárená, dvojhodinová dráma, ale pomerne svižná komedo-dráma, ktorá ale donúti sa zamyslieť. Na druhej strane, mať takú manželku, nebolo by viac manželkou. 2 z 5 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje logo Searchlight Pictures bez názvu Fox. (willy1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno