Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som sa bavil zhruba rovnako, ako pri prvom dieli, ono je to zrejme spojené aj s tým, že tento film som pravidelne vídaval už od útleho veku v televízii a jeho dej mi tak trochu vtedy pripomínal vzťahy našich príbuzných za morom s našou širšou rodinkou žijúcou v tom chudobnom Československu. Čiže pre mňa televízna klasika, možno tak trochu guilty pleasure, trochu aj osobná záležitosť, ktorá kedykoľvek po nedeľnom obede v telke príde vhod. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V porovnání s excelentní jedničkou je tohle už slabota. Místo Kopeckého je tu Sovák, což ani tak moc nevadí, ale zápletka je poměrně ubohá. Teta z Ameriky mě moc nebavila a nijak mě nedostala ani linka Soboty a Dášy. Jediným kladem tohotofilmu tady tak nakonec zůstává František Filipovský a jeho děda, který kouká na večerníčky... A jinak se skutečně dobrý film objeví jen občas. 60% tomu ale dám. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Oproti "jedničce" slabota. Peterka sice opět super, ale té komunální satiry je tentokrát trochu moc a ani děj již není tak napěchovaný gagy jako v Zítra to roztočíme... Další vadou na kráse je přeobsazení starého Nováka. Ač mám pana Sováka hodně rád, tak tady je jeho pojetí maloměšťáckého dědka mnohem nudnější a unilejší než jak ho pojal pan Kopecký o pár let dříve. Výborná je naopak kapela od Dáši Veškrnové, která je přímo napěchovaná stylovými týpky ... I když v tom cítím trapnou narážku na tehdejší underground a novou vlnu (byli jsme u ňáký komise a ty nám řekli, že neumíme hrát). ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dobrá dobová satira, která se možná někomu dneska nezajídá, protože co bylo tenkrát černé, je dnes bílé a žádoucí. Tedy - o prachy jde především, že. Lidská závist, škodolibost, mamonářství, to byly časté náměty Schulhoffových satir. Druhá část satiry o rodinách Novákových a Bartáčkových, v níž Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák, nahlíží na vlastnosti, kterých chtěla nové generace socialistická společnost zbavit. Že to v budoucnu bude mnohem horší, to jsme nečekali. Výborné obsazení, i když Sovák rozhodně nezastoupil Kopeckého stoprocentně, Filipovský s Veškrnovou tančící letkis - to byla paráda. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje v postupném pádu započatém v půlce prvního. Půtek mezi rodinami je tentokrát méně. Znepřátelené klany uzavřely vratké příměří a vrhly se na okrádání důvěřivých dobráků. Původní lehkost se úplně ztratila a pokud byly nějaké postavy alespoň trochu sympatické, tak o to definitivně přišly. Tahle komedie Petru Schulhoffovi pořádně zhořkla. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Dědeček Novák (František Filipovský) se celý film šourá o holi, ale ve scéně, kdy tancuje, najednou hůl nepotřebuje, dokonce skáče z jedné nohy na druhou. (sator)
  • Novák (Jiří Sovák) říká o synovi, že taxikaří soukromě, ale první soukromé podnikání v socialistickém Československu bylo povoleno až v roce 1987 v souvislostí s takzvanou přestavbou socialismu, která k nám dorazila s ruskou „perestrojkou“. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno