Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Směji se, když si vzpomenu na příběh pětikorun. Něco podobného jsme dělali na VSE. Sdružení peněz většiny lidí jsme dosáhli pětinásobného výnosu na charitu, než kdyby věc vydražil jen jeden člověk. Je to příběh a ukázka přirozeně lidských nápadů jak dostat více než ostatní a vyhnout se poté možné odpovědnosti. Ale on se z těch chudáků vždy najde někdo, kdo to bude prověřovat a to by jsme měli vědět. Herectví je zde v plusu. Pan Sovák si mě opět získal, stejně jako ještě více pan Luděk Svoboda, známý to člověk originální. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování předešlé komedie Zítra to roztočíme, drahoušku... ani zdaleka nedosáhlo kvalit svého předešlého dílu. Jednak Jiří Sovák nedokázal nahradit skvělého Miloše Kopeckého a pak všechny ty naschvály, které si dělaly rodiny Bartáčků a Nováků zcela vyšuměly v trapné sebeparodické prvky. Pár scén je vtipných, ale celkově tento film vyznívá do ztracena. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka normalizační komedie – připitomělá zápletka, která má jediný účel: oblbovat diváka a jen tak mezi řečí mu podsouvat normalizační obraz světa, zakuklený do chabého satirického hávu. Velmi trapný odsudek české podvodnosti, chamtivosti a také samozřejmě toho, že se nám tady přece nežije tak dobře. Pravda, v krámech máme hovno, ale dolar trvale klesá. Schulhoff nepatří k nejhorším tvůrcům normalizační etapy, díky hereckým výkonům je možné tuto komedii ještě uvádět v atraktivních časech, leč její přiblblost to příliš neotupuje. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff nedovolil, na rozdíl od jedničky, hercům improvizaci. Asi těžko se dnes ptát proč, když v prvním filmu to fungovalo. Zde navíc bez Miloše Kopeckého. Ano jsou tu opět legendární hlášky a komedie je pořád komedií, přesto už méně kvalitnější. Věděl to i Miloš Kopecký, když nechtěl v pokračování hrát? Těžko říct. V zajímavostech se píše, že ano. Já osobně si myslím, že je to škoda. Pořád se u tohoto filmu dobře bavím a pořád ho mám rád, ale Zítra to roztočíme, drahoušku...! snímek nepřekonal. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Miloš Kopecký odmítl hrát v pokračování filmu, protože nebyl spokojen s kvalitou scénáře. (NiaWolf)
  • Stella Májová (tetička z Ameriky) se shodou okolností v devadesátých letech odstěhovala do USA, kde také skonala. (rakovnik)

Reklama

Reklama