Reklama

Reklama

VOD (1)

Soudem jmenovaná zákonná zástupkyně podvádí svoje klienty, a místo aby o ně pečovala, získává nad nimi absolutní moc. Její nejnovější oběť má ale v rukávu nečekané eso. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (593)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jako v bavlce ponúkne zaujímavý príbeh, o tom ako okrádať starších, zmocniť sa ich majetku a poslať ich do domova dôchodcov alebo, ak to nezaberie, aj na psychiatriu. Nie je to síce nič strhujúce, ale dokáže to zaujať nielen príbehom, ale aj postavami, či v dialógoch zaujímavými a prefíkanými protiargumentami. Herecké obsadenie je dosť dobré, Peter Dinklage super, no tento krát ho zatienila mrcha Rosamund Pike, ktorá už skúsenosti s podobným nesympatickým prístupom už má (Gone Girl). 70% - 3* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Škoda těch ústupků divácké líbivosti ke konci. Kdyby se zůstalo v přirozenějších thrillerových vodách a netlačilo se tolik na odklon od reality na vrub uměle roubovanému napětí, mohl být tenhle filmový zážitek ještě syrovější. Jinak po dlouhé době vyloženě fyzicky nepříjemná věc na sledování, to čekání na satisfakci je ze začátku fakt peklo. Těžko říct, kam by tuhle pecku vygradovali třeba nekompromisní seveřani. [Netflix] ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Asi bych byl rád, kdyby si daný námět vzal na starost jiný scénárista. A režisér. Asi bych byl rád, kdyby si padouši už na vždy dávali záležet na tom, že když chtěj někoho zabít, tak že je ale opravdu zabitej. Celý mě to vlastně nějak sralo. Ale to taky neni úplně špatně. Jsem masochista? Nevim. Covid. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výborná je predovšetkým úvodná tretina, ukazujúca na prepracovaný systém inštitucionalizovaného cynizmu vo vzťahu k starým ľuďom. Stávajú sa z nich len schránky na ťahanie peňazí a majetku. Schránky slúžiace profesionálnym podnikateľom vo sfére sociálnej pomoci, kde na prvý pohľad niet veľmi na čom zarobiť. Na skutočné sociálne a spoločenské potreby dožívajúcich nehľadí takmer nik. Po sľubnom úvode sa film preklopí do viac-menej štandardného súboja, kde sa dvaja dravci snažia tromfnúť jeden druhého v súťaži, kto má väčšie gule. Záver ukazuje typické riešenie: najväčšie gule má ten, kto pochopí, že podstata úspechu tkvie v integrácii, nie v neustálych, nezmyselných a energiu i životy vyčerpávajúcich šarvátkach. Nuž a úplný záver sa, našťastie vracia späť k začiatku. Dávajte si preto, milí sociálni dravci a úplatní páni doktori, pozor na cynické manipulovanie a vyciciavanie starčekov a stareniek, lebo sa Vám to môže niekedy aj veľmi škaredo vypomstiť. Aspoň teda vo filme - ako správnej rozprávkovej ilúzii, že. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnaný snímek. Druhá polovina je úplně jiná jak první. Rosamund Pike tu hraje silnou nezávislou ženu, která si postavila byznys na okrádání starých lidí. Díky svému propracovanému systému je zbavuje svéprávnosti, umisťuje do starobinců a následně čerpá jejich peníze. Systém funguje skvěle, dokud nenarazí na špatnou stařenku. Ta je totiž napojena na ruskou mafii a ta si tohle nenechá líbit. Peter Dinklage tu má docela vtipnou roli v podobě ruského gangstera. To, co začne jako nevinné přetahování se o peníze se vyhrotí do obrovských rozměrů a začínají umírat lidé. Je tedy na naší hrdince, jestli si to nechá líbit nebo ne. Trochu mě naštval konec, protože mi tam moc nesedl. Film hezky pracuje s barvami, hudbou a dost tlačí na ženskou nezávislost. Rosamund si za svůj výkon Glób určitě zaslouží. "Jsem lvice." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, predovšetkým v hlavnom meste Boston. (MikaelSVK)
  • Pesnička, ktorú môžeme počuť v traileri, je "Kitty Kitty" od holandskej skupiny Da Staat. (R...)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

Netflix letos utratí za obsah 17 miliard dolarů

21.04.2021

Streamovací gigant Netflix pokračuje v trendu obřího utrácení za nový obsah. Nově bylo odhaleno, že služba hodlá v letošním roce zase vypláznout neuvěřitelných 17 miliard dolarů. Tedy stejně tomu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama