Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to dáno mizerným obsazením (fungují vlastně jen Cassel a Cotillard, zbytek je ohromná marnost), lacinými kostýmy, které působí dojmem, že si je někdo na poslední chvíli nabral v půjčovně a nepříliš dobrým scénářem, jenž z Asterixe dělá pitomce (Budiž, že chce být vegetarián, ale kde má nějakou motivaci?) nebo je výsledný pekelný dojem "doražen" přímo katastrofálním dabingem, kdy výkon takového Jakuba Koháka už je na hraně zločinů proti lidskosti. Faktem je, že z žádného jiného filmu za hodně dlouhou dobu jsem tak moc nechtěl utéct z kina jako z Říše středu. Už Ve službách jejího veličenstva bylo peklíčko, ale pořád to aspoň vypadalo jak Asterixovo dobrodružství. Říše středu působí jak dražší larp, který někdo natočil na kamery a málokdo v něm chápal svou roli. Utrpení, dělající předloze ostudu a velká bolest pro fanoušky série. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička byla poctiovou komiksovou adaptací a dvojka ujetou šíleností s narážkami na kdeco. Od trojky to šlo s celoou sérií z kopce. Dalo by se říct, že to začalo odchodem Claviera a byla by to do určité míry pravda, protože odpovídajícího Asterixe se od té doby nedaří najít. Ale není to jen tím. Od té doby jdou totiž tvůrci výhradně ve stopách Mise Kleopatra, takže víc než o nějaký souvislý příběh šlo o sled gagů. Jenže chyběl tomu lehkost a vtip byl strašně nucený. U Říše středu se dá po letech vypozorovat určitý návrat ke kořenům, ale i tady je ta snaha být za každou cenu vtipný cítit na hony daleko. Pár fajn věcí se tu sice najde a za mě jednoznačně vede Zlatanova sekvence v hořících kulisách, ale je to tak jedna povedená scéna nebo gag na deset mizerných či sotva průměrných. Alespoň že herecky to není úplně špatné. Canet sice není ideálním Asterixem, ale z těch mizerných představitelů je asi ten nejlepší. Lellouche je pak důstojným nástupcem Depardieua. Cassel s Mařenkou potěšili, ale upřímně řečeno nemám ponětí, proč se zrovna tomuhle upsali. 35% ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nuda v Brne po x-tý krát. Tieto asterixovské príbehy sú takmer všetky na jedno kopyto a navyše keď absentuje aj pravá humorná stránka, ktorá ako tak v predošlých dieloch fungovala, tak to nemôže dopadnúť dobre. Okrem pár veľmi pekných čínskych alebo francúzskych herečiek tento film nestál za veľa. Aj ústrední herci mali výkonnostne ďaleko od svojich predchodcov. 35 % ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Poctivo som to skúšal pozerať v pôvodnom jazyku. Neviem, či je to len mojou neznalosťou francúzštiny, alebo herci naozaj nemali šťavu (možno okrem ústredného dua), ale nudil som sa. Ani pri Jeho veličenstve, ktoré je skrz na skrz zlým filmom, som sa tak nenudil. Zmena prišla, keď som si povedal, že skontrolujem dabing. Asi to je mojou neznalosťou jazyka, lebo potom to akosi začalo fungovať. Nie je to top, ako krásne absurdná Kleopatra, ale má to svoje momenty. V zásade štandardné komické etudy a pre sériu typické hranie s menami málokedy naozaj rozosmejú, ale úsmev na tvári vyčaria. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Gilles Lellouche v jednom rozhovoru pro francouzskou televizi zmínil, že aby mohl ztvárnit postavu galského válečníka Obelixe, musel přibrat za šest měsíců dvacet kilo. (Krtek123)
  • Počas uväznenia čínska cisárovná (Linh-Dan Pham) hovorí: „Máme dva životy a druhý sa začína, keď si uvedomíme, že máme len jeden.“ Tento citát sa často pripisuje slávnemu čínskemu filozofovi Konfuciovi. (Arsenal83)
  • V jednej chvíli sa Caesar (Vincent Cassel) pýta, či ľudia chcú, aby Rímu vládla žena. V čase, keď bol film uvedený, Taliansku v skutočnosti vládla žena, Giorgia Meloni, prvá predsedkyňa vlády v Taliansku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama