Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Kto má rád atmosféru v podstate na spôsob Psa baskervillského, tak je na správnom mieste. V prvom rade, nejakým drastickým scénam sa Eight for Silver/The Cursed nevyhýba, takže to vie byť občas celkom surové, to je v rámci žánru len prínosné. Tiež, je z toho cítiť, že režisér a scenárista Sean Ellis robil, čo mohol, aby film nebol úplne priemerný. Skrátka je to vidieť, aj čo sa týka výpravy, časových línií a taktiež efekty monštier, nielen že ich aj tvorcovia dostatočne ukázali (občas tu behajú ako živé striebro ;), ale zároveň boli celkom vydarene spracované. /Možný SPOILER, mnohokrát sa tu priamo odkazuje na prípad beštie zo Gévaudanu (Bratrstvo vlků - Hon na bestii), koniec možného SPOILERU./ Boyd Holdbrook aj Kelly Reilly boli v podstate akoby ústredné duo oukej (teda vlastne skôr Kelly Reilly ;). Spokojnosť. Za štyri striebristé hviezdy. ;) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Díky kolegům z MZ jsem dostal tip na tento velmi zajímavý film, který do hororového žánru rozhodně spadá a velmi mu to tam sluší. Eight for Silver (či Cursed) sice není nikterak děsivé ani strašidelné, ale to vůbec není žádný problém, neboť mě ohromila úchvatnou dobovou atmosférou (staré sídlo, mlha, sychravo), kostýmy, samozřejmě prostředím a zasazením (venkov, středověk) a líbilo se mi také navázání na dění v Gévaudanu. A hlavně je to teda - a to hlavně - konečně pořádnej film s vlkodlaky! Přesně tyhle filmy mám rád. Nenápadné, o kterých se moc neví, a o to větší mám pak radost, když ten výsledek za to stojí. Tohle je skutečně povedená žánrová lahůdka. 75%. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Werewolf horor tady už dlouho nebyl, a tak oceňuji kvalitní přírustek do žánru. První půlhodina je znatelně lepší a tajemnější, ale pak už to začne jít trošku z kopce a jen tak tak to film dotáhne do zdárného konce. Postavy nejsou nijak zajímavé, vizuál celého filmu je naštěstí správně temný a ponurý a dojde i na občasnou krev a monstrum na scéně, takže si nestěžuju. Stejně tak potěší i pár jump-scares se Strašákem a solidní atmosféra, která se zmíněným vizuálem dělá svoje. Příběh je ale možná až trochu moc jednoduchý a přímočarý a nepřináší jako celek nic moc nového, poutavého či zajímavého natolik, abych měl na filmu co vyzvedávat. Čistý průměr. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po vyvraždení cigánskej osady začnú obyvatelov malej komunity trápiť desivé nočné mory, ktoré sa prenesú do reality, keď ich začne terorizovať monštrum, ktoré sa skrýva v lesoch. Po smrti niekolkých osôb prichádza na pomoc patológ John, ktorý vie, s čím majú do činenia a čo na túto beštiu platí. - Keby sa to celé nieslo v duchu prvých cca 40 minút, mohol to byť jeden z najlepších hororov poslednej dekády. Masaker cigánskej osady, selfiečka s mŕtvolami, hustá atmosféra, nádherná výprava, brutálne gore a k tomu neznáma beštia v lesoch. Viac si asi fanúšik hororu nemôže želať. No ale potom príde mladý detektív, ktorý všetko videl a všade bol, pričom sa taktiež ukáže, že na spracovaní beštie si tvorcovia velmi záležať nedali. Na konci v kostole to u mňa celé skrachovalo, pretože tak tupé rozhodnutie by človek čakal v nejakej paródii na slashery, ale určite nie vo filme, ktorý sa celý čas snaží tváriť seriózne. Pozrieť sa to dá, ale určite nejde o nič prevratné. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Proč je horor považován za královský filmový žánr? Touto řečnickou otázkou jsem uvedl včerejší seminář a chystal se zahájit svůj odborný monolog. Jeden student však nemeškal a přispěchal s poměrně výstižnou odpovědí, díky které můžeme mimo jiné pochopit, proč Ellis nedokázal z takto slibného námětu vytěžit více: "Protože na horor nelze mechanicky aplikovat tvůrčí metody a postupy, se kterými režisér slaví úspěch v rámci jiných žánrů." Úvodní třetina snímku ještě snese velmi přísná měřítka, kdy se Ellis blýskl neotřelým zpracováním cikánského masakru, během kterého například chytře používá dlouhý ultraširokoúhlý záběr. Postupem času ale bohužel dochází k určitému zacyklení. Ellis již nedokáže příběh uspokojivým způsobem rozvíjet či jednotlivé scény adekvátně variovat, a tak nám v pravidelných intervalech servíruje prakticky identický snový výjev. Zuby si však vylámal především na otřesné CGI animaci, se kterou se zároveň pojí ono specifikum hororového žánru. Atmosféru mohu budovat jedině za předpokladu, že daný fikční svět působí bezvýhradně uvěřitelně, čehož rozhodně nedosáhnu přítomností monstra jako vystřiženého z produkce studia Asylum. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu snímku The Cursed udělit pouze tři slabší hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama