Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřka nebo silnější trojka. Devízou The Cursed je opravdu povedená dobová atmosféra - staré sídlo, sychravý venkov, hustý les utopený v mlze. Opravdu to působí jako stará hammerovka. Celé se to nese v seriózní rovině, není zde ani náznak humoru, což je poměrně osvěžující. A pár echt hororových scén je vyloženě božích (pitva). Bohužel v několika scénách to celé lehce zaškobrtne. Ti pseudovlkodlaci v celkovém pohledu občas působí nepřesvědčivě, u několika scén útoků pak režisér používá takový debilní rozmazaný filtr, asi právě proto aby zakryl trikové nedostatky, což se do té krásně nasnímané temné gotické nádhery všude okolo fakt nehodí. A dále pak silnějšímu zážitku neprospívá fakt, že k postavám si úplně nejde vytvořit žádné pouto (hlavní patolog/vyšetřovatel mi přišel nesympatický, ostatní jsou buď zmrdi, anebo mají málo prostoru). Nicméně ani přes vcelku štědrou stopáž (a předvídatelnost) mě to ani minutu nenudilo a užíval jsem si, jak pěkně atmoséfricky je to natočené, takže se přikloním spíš k té slabší čtyřce. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv zrovna nepatřím mezi příznivce vlkodlačích filmů, tak musím uznat, že zrovna z této podívané jsem si odnesl docela průměrný zážitek, což je pěkné a považuji to docela za úspěch. Co mě tedy rozhodně neoslovilo pozitivně, tak to byla zápletka, která není ani jakkoliv objevná, ani zajímavá, ani výrazná, a především celá působí fakt nezáživně a pomalu, zklamalo mě ale i převtělování člověka ve vlkodlaka, které v podstatě nebylo ani jednou vidět a to málo, co mé očko zaznamenalo, tak stejně nepůsobilo vůbec přesvědčivě a jinak mě nepotěšilo ani závěrečné finále, respektive zúčtování s vlkodlakem, které bylo akčně chaotické a následná pointa pak zbytečně happyendová. Naopak, co mě vážně bavilo, byla výrazná atmosféra, pramenící především z doby a prostředí, kde se film odehrával, působila totiž poměrně ponuře a syrově a celé této podívané rozhodně dominovala, pochválit jinak musím ale ještě i opravdu slušné gore efekty, které byly fakt drsný a nekompromisní, a je jen škoda, že jich nebylo mnohem víc, a samozřejmě nemohu opomenou ani fajn obsazení, čítající pár známých jmen a ty filmu též rozhodně přispěli pozitivním dojmem, a to i díky ucházejícím postavám, které sice nedisponovali ničím zásadním, zároveň ale nepůsobili ani otravně, či trapně, takže ve výsledku vlastně také ok. Eight for Silver zkrátka patří mezi podívané, které diváka sice nestrhnout a ani nikterak neohromí, na druhou stranu času u něj stráveného skutečně nelituji, na to totiž zas nabízel docela slušně stravitelný žánrový zážitek. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Cigánska kovová protéza, ktorá ľudí mení na vlkodlakov. To je proste strašná blbosť! Ale vo výsledku dobre natočený, miestami nudný a predvídateľný film. Najväčšia blbosť je celá pointa - keď mali tí cigáni patent na protézu, ktorá z ľudí urobí vlkodlakov, mohli vyrobiť viac, nie len jednu a predávať ich vo veľkom. To by mali plné rite peňazí a nemuseli sa tam handrkovať o kus pôdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po vyvraždení cigánskej osady začnú obyvatelov malej komunity trápiť desivé nočné mory, ktoré sa prenesú do reality, keď ich začne terorizovať monštrum, ktoré sa skrýva v lesoch. Po smrti niekolkých osôb prichádza na pomoc patológ John, ktorý vie, s čím majú do činenia a čo na túto beštiu platí. - Keby sa to celé nieslo v duchu prvých cca 40 minút, mohol to byť jeden z najlepších hororov poslednej dekády. Masaker cigánskej osady, selfiečka s mŕtvolami, hustá atmosféra, nádherná výprava, brutálne gore a k tomu neznáma beštia v lesoch. Viac si asi fanúšik hororu nemôže želať. No ale potom príde mladý detektív, ktorý všetko videl a všade bol, pričom sa taktiež ukáže, že na spracovaní beštie si tvorcovia velmi záležať nedali. Na konci v kostole to u mňa celé skrachovalo, pretože tak tupé rozhodnutie by človek čakal v nejakej paródii na slashery, ale určite nie vo filme, ktorý sa celý čas snaží tváriť seriózne. Pozrieť sa to dá, ale určite nejde o nič prevratné. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Veškerá negativa, která tu ostatní vyjmenovávají v komentářích jsou pravdivá a u mě převažují nad těmi klady, proto i teď po třech měsících od projekce, mám celkem problém vzpomenout si, co se mi na tom líbilo. Obecně mám tak trochu neidentifikovatelný problém s dobovými horory, protože většinou u mě dopadají v hodnocení bídně. Tady skóre nejvíc pokrátí určitě ten nechvalný, nesympatický patolog v podání  Boyda Holbrooka, kterému ta role prostě nějak nedopadla v dobrém světle, za což pravděpodobně může scénář. Ty efekty byly taky průser na ten hype, co se tu po releasu vyskytoval a to monstrum bylo jedním slovem průser. Přivírám oči a dávám tři, ale vzpomínat na to bohužel nebudu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama