Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

VOD (1)

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Werewolf horor tady už dlouho nebyl, a tak oceňuji kvalitní přírustek do žánru. První půlhodina je znatelně lepší a tajemnější, ale pak už to začne jít trošku z kopce a jen tak tak to film dotáhne do zdárného konce. Postavy nejsou nijak zajímavé, vizuál celého filmu je naštěstí správně temný a ponurý a dojde i na občasnou krev a monstrum na scéně, takže si nestěžuju. Stejně tak potěší i pár jump-scares se Strašákem a solidní atmosféra, která se zmíněným vizuálem dělá svoje. Příběh je ale možná až trochu moc jednoduchý a přímočarý a nepřináší jako celek nic moc nového, poutavého či zajímavého natolik, abych měl na filmu co vyzvedávat. Čistý průměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokus o konečné řešení cikánské otázky, neboli řízený pogrom na cikánskou tlupu neoprávněně squatující na cizím pozemku, se neobejde bez následků pro celé širé okolí. Příšerná kletba si vybírá jednu oběť za druhou a konec je v nedohlednu. Klíčovým prvkem celé téhle temné záležitosti jsou děsivé umělé zuby, vyrobené z čelistí umrlce a Jidášova stříbra. By mě ovšem zajímalo, kde by banda cigošů přišla k Jidášovým stříbrňákům, respektive kde by je ukradla. A ještě něco mi na filmu neštymovalo - mix anglických a francouzských jmen, ačkoliv se děj zjevně odehrává v Anglii (snad tedy Normanské ostrovy?). Ale jinak je to rejžovitě zručná, scénáristicky dobře vykoumaná, vizuálně pohledná, slušně hustoatmosférická a mile krvavá pseudovlkodlacká horrorová podívaná. A velmi velmi volně založená na jedné o ca sto let starší patálii, jak jsem se po filmu dočetl: https://cs.wikipedia.org/wiki/Gévaudanská_bestie ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

The Cursed nakonec nesplnil prvotní nadšené reakce “jeden z nejlepších hororů roku“. Jedná se ale ve finále o povedený kousek s dobovou atmosférou, kde dojde na pěkně natočené sekvence, několik nepěkných krvavých scén a solidních hereckých výkonů. Problém je ale ten, že styl hororových scén se opakuje a s postupem času se film nikam dějově neposouvá a postavy nejsou dobře prokresleny a nebo mají méně času na plátně. I přesto se jedná o vcelku povedený snímek, který by měl fanoušky hororů potěšit než zklamat. Stopáž ačkoliv má skoro dvě hodiny nenudí a film dobře odsýpá. Divák se ale nakonec neubrání pocitu, že z tohohle filmu se dalo vytěžit mnohem víc. 6/10 Více ZDE :-) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Dlouhý roky si přeju, aby někdo zase natočil film ve stylu Bratrstva vlků. A hle! Najednou se objevil horor, kterej nemít nadpřirozený prvky, tak by se dal označit za neoficiální a nepřiznanej sequel/spinn-off Bratrstva, třebaže jim tady trochu haprujou roky, respektive století, protože pokud Boyd Holbrook skutečně lovil Gévaudanskou Bestii, jak o sobě tvrdí, tak by mu tu mělo bejt asi tak 130 let. Nicméně atmosférou a "vibem" je tenhle film přesně to, co jsem od něj chtěl. Jen Sean Ellis neumí moc pracovat s napětím a hororovýma prvkama, takže samotný řádění Bestie je zcela sterilní a nejvíc hnusnej a šokantní moment na začátku provedou sami lidi. Scénář se tu i prakticky úplně vykašlal (a přitom by se to sem tak hodilo!) na postupný odhalování tajemství a všechno řeší zbytečně lineárně a ten jedinej nelineární "tajmnej" prvek je prokouknutelnej už tak od 25. minuty. Celá konečná pointa tak vlastně ani nijak nepohladí po duši a snad ani pro film nemá žádnou... inu, pointu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už je čas.“ Niečo medzi veľmi dobrým priemerom a veľmi jemným nadpriemerom. Ale za celkovú temnosť, vážnosť a atmosféru musím ísť na 4*. Trvá to síce skoro dve hodiny, ale hoci je tempo pomalé, pripadalo mi to skôr ako sympatická a príjemná pomalosť, než vyčerpávajúca. Nevadilo by mi ak by to malo o polhodinu viac. Herci síce tak nejak extra nemajú príliš čo hrať, ale snažia sa, možno až zbytočne, keďže, ehm , tak nejak extra nemajú príliš čo hrať. Na Boyda Holbrooka (Narcos), Kelly Reilly (Yellowstone) a Alistaira Petrieho (ale všetci súm typovo výborne vybratí) je radosť pozerať. Výprava a kostýmy nesú správne historický fíling, poteší výprava sídla uprostred zahmlených lesov so zablatenou dedinou v blízkosti. Anglický režisér Sean Ellis (tvorca jedného z najlepších hororov desaťročia: Črepín v hlave s Lenou Headey) sa nevyžíva v explicitnosti, ale keď už tu „niečo“ je, ide na doraz. Kto chce hľadať rôzne myšlienky, podprahové názory a motívy na zamyslenie (rasizmus, xenofóbia...), nech sa páči. Určite nájde. Kto si bude chcieť vychutnať „iba“ historický horor, užije si. A veľmi sa mi páčili posledné sekundy (a šikovné a nečakané napojenie na moju obľúbenú historickú záhadu masových úmrtí v Gévaudane). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Sean Ellis uvedl, že inspirací pro tento film byl film Vlkodlak (1941), ale zároveň se rozhodl dát mu vlastní význam. Uvedl, že jeho významem je metafora závislosti v tomto příběhu. (Johnny.ARN)
  • Film byl dokončen v roce 2021, ale mezinárodně vydán až v roce 2022. (Johnny.ARN)
  • Boyd Holbrook (John) si scénář zamiloval natolik, že přesvědčil režiséra Seana Ellise, že dokáže úspěšně zahrát britskou postavu, což se také stalo. (Johnny.ARN)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama