Reklama

Reklama

Sešup

  • USA Downhill (více)
Trailer

Obsahy(1)

Billie (Julia Louis-Dreyfusová), Pete (Will Ferrell) a jejich synové jsou právě na terase, když je během idylické lyžařské dovolené v Alpách zasáhne lavina. Ačkoli všichni uniknou bez úhony, Peteovy činy během neštěstí odhalí jeho temnou stránku, která šokuje celou rodinu. Důsledky tohoto okamžiku ovlivní zbytek dovolené a čím více se Pete snaží vyhnout pravdě a vše vysvětlit, tím více jsou Billie a jejich děti nuceni přehodnocovat svůj život a především to, co si myslí o Peteovi jako o manželovi, otci a muži. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jedna lavina ohrožující rodinu na lyžařské dovolené v Alpách, přehodnocování jejich životů a toho jak cítí jeden druhého.Příští rok tipuji pokračování s koronavirovou tématikou. Začne to jako studie problémových a neradostných lidských vztahů a přemění se to do středně zábavného sitcomu. Ústřední dvojice nemá patřičnou chemii. Švédský originál Vyšší moc z roku 2014 se domnívám byl lepší. Pojednával o dynamice manželství a byla to inteligentní studie maskulinity. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Mít za manželku takovou protivnou megeru, tak ji do té laviny strčím. Teď vážně. Popisek filmu není úplně přesný, dělá z manžela idiota, přitom idioti jsou v tom filmu snad všichni. Je to přesně takový ten typ rodiny, kterou bych nikdy nezval na návštěvy, ani nechodil na návštěvy k nim, protože bych si s nimi neměl co říct a stejně jako se oni ošívali u rozhovoru s jejich známými, to samé bych dělal já s nimi. Jako kdyby udělali z manželky normální, příjemnou, hodnou ženskou, tak si člověk řekne, že by ji před lavinou bránil svým tělem, no prostě klasický postoj, že by pro ni umřel a tím pádem by "selhání" manžela odsoudil. Takto je mi jejich konflikt u zadnice. Mimochodem, není tam ani cítit nějaké eskalování vztahu, který by postupně vygradoval, jde jen o takový prázdný sled scének, jako je tomu zvykem u současných českých filmů. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Sešup je volnou adaptací filmu Vyšší moc, ve které šlo v artové podobě o skutečnou psycho katarzi a zhroucení jednoho rodinného patriarchátu. Tady se naopak dva přirození komici Ferrell s Dreyfusovou ani moc nesnaží o vážno. Spíše jen stíní problémy v pocitech, jak se asi bude koukat jeden na druhého i skrze důležitý filtr očí potomků. Prostě pocitově nepovedená dovolená na svazích rakouské Ibizi. 45% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Díky Ferrellovi, že z původního strašně nudnýho filmu Vyšší moc udělal trochu koukatelnou záležitost. Zápletka je pořád nijaká a zde i trochu chybí natočení inkriminované vyhrocené situace. Ferrell to ale zvládne podat i bez videa. Naštěstí se ve filmu dějou i jiné věci, které rodinu rozdělují a nebo naopak zase sbližují. Někdo možná řekne, že t oje koukatelnější nic pro tupého diváka. Ale já jako divák chci něco vidět a ne se nudit u rádoby inteligentního pšouku. Takže Sešup dobrý ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ferrella mám rád, dokonca aj v jeho dramatickejšej póze. Ale na originál sa to po dramatickej stránke aj tak vonkoncom nechytá. Žiadna ťaživá atmosféra sa nekoná, len pár zaujímavých momentov, ktoré všetky súviseli s osobou Ferrella. Mám pocit, že keby tú postavu hral niekto iný, zaspal by som od nudy. Priemer. 60/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje logo Searchlight Pictures bez názvu Fox. (willy1)

Reklama

Reklama