Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se tvůrci pokusili navázat na skvělou komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…! a moc se to nepovedlo. Bohužel byl Miloš Kopecký nahrazený Jiřím Sovákem, který je zkrátka jiný herec. Jeho slovní přestřelky jsou o poznání slabší než ty s Milošem Kopeckým. Tvůrci se také snažili o jakýsi děj, který se moc nepovedl. Obě rodiny už moc nebojují proti sobě, ale jen se snaží bezpracně zbohatnout. Jejich vychcanost mě nijak nebavila. Jako většinou je pokračování horší a ode mě si vyslouží slabé tři hvězdy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování předešlé komedie Zítra to roztočíme, drahoušku... ani zdaleka nedosáhlo kvalit svého předešlého dílu. Jednak Jiří Sovák nedokázal nahradit skvělého Miloše Kopeckého a pak všechny ty naschvály, které si dělaly rodiny Bartáčků a Nováků zcela vyšuměly v trapné sebeparodické prvky. Pár scén je vtipných, ale celkově tento film vyznívá do ztracena. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, korunka ke korunce když se pěkně nastřádá a pokud se k tomu přidá ještě nějaký ten zaručený fígl, tak to přece hřeje u srdce. Hlavně se moc nenadřít. To je to, oč tu běží. Změna v podobě Jiřího Sováka pro mě byla šokující, ale dá se na něj přivyknout. Jen už není tolik noblesní jako Miloš Kopecký. Ten měl jiné charisma. Taky je Jiří Sovák tak nějak těžkopádnější. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dobrá dobová satira, která se možná někomu dneska nezajídá, protože co bylo tenkrát černé, je dnes bílé a žádoucí. Tedy - o prachy jde především, že. Lidská závist, škodolibost, mamonářství, to byly časté náměty Schulhoffových satir. Druhá část satiry o rodinách Novákových a Bartáčkových, v níž Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák, nahlíží na vlastnosti, kterých chtěla nové generace socialistická společnost zbavit. Že to v budoucnu bude mnohem horší, to jsme nečekali. Výborné obsazení, i když Sovák rozhodně nezastoupil Kopeckého stoprocentně, Filipovský s Veškrnovou tančící letkis - to byla paráda. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to s tímto filmem neviděl tak černě jako někteří. Jistě, jedná se o kvalitativní posun dolů, po předchazejím filmu Zítra to roztočíme..., ale ne zas tak markantním. Jako sonda do tehdejší doby to je výborné.Když přidáme občasné vtipné scénky a velice slušné herecké obsazení tak dostaneme mírně nadprůměrný výsledek, který dokáže zastínit i trošku slabší scénář tohoto filmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Když doveze pošťačka Novákům pytle s dopisy, ve kterých jsou pětikoruny, vynáší je z auta, aniž by vyvíjela větší námahu. Vzhledem k jejich obsahu by jí měla jejich váha minimálně způsobit problém. (TheDave)
  • Novákovci dali Bartáčkovcom 13 000 Kčs, za čo neskôr dostali 500 amerických dolárov. Podľa toho môžeme odhadnúť, že v roku 1980, bol kurz dolára ku korune 1:26. To ale bola cena na čiernom trhu, v banke v tej dobe stál dolár asi 13 Kčs, ale nedal sa kúpiť. (AxelWers)
  • Když vystupuje z letadla tetička (Stella Májová), je slyšet několik taktů americké hymny. (sator)

Reklama

Reklama