Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zamlžené lesy a louky jsou super dějištěm pro vlkodlačí horor. Zasazení do kostýmové historické doby filmu dává punc solidního dramatu. Než v něm ale začnou alespoň trochu fungovat hororové scény, divák takřka rezignuje. Nejdříve jsou zrežírované neobvykle špatně, a později vzbuzují emoce spíše proto, že už lépe známe postavy a drama prožíváme s nimi. Slabou třetí hvězdu dávám za drama, nikoliv za horor. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny skvěle autentický dobový horor. Venkov staré Anglie, žádné slunce, barvy, všude mlha a lidé, jakoby k obrazu té krajiny stvoření. Kupodivu i tak provařené téma, jako kletby a vlkodlaci, v tomto provedení skvěle fungovalo. Jenže v poslední třetině, jako kdyby Ellisovi přijel radit producent z USA. Najednou dělaly postavy hloupé chyby a tvůrci začali tlačit na pilu. Tam kde stačila mlha, zvuky a náznaky, se najednou objevuje často zbytečné CGI. Není jich moc, ale tím, že do té doby vidět nebyly, jsou jako pěst na oko. Přesto bych dal ještě v devadesáté minutě 4*. Velká škoda toho přepáleného závěru. Tam patřilo něco zlověstnějšího, nehollywoodského. PS: tomuto filmu by mnohem lépe seděl formát 4-6 dílné minisérie. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ponaučení zní jasně, nech cigány být, nebo skončíš špatně ! Ale to už dávno víme, že jo. Eight for Silver mi smrdělo v kompu pár týdnu a moc se mi do toho nechtělo, nemusím tenhle typ Hororů, navíc z Anglie, bleh, ale nakonec teda příjemný překvápko musím uznat. No hvězda navíc, je za tu výbornou atmosféru a celkem dost dobře vypadající mordy. Ty usekané ruce a nohy, to bylo fakt šťavnatý. A ani se nedá říct, že bych se nějak nudil. Finále sice nic moc, ale znovuzrozený Edward to fakt zabil. Vyjímečně tu čtyrku tady dám. (567. hodnocení) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film už jsem měl nějakej ten pátek na disku ale pořád jsem ho tak nějak odkládal. Měl jsem za to, že půjde o film s vlkodlaky(což poslední dobou moc nemusím). Tohle jsou ale trošku jiný bestie. Měl jsem obavu z CGI efektů ale v tomhle případě to až tak strašný nebylo. To mi spíš vadila kamera(při akci). Příběh a nápad zajímavej ale určitý zkrácení stopáže by to sneslo. Ačkoliv jsem tomu moc nevěřil tak za mě koukatelnej průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ti džentlmeni neví, jak se vyhnout kletbě? Že cikánské má musí kromě půdy nabídnout i karavan s výbavou v zimostrázové modři? Takhle nedostanou jako bonus k obchodu pesa, ale vlkodlaka.. Ponurá atmosféra deště, mlhy a bláta, i přes pochybné CGI efekty efektně roztočená spirála násilí (generálský point of view při útoku na tábořiště) a nepopíratelná přítomnost vetřelců, věcí a amerických vlkodlaků v Londýně v tvůrčím DNA Seana Ellise. K útoku na Johnstonova Wolfmana mi však scházela větší variabilita vyprávění a méně čitelnější finále ohledně toho, komu patří kulka odlitá z Jidášovy gáže.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama