Reklama

Reklama

VOD (1)

Soudem jmenovaná zákonná zástupkyně podvádí svoje klienty, a místo aby o ně pečovala, získává nad nimi absolutní moc. Její nejnovější oběť má ale v rukávu nečekané eso. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (594)

somnar 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to úplně blbě postavený, protože to nechápe, co je na tom příběhu nejatraktivnější - totiž nemožnost se vyvléct z péče, která je "míněna dobře". Mohla by to tak být skvělá satira na současný svět, kde se z "empatie" stalo nový buzzword, tudíž směnitelná virtuální hodnota, což je trochu cítit v úvodních jedovatých dialozích, soudních slyšeních či scéně s právníkem, pak se to ale zvrtne do zcela směšné, trapné gangsterky, která všechno předchozí podryje. Ve druhé polovině to navíc ani neumí být přesvědčivě amorální, když to najednou z podvodnic dělá hrdinky, jimž máme držet palce, a pak to ani neumí skončit ve správnou chvíli, když Pikeová dostává do péče Dinklageho. Pike, Messina i Wiest jsou dobří, J Blakeson ale není. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Škoda těch ústupků divácké líbivosti ke konci. Kdyby se zůstalo v přirozenějších thrillerových vodách a netlačilo se tolik na odklon od reality na vrub uměle roubovanému napětí, mohl být tenhle filmový zážitek ještě syrovější. Jinak po dlouhé době vyloženě fyzicky nepříjemná věc na sledování, to čekání na satisfakci je ze začátku fakt peklo. Těžko říct, kam by tuhle pecku vygradovali třeba nekompromisní seveřani. [Netflix] ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blakeson zaujal dvěma věcmi. Navzdory současným trendům vystřídal bílého bezcharakterního heterosexuálního muže bílou bezcharakterní lesbickou ženou a jako hlavní postavy proti sobě postavil do ringu dvě zla. Problém ovšem je, že jedno je všehoschopné a to druhé neschopné a můj interest kolem fešáckých domovů důchodců, soudů a cílevědomého mamonu začal ochabovat. Řekněte mi, kolik je potřeba v reálném světě zlomit prstů na ruce, aby v ní člověk udržel telefon a napravil své špatné rozhodnutí? Důmyslné sketě v oblaku elektronické cigarety ani Půl-Rasputinově sestavě na mafiánských kruzích už postupem času nešlo moc věřit.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje Promising Adult Woman! Neotřelý námět s moderní definicí postav, chytrý souboj skalně silných eg, kde nikdo není anděl a každý zaslouží dostat přes hubu. Thriller i gangsterka, kterou ženská postava vede stejně suverénně jako Clint Eastwood Leoneho westerny, a zároveň trefné zrcadlo americké společnosti s autorským vložením. Rosamund Pike zde podává nejlepší ženský herecký výkon v anglicky mluveném filmu za poslední dobu - ne hloubkou, za kterou se udělují ceny, ale šperkováním každé scény chirurgicky přesnou mimikou. To ona je páteří tohoto odvážně pojmutého mixu žánrových prvků. Obsazení Petera Dinklageho působí nejdříve bizarně, ale postupně perfektně zapadne do karikaturistického konceptu filmu. Film, který mohl dopadnout jako ptákovina, ale díky skvělé režii a Pike se z něj vyklubal malý postmodernistický klenot. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád, když se filmový profesionální zabiják rozhodne někoho profesionálně zabít, nějak vychytrale a mazaně to udělá, ale pak se naprosto neprofesionálně nepřesvědčí, že se mu to opravdu povedlo. Tahle scéna spolu s jedním závěrečným plánem, který vyšel nejspíš jen díky šťastné náhodě, film v mých očích připravila o jednu hvězdičku, jinak jsem se až překvapivě bavil, a to hlavně zásluhou dokonalé Rosamund Pike. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Pesnička, ktorú môžeme počuť v traileri, je "Kitty Kitty" od holandskej skupiny Da Staat. (R...)
  • Minimálne v dvoch prípadoch je niekto zasiahnutý paralyzérom a iná osoba sa ho dotkne bez toho, aby dostala aj ona elektrický šok. (megajalec)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

21.04.2021

Streamovací gigant Netflix pokračuje v trendu obřího utrácení za nový obsah. Nově bylo odhaleno, že služba hodlá v letošním roce zase vypláznout neuvěřitelných 17 miliard dolarů. Tedy stejně tomu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama