Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (751)

tron 

všechny recenze uživatele

Prvý raz sa Guy Ritchie a Jason Statham stretli v r. 1998 v kultovke Zbaľ prachy a vypadni! a teraz zas. Na začiatok upozornenie: nepozerajte trailery (radšej ani fotky). Spätne ma zarazilo, ako málo akčné to je. Určite to nie je typická stathamovka. V tomto smere je dôležitejšia osoba režiséra, nie hlavnej hereckej hviezdy. Ritchie si to parádne dáva. Napriek nedostatku akcie (a takmer dvojhodinovej stopáži) si snímka udržuje akčný drajv: jednak vďaka dunivej hudbe a jednak vďaka svižnému scenáru, v ktorom sa neustále niečo deje. Postavy sú dobre napísané a majú medzi sebou dynamiku. Ak to aj začne jemne stagnovať, objaví sa prekvapivý twist, ktorý to opäť nakopne. Okrem toho je super i nechronologické rozprávanie (ktoré nás núti neustále mať oči na stopkách a všímať si zdanlivo nepodstatné detaily) a viacero osviežujúcich scenáristických rozhodnutí, ktoré prekvapivo fungujú (najdôležitejšie záporné postavy sú do príbehu nasadené až po uplynutí prvej polovice filmu). ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

po tomhle mdlým filmovým netflix roku je tohle přesně ta tolik potřebná adrenalinová injekce říznutá pořádnou dávkou naštvanosti. Opening scene je přesně taková, jak má být. Negenerická, nastavuje styl a atmosféru přesně toho, co bude další dvě hoďky následovat. Je to dark, je to stoickej Statham, je to naprosto fenomenální soundtrack, je to až nolanovsky emočně agresivní, no a je to fakt dobrej film. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Predstavujem si, ako Guy prišiel za Jasonom a vraví mu: "Počuj, natočme za sto dolárov film ako zo starých čias, čisto chlapský ultradrsný revenge thriller plný sexistických a homofóbnych hlášok, v ktorom nebude čas na vzťahové chujoviny (okrem jednej krátkej, aby mala tá pomsta motív) a ženy tam budú iba vedľajšie postavy alebo na odstrel. Nemusíš tam robiť nič zvláštne, len svoj zvyčajný fejs a odbachnúť zo dvadsať zmrdov. Ja to natočím tak normálne, sústredene, bez videoklipových nezmyslov, akurát si tam hodím svoje zvyčajné bondovské titulky. A Eastwoodov syn tam bude hrať hlavného psychopata. Začíname zajtra, točí sa sedem dní." ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já mám se Stathamem dlouholetý problém a prostě si v pohledu na něho nelibuju. Ale když tak přemýšlím, asi jsem s ním dosud nic lepšího neviděla. Ta jeho nadřazenost a samolibost, kterou se snad každá jeho role vyznačuje mi tentokrát sedla. Bylo to ze začátku vtipný a tvrdý, později tvrdý a nemilosrdný. Dobré postavy, dobrá atmosféra, kamera, střih. No, hele, z kina jsem dlouho neodházela takhle unešená. Na druhou stranu, z kina jsem dlouho neodcházela vůbec. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie točí už více než 20 let s přestávkama ty nejzajímavější gangsterky. Navíc se vrátil i Statham, jen mě se více líbili minulí Gentlemani. Nemůžu Rozhněvanému muži upřít snahu, ale malinko jsem měl s filmem problém. Zřejmě za něj může Zahler s nedávným Dragged Across Concrete. Zkrátka Gentlemani byli každým coulem jasná Ričíovka. O Rozhněvaném muži tohle tvrdit nemůžu. Špatný to ale rozhodně nebylo. A je velká šance, že s další projekcí půjde mé hodnocení na maximum. 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo od listopadu 2019 do poloviny března 2020. Natáčelo se v Londýně (drtivá většina interiéru včetně základy Fortico) a Los Angeles. (TaNya_)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Veľká väčšina interiérov, vrátane základne Fortico, bola natočená v Anglicku. (Arsenal83)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama