Reklama

Reklama

VOD (1)

Soudem jmenovaná zákonná zástupkyně podvádí svoje klienty, a místo aby o ně pečovala, získává nad nimi absolutní moc. Její nejnovější oběť má ale v rukávu nečekané eso. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (594)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu, ale opravdu obrovské překvapení, které jsem vzhledem k nezájmu o Rosamund Pike málem vynechal. Musím říci, že jsem ve filmech viděl mnoho zvěrstev, od holocaustu po explicitní mučení nebo války, ale nepamatuji si, kdy jsem byl naposled tak zhnusen postavami ve filmu. A nejedná se o ruské mafiány Petera Dinklage kolísavých kvalit, ale o již zmíněnou a její kolegyni Eizu González, při jejíž jednání mi bylo skutečně ouzko a přál jsem jim brzkou smrt, tedy těm filmovým postavám; hlavně Pike. :) A co je nejdůležitější, i přes občasné logické lapsy jsem byl dokonale vtažen do děje a celé dvě hodiny jsem byl v takovém napětí, jako už dlouho ne. Skutečně nechápu to podtaktované hodnocení, ač jsem vzhledem k některým scénáristickým řešením v druhé polovině měl silné výhrady, úplný konec mě ale potěšil a za mě tedy 90%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rosamund Pike využívá demence, inkontinence a artritidy coby prostředníky k rafinovaným plánům svého zbohatnutí. A do cesty se jí staví ruská mafie s bohatýrem, co má na výšku nějakých 120 cm. J Blakeson je jistě vtipálek, co dost možná pojedl vtipnou kaši v domově seniorů, načež se vrhl do sepsání scénáře, který je pořádný pel-mel. A aby snímek z diváckého hlediska komfortně fungoval, je nutné přistoupit na některá nelogická pravidla. Systém soudnictví je vázán jen na jednoho soudce, co patrně rozhoduje o všech životech seniorů, posílá je po dovršení určitého věku a stavu majetkové situace do naprosté izolace a dává je všanc nelidské bestii, kterou jmenuje opatrovníkem. Dá se to považovat za jízlivé vtipkování na adresu nebohého stáří. A to zdaleka neni všechno. Do děje záhy vstupuje rozezlený trpaslík- mafián, co chce svoji máti a její diamanty zpět. A neváhá ke své spokojenosti využít svých účinných metod. Sluší se dodat, že Peter Dinklage by mohl ve stoje Rosamund Pike provést vaginální rozcvičku, ovšem tomu se film vyhne, ačkoliv je ústřední mrcha lesba, přičemž za tímto účelem občasně využívá úst Eizy González. Film sice nedisponuje příliš pronikavým napětím, ovšem struktura a zajímavé i originální fázování je hlavní jeho předností. Pike je výstavní sebevědomá sexy mrcha, co má každou svoji nekalost na povel. A tím baví diváky. Také všem ostatním hercům se daří zaujmout. Režie je zdatná. Blakeson má sice na kontě (ne úplně jeho vinou) pitomý katastrofický snímek "Pátá vlna" pro teenagery, čímž si na delší dobu znepřátelil producenty. Tenhle chlápek ale talentem disponuje, umí být originální a bez problémů umí diváckou pozornost na dvě hodiny udržet v dobrém tempu. Určitě se dají jeho filmu vyčíst účelové postupy, co snímek posouvají místy mimo zcela realitu, ač je znát snaha nepůsobit pouze fiktivně. A určitě bych byl pro explicitnost, která filmu vyloženě chybí. Vznikl solidní thriller s působivým a málo využívaným námětem, který dokáže příjemně překvapit, k obehraným scenáristickým kouskům se staví nebývale neotřele i malinko absurdně a inteligentnímu rozměru se nebrání. A hlavně bohatě využívá kvalitních hereckých služeb i sex appealu Rosamund Pike. 8/10 ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Bolí tě prohra víc jen proto, že jsem ženská? Je ti líto, žes prohrál soud s někým, kdo má vagínu? To že máš péro, ještě automaticky neznamená, že jsi víc nebezpečnější než já. Je to právě naopak." ______ Aneb cynický návod k tomu, jak snadno kšeftovat na senilitě důchodců. 'Jako v bavlnce' je sice šablonovitá neo-noirová satira, která podává dost podnětných impulzů a otázek o relativitě emoční manipulace, a kde mimochodem skvěle vyniká brilantní syntezátorový soundtrack, a samozřejmě servilní sociopatka Rosamund Pike v hlavní roli, jejíž šibalský úsměv způsobuje instantní erekci - každopádně jako neškodná víkendová zábava pro něžné pohlaví tahle multi-žánrová sebeparodizace na coenovské náměty nikterak neurazí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rosamund tady hraje takovou asociální bezcharekterní píču, schopnou kvůli bohatsví čehokoli, že se až divím, že není v české politice, nebo že už rovnou není naší premiérkou či prezidentko . No nic, přejdu k filmu, který mě opravdu bavil , měl neskutečný sexy šmrnc, takový laškovní napětíčko, kdy každej chvilku tahá pilku a jak to vlastně celý dopadne mě opravdu zajímalo, ten před konec mě trošku zklamal, ale úplný závěr až na tu úplnou finální scénku, kteoru si mohli tvůrci odpusit mě zase nadchl. Rosamund su svou svini náležitě vychutnová a opravdu baví. Nádherný dvě hodinky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

S politikou naší vlády se důchodu naštěstí asi nedožiju. Bude jen otázkou času než se Marlou někdo inspiruje a otevře podobnou pečovatelskou službu v našich končinách. Cynická ženská verze Zjizvené tváře dokonale surfuje na módních trendech a přesto působí podvratně. Dokonalý scénář, který ani v závěru neselže a z legrační premisy opatrovnice, která (legálně) okrade matku obchodníka s bílým masem vytříská jak onu komedii tak solidní porci napětí. Herecký koncert Rosamund Pike vkusně doplňuje Peter Dinklage. Nečekaná chuťovka. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Minimálne v dvoch prípadoch je niekto zasiahnutý paralyzérom a iná osoba sa ho dotkne bez toho, aby dostala aj ona elektrický šok. (megajalec)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, predovšetkým v hlavnom meste Boston. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

21.04.2021

Streamovací gigant Netflix pokračuje v trendu obřího utrácení za nový obsah. Nově bylo odhaleno, že služba hodlá v letošním roce zase vypláznout neuvěřitelných 17 miliard dolarů. Tedy stejně tomu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama