Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Studie nositele zanedbaného intelektu následkem izolace a zneužívání, který se učí vhledem pochopit principy pro něj dosud neznámého světa a na oplátku jej obohatit o svoje životní zkušenosti :O! Problém vězí v tom, že ten svět není zas tolik skutečný, jak se nám snímek snaží namluvit, což dokládá i happyendová selanka a sráží tím hodnotu svou i výkonu Nicholase Hopea. Jako drama neuvěřitelné a jako komedii bych rozhodně upřednostnila tu s Brendanem Fraserem a protiatomovým krytem, možná by byla i pravdivější ... Nicméně, jako setkání s neotřelou dekadentní formou zajímavé a pro antináboženské dogmatiky ještě i povzbudivé, jak vidím, někteří však očividně netuší, proti jakým principům je namířena jejich nesnášenlivost, jinak by se, zajisté s dobře míněným varováním nebo doporučením určeným katolíkům, neobtěžovali. Nicky Hellboye a Mefistofella bych samozřejmě chápala :-). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už celkem dost nekonvenčních až bizarních filmů, ale málokterý se mohl pyšnit současně tak epickým(!) příběhem plným nečekaných překvapení a zvratů v životě hlavní postavy... to přesto, že Bubák Bubby neobsáhne bůhvíjak rozsáhlý časový obluk, jen se toho v Bubbyho životě najednou po dlouhých monotónních 30ti letech semele a uděje tolik, až jsem měl na konci pocit sledování jedné velké životní odysey za štěstím. Nutno dodat, že odysey značně zvrácené. Pokud se cítíte být čistě konzervativními diváky, kteří už nad lecjakou menší bizarností či odchylkou od běžné reality začnou podobný film proklínat, vyhněte se Bubbymu na co nejvíc kilometrů, mohl by na vás od začátku valit jeden těžce nepříjemný šok za druhým. Neříkám, že jsem všechny zvrácené podivnosti kolem Bubbyho hltal zcela suverénně bez nejmenší pachuti, např. některé scény s kočkami byly už na mě trochu moc, ale jako celek má ten film po celou dobu nádech tak silné neobyčejnosti, překvapení i zajímavé atmosféry, že si mě po většinu času získat dokázal... a to přesto, že ho napsal i natočil Rolf de Heer – australský režisér, se kterým jsem se už dvakrát spíše minul a tady mi jeho styl opět ne vždycky plně sedl, než jsem se na něj úspěšně naladil. Propracovaný nekonvenční příběh, ztvárnění nezapomenutelné titulní postavy (Nicholas Hope) i některých vedlejších figurek (táta-Ralph Cotterill) či samostatně zážitkové scény např. nečekaných hudebních vystoupení zvyšují mé hodnocení na 4 hvězdičky, protože BUBBYHO jako film i postavu teď těžko dostanu z hlavy pryč. [80%] ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Australáci v devadesátkách fakt natočili neskutečnej nářez... Začátek filmu je koncentrovaná šílenost notně opatlaná v hnusu a leckdo bude mít problém se přes tento první náraz vůbec dostat. Jenže ono je to tam důležité abychom poznali proč je Bubby jaký je a proč se chová tak podivně. Po odložení plynové masky pak spolu s ním poznáváme naprosto nový svět. Je otázkou, zda náš  svět je vlastně  v pořádku, když leckde Bubby zapadnul do společnosti bez nějakého většího údivu. Můžeme si klást otázku, zda to bylo vysokou mírou tolerance společnosti, nebo její ulítlosti... Něco ve stylu - No tak je nějakej divnej, ale kdo dneska není... Nicholas Hope Bubbyho zahrál famózně, hlavně ty jeho výstupy v oblečení faráře na pódiu byly fakt ďábelské... Co se mi na filmu líbilo byl fakt, že Bubby nebyl prezentován jako zlý člověk nebo sadista, který by si liboval v utrpení jiných. Naopak. Je to zvláštní, ale tenhle film mi místy hodně připomněl filmový klenot Byl jsem při tom. Má to hodně společných rysů i podobných zápletek, kdy je jednoduchost hlavního hrdiny a jeho nejasné odpovědi jsou v dnešním složitém světě brány jako úžasný  způsob komunikace moudrého muže. Neskutečná věc tenhle film! Kucí Australský mi zase jednou otevřeli pusu v údivu dokořán... Dávám za 5 igelitů. * * * * * ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Šokující film, který vypráví proces začleňování 30+ letého Bubbyho do společnosti, když ho až do jeho dospělosti držela zavřeného v bytě, aniž by poznal okolní svět, jeho sadistická matka...Film, který je kritikou společnosti a křesťanské morálky, je plný nechutných, sexuálních a naturalistických scén, nad kterými jde někdy hlava kolem...Vrcholem je asi návštěva u rodičů Angel, aneb Bůh nenávidí tlusté lidi, nebo scény s ústavu...Přes toto všechni je Bad Boy Bubby místama ďábesky vtipný film, jehož druhá třetina je bohužel bez tempa...Rozhodně nedoporučuji katolíkům, útlocitným lidem a lidem ze slabším žaludkem... ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film nelíbí. Z ryze artistního pohledu je zřejmě dobrý, ale jeho obsah je dost hnusný, amorální a akulturní. Že je takový Bubby, to je pochopitelné. Ale jeho přijetí „normální“ společností je cosi, s čím se jaksi nemohu srovnat. Bubby je necivilizovaný čtyřnásobný vrah, někteří to o něm vědí, a přesto je akceptován. Stane se dokonce popkulturní celebritou, která do mikrofonu kvičí, chrochtá a vyřvává vulgární fráze, jejichž kontext nechápe a nadšené publikum o něm nemá ponětí. Pop-music nemohla dostat výstižnější vysvědčení. --- Veřejnoprávní instituce financuje z peněz daňových poplatníků film, ve kterém Bubby dojde štěstí jako rocková hvězda a šťastný otec rodiny. Zde výčet jeho schopností: 1. zabíjet, 2. šukat, 3. memorovat fráze. Že by to v současné společnosti stačilo? Nebo co nám ten film vlastně chtěl říct? Mně to připadá takové… nemocné. Možná "hustý-vole". ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Scéna so "zlodejom na vozíku" bola založená na skutočnej udalosti, ktorej bol svedkom režisér počas písania scenára. (Durexon)
  • Šváb, ktorého jedol Bubby, bol skutočný. (Durexon)
  • Väčšina zvukov bola nahratá pomocou dvoch binauralných mikrofónov skrytých v ušiach Bubbyho. (Durexon)

Reklama

Reklama