Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se tvůrci pokusili navázat na skvělou komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…! a moc se to nepovedlo. Bohužel byl Miloš Kopecký nahrazený Jiřím Sovákem, který je zkrátka jiný herec. Jeho slovní přestřelky jsou o poznání slabší než ty s Milošem Kopeckým. Tvůrci se také snažili o jakýsi děj, který se moc nepovedl. Obě rodiny už moc nebojují proti sobě, ale jen se snaží bezpracně zbohatnout. Jejich vychcanost mě nijak nebavila. Jako většinou je pokračování horší a ode mě si vyslouží slabé tři hvězdy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další retro recenze na film, který jsem léta neviděl - tentokrát jsem je viděl v krátkém sledu za sebou, tak mohu soudit - kde si jednička vystačila se lstmi, občasným drobným ničením majetku, ale ničím velkým, tak dvojka to otočí až na jedenáctku - lekce angličtiny: scam (n) - podvod, bouda. Tetička scamuje rodinu. Rodina scamuje sousedy. Sousedi scamují půlku republiky Nováků, až potom scamují i jejich potomci. Asi jediný druh podvodu, který se tomu tentokrát vyhnul, je podvádění ve vztahu. Podvádí se pochopitelně i v práci, ať už jde o "strašidýlka" nebo tyče. Občas jsem se zasmál, ale ne tolik jako u předchozího dílu. A závěrečné poučení? Kdo nekrade, okrádá rodinu. Veselý to vzkaz pro diváky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Milá Růžo, máme se fajn. U nás se hodně buduje, máme moderní byt, lodžii, digestoř, barevnej televizor, auto, chatu." Mám rád, když mi film přinese nějaké poučení do života. Tady jsem se například dozvěděl, jak se pronášejí kradené vodovodní trubky přes vrátnici, kdy se Pražáci vydávají za Vídeňáky i jak se dá vydělat na jménu. Dneska nic z toho už nevyužiju, ale kdyby se mi ozval nějaký movitý příbuzný z Ameriky, tak půjdu na Staromák, rozeberu orloj a pošlu mu ho doporučeně v obálce, aby sem nemusel jezdit. Já mu dám, podvodníkovi. A paní prezidentová, pějící hit dýdybába dýdybába dydydy, mě vždycky přivede k slzám smíchu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • František Peterka jezdil každý den na natáčení dvě a půl hodiny, protože ještě nebyly dálnice a on nebyl z Prahy. (kapsomut)
  • Trápenie si počas natáčania užil František Peterka (Karel Bartáček), ktorý sa ako neherec cítil v skvelej spoločnosti tých najväčších hereckých majstrov ako outsider. „Veľa mi pomohol pán Jiří Sovák (Evžen Novák), ktorý nahradil Miloša Kopeckého. Hovoril mi: ‚Franto, predstav si, že si doktor a tá rola je pacient. A tebe ide predsa o pacienta, ego ide bokom. Chceš ho čo najlepšie vyliečiť, nie?“ Tým mi otvoril oči. Ja som sa nikdy s nikým z hercov veľmi nebavil a skôr sa držal bokom. S ním sme sa ale veľa rozprávali. Bol to fajn chlap.“ (Raccoon.city)
  • Barevný televizor, který přinese domů Bartáček (František Peterka), je japonský Sony KV-1820R Trinitron vyráběný v letech 1978–1978. V Československu byl dostupný pouze v obchodech Tuzex za valuty či bonové poukázky. (sator)

Reklama

Reklama