Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tohle je paráda, ta atmosféra 17 století je vynikající a sama zaplátka včetně konce se mě neskutečně líbila. Postavy jsou kvalitní z většiny sobecký, ale hlavní čín Magdaleny je pro mě absolutně nejemotivnější složka příběhu. Miša Kudláčková s Ivanem Vyskočilem skvělá dvojka, která vynikala i v obklopení tehdejších hvězd Národního divadla až jsem se dival, že takový pani herci, zde mají opravdu okrajové postavy. Další hodně zapomenutý klenot cs kinematografie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Málo platné, Ludvík Ráža uměl vytvořit atmosféru ve filmu jako málokdo (z českých režisérů mne napadá snad už jen Juraj Herz blahé filmové paměti nebo Oldřich Lipský). Tenhle středověký historický film má skutečně prvky hororu, výborně je použitá i hudba a ústřední duo v podání Vyskočila a Kudláčkové (plus Bruno O'ya) dostatečně charismatické. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuju středověk - sychravá ponurá atmosféra s hromadou chamtivých zachmuřených zdevastovaných lidí (většinu herců jsem poznal až podle hlasu). Řada herců si navíc zahrála zajímavé atypické malé role. Přítomnost nadpřirozeného prvku filmu ještě víc pomáhá v konceptu i závěrečné pointě. Je v tomhle filmu vůbec nějaká postava, se kterou lze sympatizovat? Úchvatná brutální podívaná, jo taktohle je středověk. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tedy mně se to moc líbilo už jako puberťákovi, a to i přes účast naprosto nesnesitelné Michaely Kudláčkové, kterou jsem měl opravdové problémy rozdýchat naprosto v čemkoli, neboť její projevy frackózní vyvolávaly ve mně nálady fackózní (onehdy jsem s ní viděl v bedně rozhovor a je z ní příjemná a docela sympatická paňmáma). Navíc to byla doba, kdy ještě i Ivan Vyskočil uměl docela slušně hrát. Zato ovšem Bruno O´Ya, to byl hukot, někdo tak charismatický měl být slavný aspoň tak, jako Max von Sydow, nebo Michael Caine. Ráža uměl točit napínavé věci, ale tohle se opravdu vymklo v kladném slova smyslu kontrole. Rád se znovu podívám na jakoukoli televizní reprízu. Až 85%. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Někde na hranici pseudohistorického, mysteriózního a dětského filmu (i když to jen trochu). Výborná Kudláčková. Výborné figury - kromě sedláka, co vezl peníze na splátku dluhu, jsou to všechno křiváci a prospěcháři, schopní pro pár zlatých udělat komukoli cokoli. Jen Ivan Vyskočil mi tu nějak leze na nervy, ale to mi leze asi v každém filmu, kde hrál... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Ludvík Ráža pozval Michaelu Kudláčkovú (Magdaléna) na kamerové skúšky preto, lebo ho zaujala vo filme Veronika, prostě Nika (1980) a Barrandov jej najal počas natáčania aj súkromnú učiteľku. (Raccoon.city)
  • Vo filme si zahral vtedy 14-ročný komparzista Petr Nůsek, ktorý sa na natáčanie neuvoľnil z vyučovania, ale išiel "poza školu". (Raccoon.city)
  • Pieseň "Od Krumlova koně jdou" bola vytvorená priamo pre film autorom Jaroslavom Krčekom a jeho súborom "Musica Bohemica". Na zloženie skladby mal iba týždeň, a preto sa pod tlakom režiséra podarila až na druhý pokus. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama