Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (751)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najautentickejší noir od Basic Instinct. Úplne tam vidím Mitchuma alebo Bogarta. Parádna drsná jazda s atmosferickou hučiacou hudbou, množstvom násilia a s ultradrsným Stathamom a výborne vyskladaným nelineárnym príbehom. Nie je to nahláškovaná komédia ako klasické Ritchieovky, ale aj tu sa nájdu momenty, ktoré divákovi vyčaria úsmev na perách. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Feel my Wrath! Jsem v šoku jaká pecka z Wrath of Mana nakonec vylezla. Šel jsem si pro klasickou Stathamovku, ale dostal jsem výborně promyšlený Revenge/Heist a Gangsterku v jednom, která má atmosféru místy tak hutnou, syrovou a nepříjemnou, že jsem měl regulérně nasráno v gaťích. Akce na mé poměry je zde sice méně, než bych před zhlédnutím čekal, ale vzhledem k tomu, jaký film z toho ve výsledku vylezl, odpouštím všechno. Trailer řekl asi tak 10% a byl jsem šokovaný jak je film ve výsledku podán, vůbec jsem netušil, kam se to bude ubírat. Jason Statham má rozhodně nejlepší roli ve své kariéře, hraje nasupeného, nasraného Bosse s chladným výrazem toužící po pomstě, ale zároveň má charakter a nezabíjí lidi, kteří nejdou proti němu. Tohle je ten vysněný bad ass hlavní hrdina, kterého miluji a konečně jsem se ho i dočkal. Na druhou stranu potěší i mladý Scott Eastwood, který snad poprvé ukázal, že umí hrát a zde zahrál slizkou, chladnou a Evil sviňi fakt bezchybně.Příběh je vyprávěn retrospektivně z více úhlů a pohledů, přesně tak jak to mám rád, je tu spousta drsných a ostrých chlapů, ze kterých jde respekt, krví se nešetří a mrtvolama taktéž ne. Finální Heist plán je promyšlený jak z Money Heistu a akční půl hodinka v závěru je víc než satisfakční. Ozvučení zbraňí paráda! ( Žádné zaslepené hlavně :D ). Celé je to doprovázeno strhujícím a temným soundtrackem, který celou tuhle podívanou vyzdvihuje ještě výš. Vychválit musím i realističnost a autentičnost celého příběhu. (Záběr na Swat Team, z těch chlapů šel takový respekt, že jsem si začínal přát, ať z toho auta nikdy nevylezou, jinak mě odvezou!). Finální zúčtování patří mezi nejsladší Revenge zakončení, co jsem kdy viděl a samozřejmě došlo i na jeden nečekaný zvrat. Opravdu úžasný chlapský majštryk naložený ve všech směrech a těším se až si to dám znova! Užíval jsem si to neskutečně. Aspirant na film roka! 9/10. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Asi není úplně překvapení, že patrně nejlepší, nejtemnější a nejstylovější stathamovku natočí zrovna Guy Ritchie (v módu diváčtějšího a méně radikálního S. Craiga Zahlera). Náramně badass gangsterský thriller skloubený se zlodějskou krimi a pravděpodobně nejlepší "chlapácký" film poslední doby. Navíc bych doteď nevěřil, že Scott Eastwood může působit opravdu drsně a nebezpečně... 80 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $26,306,539 ║ Tržby Celosvetovo $76,306,539▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Ritchie to vie roztočiť! Máme tu takého takmer bratríčka Horlivosti (HEAT). Dejovo pospájané z viacerých uhlov aby sme bolo viac pri sledovaný pozornejší. Dravosť tomu nechýba a likvidita je najvyššej úrovni. Statham v úlohe na mieru. Postoj rozhnevaného muža tu je riadne cítiť a aj vysvetlený, na škodu je že vedľajšie postavy tu nemajú trošku lepší základ, takto to je taká dosť vyradovačka v boji bez kúska súcitu a aj empatií. Bolo by to o triedu lepšie ak by sa s tým o máličko Ritchie vyhral. /80%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Wrath of man nie je klasický Statham a určite nie ani klasický Ritchie, ale po sérii filmových sklamaní ma konečne zase nejaký film aj príjemne prekvapil. Príbeh na prvý pohľad pôsobí ako klasické béčko, ale náhodou je ten scenár slušne prepracovaný, nájde sa aj nejaký ten nečakaný zvrat a hlavne je neustále dostatočne atraktívny. Vôbec mi nevadilo, že to nie je ani tak stathamovsky akčné a ani ritchieovsky štýlové a čiernohumorné, práveže je to viac než solídny krimi thriller s veľmi dobrou atmosférou bez jediného slabého miesta, v ktorom všetky strany dostanú adekvátny priestor, aby to neboli len také obyčajné figúrky. To preskakovanie v čase ani nebolo tak potrebné, ale filmu to ani neškodí a udržuje si plnú prehľadnosť. Mňa to bavilo od začiatku až do konca. Akčná stránka tu nakoniec neplní až tak veľkú úlohu, čo ale vzhľadom na kvalitu scenára nevadí. Statham tu toho moc nepredvedie, vlastne len jedno uškrtenie, ale prestrelky sú dobre natočené, hlavne dlhé finále sa mi dosť páčilo. Ale v tej prvej prestrelke to mohol mať Statham trochu ťažšie, na to, že sa celý film tvári celkom realisticky je táto prestrelka až moc ľahká. A aj ten rating sa mohol lepšie využiť, tie drsnejšie momenty sú mimo záber. Ale ako som spomenul, tu to moc nevadí, film má iné priority. Skvelo vyšlo aj obsadenie, Jason Statham je prirodzený drsniak a toto mu sadlo, má tu sympatických kolegov ako Holt McCallany, Josh Hartnett alebo Niamh Algar, ale aj plno iných výrazných vedľajších a záporných postáv. Tu bola každá postava veľmi dobre zvolená. A režijne je to možno na takého výrazného tvorcu, ako je Guy Ritchie až moc obyčajné, ale tu som len rád, k takémuto námetu sa viac hodí takéto prevedenie a vizuálne aj atmosférou je to kvalita. Ktorú podporuje aj dobre zvolená hudba. Takže ja som veľmi spokojný, dopadlo to ešte lepšie, ako som po traileri čakal a Jason Statham má po dlhých rokoch konečne zase film, ktorý si rád ešte pozriem. 78% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Alex Ferns je škótsky herec, no vo filme hrá Američana, ktorý v bare napodobňuje anglický prízvuk. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo od listopadu 2019 do poloviny března 2020. Natáčelo se v Londýně (drtivá většina interiéru včetně základy Fortico) a Los Angeles. (TaNya_)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama